26 / 04 / 2024

İstanbul'da konut ve ofis fiyatları patladı!

İstanbul'da konut ve ofis fiyatları patladı!

İstanbul 'un en çok prim yapan bölgeleri neresi ? Lüks konutlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle değerini yaklaşık üçe katlayan İstanbul 'da konut ve ofis fiyatları patladı.



Metro ve  Marmaray  kiraları uçurdu Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan MİLLET, Türkiye'nin emlak dosyasını açıyor. Üç gün sürecek yazı dizimizde bugün dünyanın en prestijli şehirleri arasına girmeyi başaran istanbul'un markalı konut projeleriyle nasıl dönüşüm yaşadığını masaya yatıracağız. 


ATAŞEHİR'DE İŞLER TAM GAZ

Özellikle son 5 yılda İstanbul'da arsa stoğıı olan bölgelerde, kentsel dönüşüm çalışmaları, ulaşım projeleri, kamusal yatırımlar sayesinde kentin çehresi giderek değişti. 


Anadolu yakasında inşaatı hızla yükselen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve çevresindeki yatırımlarla uçuşa geçen Ataşehir'de fiyatlar 5 yılda üçe katlandı. TSKB Gayrimenkul Değerleme'deıı aldığımız bilgilere göre bölgede metrekare fiyatları 2 bin 500 liradan 7 bin liraya çıkmış durumda. İki yıl önce 1 milyar 460 milyon liralık teklifle Finans Merkezi'nin Fikirtepe'ye 50 bin konut geliyor KENTSEL dönüşüm projelerinin pilot bölgesi seçilen ve bir süre ruhsat sorunu yaşanan Fikirtepe'de işler yoluna giriyor. Üç yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk ruhsatlar bu yıl verilmeye başlandı. Markalı lüks konut projelerinin ağırlıkta olacağı bölgede, yaklaşık 50 bin konutun inşa edilmesi planlanıyor. İhalesini kazanan Ağaoğlu Şirketler Grubu, geçtiğimiz hafta projenin ruhsatını da aldı. 

MİLLET'e konuşan Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2015'teki önceliklerinin Finans Merkezi'ni tamamlamak olduğunu söyledi. Ağaoğlu, bölgede hayata geçirdikleri 221 ofıslik My NewWork'ün de çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. 


KARTAL, METROYLA UÇTU 

Geçen yıl hizmete açılan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı ise Kartal, Maltepe, Pendik hattındaki dengeleri alt üst etti. Kadıköy-Kartal metrosunun da faaliyete başlaması Kartal'da konutların metrekare fiyatlarını 6 bin liraya kadar yükseltti. Adalet Sarayı'yla birlikte bölgede ofis projelerinin inşa edilmeye başlandığını söyleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, projelerin tasarımında avukatların küçük metrekarelerden oluşan ofisleri tercih etmesinin etkili olduğunu belirtti. 


KİRALAR 1.700 LİRA!

Kartal'da Giirallar Yapı projesi olan Lapis Han, 160 ofis ve 40 mağazadan oluşuyor. Ofis büyüklüklerinin 57 metrekareden başladığı projede, ofis kiraları 1.700 liradan, mağaza kiraları ise 2 bin liradan başlıyor. 

Avrupa yakasında da Anadolu'yla benzer bir durum söz konusu. Maya, Marmaray ve Yenikapı metrosu civarındaki semtlerde de konut ve ofis fiyatlarının yükseldiğini ifade etti. 


Maya, Zeytinburnu-Ataköy hattında metrekare fiyatlarının 7 bin ila 10 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. Aslantepe'de fiyatlar 8 bin lira ÜÇÜNCÜ Köprü ve havalimanının inşa edildiği Kuzey İstanbul'da da fiyatlar yükselişe geçti. Maya, iki yılda Zekerıyaköy-KemerburgazGöktürk hattındaki evlerin metrekare fiyatlarının yüzde 20 artarak 4 bin liraya çıktığını belirtti. Maya, KağıthaneAyazağa-Seyrantepe hattında ise fiyatların 6 bin ila 8 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. 


Sinpaş Halkalı'yı baştan yarattı!

DEĞERLENEN bölgelerden biri de Halkalı Atakent . Mahallesi. Sinpaş GYO'nun butik projelere odaklanan M markası Eviya Gayrimenkul, yP burada yıl içinde EgeYakası ve İkİ Karşıya Rezidans'ı satışa çıkardı. Karşıya Rezidans'ta 71 fiyatlar 198 bin liradan başlıyor. 


5 milyar liralık proje lanse edildi.17 ve 25 Aralık 2013 operasyonları ile inşaat sektöründe başlayan durgunluk, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni projelerin görücüye çıkmasıyla sona erdi. Sadece Nisan ayında 5 milyar liralık yatırımla 16 lüks proje satışa çıktı. En yüksek yatırım bedeli ise 800 milyon lira ile YDA İnşaat'm Ankara'da hayata geçirdiği Park Avenue'ya ait. 


Millet


Geri Dön