24 / 04 / 2024

İstanbul'da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

İstanbul'da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da bağlı kurum ve kuruluşlara ait binalarda depreme karşı alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı..



İstanbul da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı'nın afet yönetim planına ve İstanbul'da bağlı kurum ve kuruluşlara ait binalarda depreme karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Tanrıkulu sorularınım Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu'nun soruları

1- Bakanlığın kamu hizmetinin aksatılmaması için, afet karşısında hazır planı bulunmakta mıdır?


2- Bakanlığınızın afet yönetim planı varsa, hangi felaket senaryoları karşısında, hangi süreler içerisinde tam faaliyete geçebilir?


3- Bakanlığınızın kamu hizmetinin aksamaması için acil tedbir planları nelerdir?


4- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların İstanbul ilinde depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?


5- İstanbul ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı nedir? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?


6- İstanbul iline 2016 yıllında Bakanlığınız tarafında depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadarı harcanmıştır? 2017 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?


7- İstanbul ilinde Deprem güçlendirmesi yapılmayan ve bakanlığınıza bağlı olan binalarda meydana gelecek olayların sorumlusu kim olacaktır?


8- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların İstanbul ilinde Sivil savunma konusunda yapılan çalışmalar nelerdir?




Geri Dön