25 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm sistemine giriş yapan bina sayısı 30 katına çıktı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm sistemine giriş yapan bina sayısı 30 katına çıktı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm sistemine giriş yapan bina sayısı 30 katına çıktı. İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya 1 yıl içerisinde sistemin gelmiş olduğu duruma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.



2013 yılı boyunca ülke çapında toplam 20 bin binaya kentsel dönüşüm raporu verildiğini ifade eden Çatalkaya. vatandaşlardan gelen talebin beklenenin oldukça üzerinde olduğunu ifade etti. Çatalkaya. "2013un başında istanbul'da ayda yalnızca 50 bina kentsel dönüşüm kapsamına giriş yaparken, bu rakam bugün ayda bin 500 bina seviyesine geldi" dedi. 


dönüşüm sistemine en fazla talebin sırasıyla Kadıköy. Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinden geldiğini belirten Hakan Çatalkaya. talebin aynı şekilde devam etmesi durumunda bugün aylık bin 500 bina olan rakamın yıl sonuna kadar ayda 2 bin 500 bina seviyesine ulaşmasının öngörüldüğünü. 20 yıllık bir sürecin ardından ise istanbul'un çok daha güvenli ve modern yapılara kavuşmuş olmasının hedeflendiğini ifade etti. 


ESTETİK KURULU ŞART 


Genel hatlarıyla gidişatın oldukça iyi olduğunu ancak sistemi denetleyen bir estetik kurulunun oluşturulmasının da olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Çatalkaya. 

Kentsel dönüşüm sistemi olan talebin gidişatı oldukça iyi. Ancak bu dönüşüm estetik açısından bu dönüşümleri destekleyen bir kurulun olması ve vatandaşlann mümkün olabildiğince çok alansal dönüşümlere teşvik edilmesi gerekli" dedi. 


İZMİR'DE DE O'DAN İOO'E ÇIKTI EN FAZLA TALEP KADIKÖY'DEN 


İstanbul çapında kentsel İSTANBUL'UN yanısıra  İzmir  ve Ankara'da da sisteme olaıı talebin ğderek artış gösterdiğini söyleyen Çatalkaya, geçen yılbaşında İzmir'de kentsel dönüşüm sisteminden faydalanarak yenilenen binasayısının bir yılda sıfırdan ayda 100 bina seviyesine çktığını da sözlerine ekledi. 


Yeni Akit


Geri Dön