28 / 03 / 2024

İstanbul'da metro projeleri hız kazanıyor!

İstanbul'da metro projeleri hız kazanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2016 yılında 3 yeni metro hattı ve bir teleferiğin temelini atarak İstanbulluların hizmetine sunacak.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 'Her Yere Metro Her Yerde Metro' sloganıyla başlatılan metro çalışmaları 2016'da hız kazanıyor. Önümüzdeki yıl içinde, Asya Yakası'nda devam eden metro projeleri tamamlanacak, her iki yakada 3 yeni metro hattının da temelleri atılacak.


İki kıtayı ilk kez teleferikle bağlayacak Mecidiyeköy-Zincirlikuyu ve Çamlıca Teleferik hattının da temelleri 2016 içinde atılacak. Yatırım bütçesini 2015 yılına göre 2016'da yüzde 32 artıran İBB'nin 16 milyarlık yatırım paketinin büyük kısmını ulaşım hizmetlerine ayıracağı öğrenildi.


TELEFERİK HATTI İKİ YAKAYI BAĞLAYACAK

İBB, dünyada benzeri olmayan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu ve Çamlıca Teleferik hattının inşası için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacak. Çamlıca Cami'nin de açılacağı 2016 yılında Avrupa Yakası'ndan ulaşımı kolaylaştırmak için 10 kilometrelik teleferik hattı inşa edilecek. Her iki kıta arasında yolculuk süresini 22 dakikaya indiren hat ile saatte 6 bin yolcu taşınacak. Turistik amaçlı kabinlerin de yer alacağı hatla iki yaka arası ulaşım rahatlayacak ve turizme destek verilmiş olacak.


KAZILAR SIRASINDA TARİH ÇIKTI 

İstanbul'da  Marmaray  ve metro kazıları sırasında gün yüzüne çıkarılan Bizans İmparatorluğu at fosilleri, Osteoarkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne büyük bir koleksiyon kazandırdı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Osteoarkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vedat Onar, Doğu Roma İmparatorluğu'nun Marmara Denizi'ndeki limanı Theodosius Limanı'nda yapılan çalışmalar sayesinde Bizans İmparatorluğu'na ait en büyük at kemiği koleksiyonuna sahip olunduğunu söyledi.


Türkiye


Geri Dön