16 / 04 / 2024

İstanbul'da kiralar hangi ilçede ne kadar?

İstanbul'da kiralar hangi ilçede ne kadar?

Ev sahipleri istedikleri fiyattan kiracı bulmakta zorlanınca fiyatlarını düşürdü. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira fiyatları yıllık bazda yüzde 25 indirildi.



Konut satışında fiyat balonu şişmeye devam ederken, kirada durum tam tersine döndü. Ev sahipleri istedikleri fiyattan kiracı bulmakta zorlanınca indirim de kaçınılmaz oldu. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de kira fiyatları yıllık bazda % 25 ucuzladı. 


İstanbul, Ankara ve  İzmir  gibi büyük şehirlerde ardı ardına teslim edilmeye başlanan yeni konutlar için yatırımcı mülk sahipleri, aidat ödememek ve hemen gelir elde etmek amacıyla düşük fiyattan da olsa kiralama yoluna gidiyor. Bu da daha iyi bir konutta ve güvenli bir sitede oturmak isteyen kiracı adayları için fırsat olarak görülüyor. Piyasada konut arzının artmasından dolayı geçen yılki kira gelirlerinin üzerine fazla çıkamayan daire sahipleri, kiracılarını kaçırmamak için enflasyon oranının üzerinde zam yapma alışkanlığından vazgeçmeye başladı. 


FİYATLAR 200 LİRA DÜŞTÜ 


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Daha önce bin 200 lira olan evler, şu anda bin liraya kiralanabilirken, bin 100 lira olanlar 900 liraya indi. Zaten düşük fiyatlı olan kiralarda da yüzde 5-10 indirim oldu" diye konuştu.



İstanbul da kiralar hangi ilçede ne kadar?



Güneş 


Geri Dön