20 / 04 / 2024

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı bugün!

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı bugün!

Sabah gazetesi, www.sabah.com.tr ve AHaber'in sponsor olduğu "İstanbul' da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı", sektörün önde gelenlerinin katılımıyla bugün Marriot Otel'de yapılacak...



Gayrimenkul sektörünün duayenleri kentsel dönüşüm çalıştayında bir araya geliyor. Çalıştayda dönüşümün geleceği ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.


Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri, kentsel dönüşümü masaya yatırmak üzere bir araya geliyor. Sabah gazetesi, www.sabah.com.tr ve AHaber'in sponsor olduğu "İstanbul' da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı", sektörün önde gelenlerinin katılımıyla bugün Marriot Otel'de yapılacak. Management Plus Danışmanlık ve Gayrimenkul Enstitüsü işbirliğiyle organize edilen çalıştayda, deprem riski taşıyan ve niteliksiz konut stokuna dikkat çekilecek. Çalıştayda ayrıca önümüzdeki 20 yılda ekonominin lokomotifi olması beklenen kentsel dönüşüm hareketinin İstanbul'daki geleceği, nasıl şekilleneceği ve Fikirtepe' de çözüme giden yöntemler tartışılacak. Arsa sahipleri, kat malikleri, konut ve gayrimenkul geliştiricileri, inşaat, inşaat malzemeleri ve finans sektörlerini yakından ilgilendiren çalıştaya, yüksek katılım bekleniyor. 


DEVLER BULUŞACAK 

"İstanbul' da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı" sektörün üst düzey isimlerini de buluşturacak. Çalıştayda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ULI Başkanı Haluk Sur açılış konuşması yapacak. 


Rakamlarla Fikirtepe

Fikirtepe'nin büyüklüğü: 1.340 bin metrekare 

Yapılması beklenen yeni konut sayısı: 50 bin 

Bölgede beklenen süre: 4 yıl 

Bölgede 5 yılda yaratılacak ekonomik büyüklük: 40 milyar lira 

Toplam 6.5 milyon konutu dönüştüğünde: 400 milyar dolar


Üzerinden 4 yıl geçti

Kadıköy Fikirtepe'de 2010'da başlayan kentsel dönüşüm süreci 4 yılı geride bırakmasına rağmen hiçbir proje bitirilebilmiş değil. Şubat 2014'te yani proje açıklandıktan 4 yıl sonra 'yıkım ve temel atma töreni' yapıldı. 61 yapı adasına bölünen Fikirtepe'de sadece 4 adada toplam 3 bin binanın tamamen yıkımı gerçekleşti. 


Sabah 


Geri Dön