19 / 04 / 2024

İstanbul Sarıyer'de icradan 2.7 milyon TL'ye satılık bina!

İstanbul Sarıyer'de icradan 2.7 milyon TL'ye satılık bina!

İstanbul 10.İcra Dairesi tarafından İstanbul Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde bulunan bina 2 milyon 700 bin TL'ye açık artırma usulüyle 4 Eylül günü ihale edilecek.



TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


TAŞINMAZIN Özellikleri: Satışa konu İstanbul İli, Sarıyer ilçesi, Büyükdere Mahallesi, Çayırbaşı Caddesi ve Hacet Sokakta, tapunun 585 ada, 9 parsel numarasında kayıtlı ve Çayırbaşı Caddesinden 209, Hacet Sokaktan 1 dış kapı numarası alan 186,13 m2 miktarlı altında dükkanları olan kargir apartman vasıflı taşınmazın tamamı niteliğindedir. Hacet Sokak ve Çayırbaşı Caddesi olmak üzere iki yola cepheli konumda olan mevcut bina, Hacet Sokaktan bakışa göre bodrum kat + zemin kat + 3 katlı + çatı katlı, yığma kargir sistemde, bitişik nizamda inşa edilmiş olup, Hacet Sokaktan bakışa göre Çayırbaşı Caddesi yol kotunda yer alan ve Çayırbaşı Caddesinden bakışa göre zemin görünümlü bodrum katında iki dükkan, Hacet Sokaktan bina ana girişine göre zemin ve normal katları ile çatı katında birer daire olmak üzere beş daire mevcuttur. Sözkonusu bina parsel üzerine dolu inşaat olarak yapılmış olup zemin kat üzerinde kapalı cumba çıkması mevcut, dükkanları takribi 132m2, zemin kat dairesi takribi 132m2, normal kat daireleri 150 m2, çatı katı takribi 72m2 alanlı, çatı katı açık teraslı, normal kat daireleri 3.20mt irtifalı, bina dahilinde elektrik, sihhi tesisat ve doğalgaz tesisatları mevcut, kat sahanlık ve basamakları mermer döşemelidir. Sözkonusu bina 2. Grup eski eser olup, normal katları ve çatı katı kesintisiz İstanbul Boğazı manzaralıdır.


Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, hertürlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda civarın talep göre İskana elverişli konut ve ticaret alanında kalmaktadır.


Adresi: İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Büyükdere Mah., Çayırbaşı Cad. No:209 (Hacet Sokak No: 1)


Arsa Payı: Taşınmazın tamamı


İmar Durumu : İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi imar Müdürlüğü Durum Harita Bürosu tarafından tanzim ve tasdik edilmiş olan 13.12.2013 tarih, 7907 sayılı imar durum belgesine göre; Sarıyer İlçesi, Büyükdere Mahallesi, 83 pafta, 585 ada, 9 parsel sayılı taşınmaz; 22.07.1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planının, 13.06.2011 onanlı sayısallaştırılmış ve güncelleştirilmiş paftalarında "Konut Alanında” kalmakta olup, parselde tescilli, II. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı mevcuttur. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ilke kararları doğrultusunda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca karar alınarak uygulama yapılacaktır.


Onaylı planda işli ve yerinde mevcut olan, yıkılmış veya yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına daire kurulca karar alınan taşınmaz kültür varlığı uygulamalarda restore edilen binanın kontur, gabari ve kat adedini değiştirmemek, lokanta kahvehane gibi kamuya açık kullanımlar dışında bağımsız bölüm artışı yapmamak kaydıyla uygulama yapılacaktır. Ancak bağımsız bölüm sayısı için bu plan notu hükmünün onayından önce Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır denilmiştir.


Kıymeti: 2.700.000,00 TL KDV Oranı: % 18


Kaydındaki Şerhler: 1. Ve 2. Derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır ibaresi mevcut olup; tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü: 04/09/2015 günü 14:30 -14:40 arası


2. Satış Günü: 30/09/2015 günü 14:30 -14:40 arası


Satış Yeri: İSTANBUL 10.ICRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU


Satış şartları


1-ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul lO.icra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un.l. maddesine göre “döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/5342 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, ilan olunur. 02/07/2015


Geri Dön