26 / 04 / 2024

İstanbul'da ilçe ilçe emlak piyasası!

İstanbul'da ilçe ilçe emlak piyasası!

Üsküdar Çekmeköy, Kadıköy Sancaktepe metro hattı, Sabiha Gökçen Havaalanı, 3. Köprü güzergâhı ve şehir hastanesi inşaatı ile sık sık adından söz ettiren Sancaktepe Çekmeköy lokasyonu markalı konut üreticilerinin akınına uğradı.



Bölgede 20’nin üzerinde markalı konut projesi geliştiriliyor. Özyeğin Üniversitesi i’ yerleşkesi başta olmak üzere genç yatırımcıları cezbeden metro hâftı çalışmaları gibi mega projeler bölgeye olan ilgiyi artırıyor. Fiba Grubu, aynı zamanda en Samandıra-Sarıgazi arasında bulunan 3.150 dönümlük bölgede 4.100 yataklı şehir hastanesi kuruluyor. Hastanenin istihdama da katkı sağlayıp en az 15 bin personel çalışacak.


Bölgede SinpaşGYO, Dumankaya İnşaat, Ortadoğu Group, Selin Yapı, Suryagı ve Denge Yapı şirketlerinin projeleri yükseliyor. Halk GYO Vakıf GYO Sancaktepe’de 98 bin metrekarelik arsayı 110 milyon liraya satın alarak proje geliştirmek üzere çalışmalara başladı. Avrasya inşaat ve Reform Yatırım inşaat, Çekmeköy’de yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Dream Life adlı 84 konutluk butik bir projeye 20 milyon lira yatırım yapılması ve birkaç ay içinde lansmanının yapılması planlanıyor. Maltepe, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Ataşehir’e komşu olan bölge, son yıllarda inşa edilen Ege Boyu, Mahal Sancaktepe, 216 Sancaktepe gibi konut projeleri ile gündeme geldi.


Adres ve Ortadoğu Grup’un Resim İstanbul projesi en fazla rağbet gören projeler arasında yer alıyor. Ayrıca Ağaoğlu Şirketler Topluluğu’nun üst yöneticisi olan Hasan Rahvalı’nın iki oğlunun ortaklan ile inşa ettikleri Optimum Yaşam’da da satışlara başlandı.


ÜSKÜDAR

Üsküdar’aen sıcak gelişme mayıs başında yaşandı. İlçe genelinde kentsel dönüşüm başlaması için gerekli olan imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Üsküdar’da estetiği bozmadan yeni binaların inşa edilmesi gündemde. İlçe, ulaşım akslarıyla öne çıkmaya başladı.  Marmaray  istasyonunun ardından yapımını istanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Anadolu Yakası’nda milyonlarca kişiyi taşıyacak ve trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu Eylül 2016’da hizmete girecek.


İLÇEYE METRO HATTI DOPİNGİ

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş Araştırma ve Raporlama Yöneticisi Gökçen Taşkın, Ümraniye Alemdağ Caddesi ve çevresinin, Üsküdar-Sancaktepe metrosunun hizmete girmesiyle emlakta büyük değer kazanacağını; 9 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük caddeleri arasında bulunan Alemdağ Caddesi üstünde yer alacak çok sayıda metro istasyonunun bölgenin gelişimine ciddi katkı sağlayacağı görüşünde.


İSTANBUL’UN İNCİSİ:

Üsküdar Merkezi konumu, ulaşım rahatlığı, ana arterlere olan yakınlığı, tamamlanmış altyapısı ile İstanbul’un incisi olarak tanımlayabileceğimiz Üsküdar’da tarihle modernlik kol kola vermiş diyebiliriz. Mimari projeye aykırı yapılaşmanın varlığını da gözardı etmemek gerekiyor. İlçe genelinde Boğaza bakan konutların metrekare fiyatları 5.500 -6.500 liradan başlıyor ve 20 bin TL’ye kadar çıkıyor. İç kesimlerde bu değerler 3.500 – 4.500 seviyelerine geriliyor. Metrobüs güzergâhına yakın noktalarda ise konut bulmak oldukça zor. Bunun temel nedeni iş sahaları ile ulaşımdaki ana arterlere yakın noktalarda villa tipi konutların varlığı. Eski yapılarda kira bedelleri 100 metrekare için 1300 liradan başlıyor. Yeni konutlarda bu değer 1.600 seviyesine kadar çıkıyor. İlçenin gayrimenkulde rağbet gören bölgeleri arasında Altunizade sahil kesimi ve Çamlıca’yı sayabiliriz.


Gayrimenkul piyasasında İstanbul Anadolu yakasının en revaçta olan iki ilçesi Ataşehir ve Ümraniye, ekonomisiyle iç içe geçmiş iki ilçe olarak biliniyor, istanbul’un düzenli kentleşmesi yönünde en başarılı bölgelerinden biri olan Ataşehir, Anadolu yakasının Maslak’ı olarak yerli yatırımcılar kadar yabancıların da yakın takibinde. İstanbul Finans Merkezi projesiyle öne çıkan Alaşehir’de ofis projeleri hız kazanırken, konut projelerinde kısa vadeli prim değeri yüzde 40’lara ulaştı. Bölgede konutların metrekare fiyatları minimum 6 bin lira, maksimum 11 bin lira düzeyinde. 2017’den sonra 30 bin kişinin çalışacağı İstanbul Finans Merkezi’nin ortaya çıkaracağı konut ihtiyacı ve sağlayacağı primin beklenenden fazla olacağı konuşuluyor.


5 YIL SONRA KAZANACAKLAR

Bölgedeki markalı konut projelerinin değerlerine yansıyan bu beklenti Finans Merkezinin inşaatının yükselmesiyle daha da hareketlendirecek. Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgesi olarak bilinen Ataşehir’de inşaat sektörünün en büyük oyuncuları da projeleriyle satış süreçlerini devam ettiriyor. Bugüne kadar Ağaoğlu’ndan Teknik Yapı’ya, Emay inşaat’tan Varyap’a kadar birçok firma projeleriyle görücüye çıktı. Bu projelerin bir kısmı teslim edilirken bir kısmında satışlar devam ediyor. Bölgeye planlı yatırım yapanların 5 yıl sonra oldukça kazançlı çıkacağını söyleyebiliriz.


ŞEHRİZAR KONAKLARI

Üsküdar Altunizade’de Emlak Konut GYO ve GAP İnşaat’ın, İstanbul’a değer katan bir proje olarak hayata geçirdiği Şehrizar Konaklarınnda 38 blok ve 208 lüks dairenin yer alıyor. 180 metrekare ile 626 metrekare arasında büyüklüklere sahip projedeki son konutlar sahiplerini bekliyor.


Emaar Square

EMAAR İnşaat tarafından Aralık 2012’de hayata geçirilen Emaar Square İstanbul projesi Çamlıca’da yükseliyor. 2015 yılının sonunda teslim edilmesi planlanan farklı tiplerde daireler bulunuyor. Projenin otel ve rezidans etabı da Nisan ayında lanse edilmişti.


MESA ÇAMLICA

MESA’NIN, Anadolu Yakasfnın yaşam için tercih edilen en seçkin semtlerinden biri olan Çamlıca’da hayata geçirilen Çamlıca Mesa’da anahtar teslimleri başlıyor. Toplam 42.500 metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde MESA Mesken imzasıyla 113 konuttan oluşan projedeki son konutlar için fırsat satışları da devam ediyor.


AGAOGLU:Ataşehir’in en prestijli projelerine imza atan Ağaoğlu’nun, Uluslararası Finans Merkezi’ne komşu yükselen projesi Andromeda Gold’daki son daireler hemen teslim ediliyor. Temeli atılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) bölgedeki tüm projelere etki yapması bekleniyor. Bunu dikkate alan Ağaoğlu Şirketler Grubu, İFM’ye yürüyüş mesafesindeki Ağaoğlu My Newwork ofis projesini de hayata geçirdi.


EMAY İNŞAAT: Brandium Ataşehir’de yaşam başladı. Projede 1.150 konut bulunuyor.


K YAPI VE SOLİD İNŞAAT: Doğu Ataşehir’de hayata geçirilen Trendist Ataşehir, 16 bloktan oluşuyor. Projede 820 adet konut bulunuyor. Trendist Ataşehir’de Ataşehirlilerin yararlanabileceği 43 adet farklı büyüklükte cadde mağaza da yer alıyor.


VARYAP İNŞAAT: Bati Ataşehir’de inşa ettiği Varyap Meridian’de yaşam Ocak 2012’de başladı.


VARYAP-GAP – EMLAK ‘ KONUT GYO: Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri olan Metropol istanbul, Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde yer alıyor. Proje, 400 metrelik uzunluğuyla alışveriş caddesini de içinde barındırıyor.


TAHİNCİOGLU: Emlak Konut GYO A.Ş.’nin Tahincioğlu Gayrimenkul’le ilk projesi olan Nida Kule Ataşehir, bölgedeki ofis projelerine yeni bir soluk getirdi.


ÖZAK GYO: Finans merkezine komşu konumda inşa ettiği Bulvar 216’da farklı bir konsept denemesi yaparak başarılı sonuç aldı.


Yeni Akit Ek


Geri Dön