29 / 03 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm 2017'de ivme kazanacak!

İstanbul'da kentsel dönüşüm 2017'de ivme kazanacak!

İstanbul kentsel dönüşümle 2017’de değerine değer katacak. Son günlerde gündemden düşmeyen deprem konusu, belediyeleri hareketlendirdi.



İstanbul’un çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm 2017’de ivme kazanacak. Son günlerde deprem senaryolarının artması ilçe belediyelerini harekete geçirdi. Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar, Bağcılar dahil birçok ilçede dönüşüm süreci hızlandı.  


Yüzde 40’ı dönüşecek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin yüzde 40’ını yenilemek için süreci hızlandırdı. Ekim ayında İslambey Mahallesi’nde kentsel dönüşümün temeli atılmıştı. Bu yılsonuna kadar Karayolları Mahallesi 3. Gecekondu Önleme Bölgesi, Mevlana Mahallesi, Sarıgöl ve Bağlarbaşı 1. Etap Bölgeleri’nde çalışmalar başlayacak. 2017 yılında ise Bağlarbaşı Üçgen Alan, Yenidoğan 1. Etap, Yıldıztabya Batı Etabı, ve Karayolları Mahallesi Güney Etap’ta dönüşüm başlayacak. Bu sayede ilçeye 30 okul,     10 sosyal tesis, 5 sağlık tesisi, 3 stadyum, 16 cami, 110 bin araçlık otopark, 753 bin metrekareyeşil alan kazandırılacak.


Esenler, baştan yenileniyor

İlçe genelinde 100 bin konutun riskli olduğu tespiti üzerine kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Esenler Belediyesi yeni yılda projelerini hızlandırıyor. Bugüne kadar 3 proje tamamlandı. 2017’de Çiftehavuzlar Mahallesi’nde başlayacak dönüşümü 7 ayrı proje daha takip edecek. 2023’e kadar Esenler’i baştan aşağı yenileyecek projelerin bir kısmı şehir içine bir kısmı da askeriyeden belediyeye devredilen 8.7 milyon metrekarelik alan üzerine yapılacak.


Okmeydanı’ında ilk adım 2017’de

Son 2 yıldır gündemde olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk adım     2017’de atılacak. Yaklaşık 1 milyon 650 bin metrekarelik alandaki 4 bin 500 dükkan ve 5 bin 300 bina yenilenecek. 100 bin kişiyi etkileyecek dönüşüm etap halinde ilerleyecek. Evi yıkılan bina sahibi yeni evine taşınana kadar belediye kira desteği verecek.


Eski ev yıkılmadan yeni ev teslim

Bayrampaşa’da ise yıkılan eski cezaevinin yerine 2 bin 300 konut, devlet hastanesi, okul, cami ve sosyal alanlar yapılacak. Bu ay sonunda başlayacak çalışmalar bittiğinde riskli vatandaşlar yeni binalara taşınacak. Vatandaşları, evini yıkmadan yeni evin anahtarını teslim etme usülüyle ilçedeki dönüşüm tamamlanacak. Sarıyer’de ise kentsel dönüşüm kapsamına alınan Ayazağa ve Emirgan Mahallesi’nde çalışmalar 2017’de başlayacak. Yüzde 80’i kaçak yapı ve gecekondudan oluşan Boğaz bölgesinde ise dönüşümün yapılması için imar çalışmaları devam ediyor.


Boğaz’a yeni çehre

İlçenin 30 yıllık imar sorununu çözen Üsküdar Belediyesi, 16 ilçeyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. İlçe nüfusunun yarısını etkileyecek dönüşümde ilk adım 2017’de atılacak. Çamlıca Camii’nin eteklerindeki evler de baştan aşağı yenilenecek.


Fikirtepe’nin kazanç kapısında katlar yükseliyor

“ELiTE CONCEPT”


785 konut ve 26 ticari ünitenin yer aldığı projede; 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1’den oluşan dört tip daire seçeneği sunuluyor. Daireler 66 m2 ile 220 m2 arasında değişiyor. 30 aya kadar vade farksız taksitlendirme seçeneklerinin sunulduğu projede dairelerin metrekaresi 7.500 TL’den başlıyor.


Teknik Yapı Uplife Kadıköy ile prestij sağlayacak

484 BİN LİRA, 240 AY VADE

Bugünün en yenilikçi ve sıra dışı bakış açılarıyla geleceğin çizgilerinden ilham alarak tasarlanan Uplife Kadıköy’de fiyatlar lansmana özel yüzde 5 indirimle 484 bin liradan başlıyor. Yüzde 40’ı yeşil alana ayrılacak projedeki daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 tipi şeklinde beğeniye sunulacak. 


‘Taglig’, ürettiği yerli LED ekranları dünyaya satacak

Türkiye’nin önde gelen teknoloji pazarlama şirketlerinden Taglig yüzde 100 yerli  sermaye ile tamamladığı teknoloji üssünde yerli LED ekran üretimine başladı. Firmanın hedefi tamamı Türk mühendislerin AR-GE çalışmalarıyla geliştirilen LED ekranları başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmek.  


Villa sattıran proje Demir La Vida’da yaşam başladı

5 blokta 379 konut ve 30 ticari ünite olarak inşa ediliyor. 1+1 daire tipinden 5, 5+1’e kadar farklı ihtiyaçlara yanıt veren 15 farklı konut seçeneği bulunuyor. Yüzme havuzları, yürüyüş yolları, geniş sosyal alanları var. Büyükçekmece koyu ve göl manzarasına hakim Demir La Vida’nın yüzde 76’sı yeşil alandan oluşuyor.


Düşük faizle 20 yıl vadelendirme fırsatı

‘AND Pastel’ 

Kartal bölgesinin en büyük ölçekli projelerinden biri olan AND Pastel’de, %5 peşinat ve ara ödemeli olarak kişiye özel ödeme seçeneği  de sunuluyor. Projede %1 KDV uygulanıyor. AND     Pastel, “Türkiye’nin En iyi Konut Projesi’’ ve “Avrupa’nın En iyi Peyzaj Mimarisi’’ de dahil olmak üzere 8 farklı ulusal ve uluslararası ödüle sahip.


Büyükyalı’ya yoğun ilgi devam ediyor...

Aralık ayında 287,6 milyon TL satış gelirine ulaşarak, Emlak Konut GYO projeleri arasında ikinci sırada yer aldı. Emlak Konut güvencesiyle, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor.


Fanatik


Geri Dön