28 / 03 / 2024

İstanbul'da hangi bölgelerden konut alınmalı?

İstanbul'da hangi bölgelerden konut alınmalı?

İstanbul'un en çok prim yapan 3 bölgesi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul’da bu bölgeler yatırımcısına yüksek prim vadediyor.



İstanbul'da hangi bölgeden konut almalı, hangi bölgeler prim yapacak


İstanbul Zeytinburnu- Topkapı- Bayrampaşa, Şehrin merkezine yakın konumu ve önemli ulaşım bağlantıları ile hızla gelişiyor. Özellikle büyük sanayi tesisi alanları bölgede bulunuyor. Sanayinin şehrin çeperlerine doğru taşınmasından dolayı, bölgedeki sanayi alanlarındaki dönüşüm hızlandı. Son dönemde geliştirilen üst gelir grubuna hitap eden projelerin yanı sıra, bölgenin sahil kesiminde turizm yatırımları da planlanıyor. Marmaray’ın gelişiyle de bu bandın gelişiminin hız kazanacağı düşünülüyor.



Kağıthane, İstanbul’un mevcut iş merkezine yakın konumu ve güçlü ulaşım bağlantılarına sahip bölge MİA dışında kalmakla birlikte MİA bölgesine paralel gelişimi ile dikkat çekiyor. Önemli ofis, perakende ve karma kullanım projelerinin hayata geçtiği bölgede hali hazırda inşaatı devam eden oldukça büyük bir arz bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda bölgenin metroyla MİA’ya bağlanması ile birlikte Avrupa Yakası’nın önemli bir alt merkezi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu gelişmeler, yeni projeler ve bölgenin konumu göz önünde tutulduğunda Kağıthane'nin yatırımcılara iyi bir dönüş sağlaması bekleniyor.



İstanbul Sancaktepe- Taşdelen, 3. köprünün Sultanbeyli Alemdağ ve Mevlana mahallesinde yer alan çıkışları Anadolu Yakası’nda yer alan en önemli otoyol bağlantıları haline geliyor. Ayrıca Üsküdar- Taşdelen arasında çalışmaları devam eden metro bölgenin erişilebilirliğini artıracak. Bu metro hattının zaman içerisinde Kadıköy- Kartal metrosuna bağlanması da söz konusu. Böylece Sultanbeyli-Taşdelen- Sancaktepe bölgesi erişilebilirlik açısından avantajlı hale gelecek. Bu da bölgeyi cazip hale getiriyor.


Yeni Akit

 


Geri Dön