28 / 03 / 2024

İstanbul'da kiralık evlere artan talep fiyatları da yukarı çekti!

İstanbul'da kiralık evlere artan talep fiyatları da yukarı çekti!

Kiralık evlere artan talep fiyatları da yukarı çekti. İstanbul genelindeki kiralık dairelerde son bir yılda yüzde 10'luk değer artışı yaşansa da kentsel dönüşüm projelerinin en fazla görüldüğü ilçelerde bu oran yüzde 40'a kadar yükseliyor...



İstanbul'da, ev arayanlara kötü haber. Kentsel dönüşüm ve evlilik sezonunun başlamasıyla kiralık ev bulmak zorlaştı.

 

Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberine göre, kiralık evlere artan talep fiyatları da yukarı çekti.  İstanbul  genelindeki kiralık dairelerde son bir yılda yüzde 10'luk değer artışı yaşansa da kentsel dönüşüm projelerinin en fazla görüldüğü ilçelerde bu oran yüzde 40'a kadar yükseliyor. 


Eva Gayrimenkul Değerleme'den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, kiraların en yüksek olduğu ilk 5 ilçenin Beşiktaş, Sarıyer, Şişli, Kadıköy ve Ataşehir olarak sıraladı. Şahinkaya, göre son bir yılda Bağdat Caddesi'ndeki kiralama fiyatları yüzde 28, Kartal'da yüzde 20, Maltepe'de yüzde 13, Gaziosmanpaşa'da yüzde 30, Basın Ekspres ve Güneşli'de yüzde 19, Esenler, E-5 Merter ve Havaalanı aksında yüzde 42, Beşiktaş bölgesinde yüzde 10 oranında arttığını söyledi. 


Bursa Haber 






Geri Dön