18 / 04 / 2024

İstanbul'da ofis projeleri hareketlendi!

İstanbul'da ofis projeleri hareketlendi!

Gün aşırı konut projesi tanıtımlarına tanık olduğumuz İstanbul 'da ofis yatırımlarına da hız verildi. İş aksı Maslak 'ın dışında Bomonti, Güneşli, Kartal, Maltepe 'de de peş peşe nitelikli A sınıfı ofis projeleri yükseliyor...



Bir çok uluslararası araştırma da teyit ediyor ki İstanbul, dünya kentleri arasında yatırım yapılabilir kentlerin başında yer alıyor. Bir yandan uluslararası şirketler İstanbulda yatırım yapıyor ya da ofis açıyor. Diğer yandan Türk şirketler daha prestijli ofislere taşınıyor. Yine araştırmalar gösteriyor ki İstanbul 'da A sınıfı nitelikte ofislerde boş yer bulmak neredeyse imkansız. Varolan nitelikli a sınıfı ofislerde özellikle Levent-Maslak hattında toplanıyor. Uzun bir dönemdir konut yatırmlarına hız veren inşaat sektörü ekonomik ve siyasi istikrarında etkisiyle yüzünü ticari gayrimenkule, ofis projelerine de çevirdi. Gün aşırı konut projelerinin tatılmasına ve satışa sunulmasına alışmıştık. şžimdi de A sınıfı ofis açığını gidermeye yönelik ofis yatırımları peş peşe satışa sunuluyor. Ofiste Maslak hala gözde yerlerin başında gelirken, yeni yatırımlar için, Kağıthane Cendere Vadisi, Bomonti, Güneşli, Kartal, Maltepe gibi yeni lokasyonlar tercih ediliyor.

1-Meridian for Business 'ta bugün açık artırma var
VARYAP Meridian projesi dahilinde İstanbul 'un yeni finans merkezi Ataşehir 'de inşa edilen Meridian for Business ofisleri açık artırma usulü ile bugün satışa sunuluyor. Varyap tarafından Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımıyla inşa edilen Varyap Meridian projesinde, 20 ile 61 kata sahip 5 rezidans kulesinde bin 500 konut, 50 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir iş merkezi yer alıyor. Proje, Meridan for Business ile birlikte toplamda 6 kule ve 3 adet yatay ticari bloktan oluşuyor. Varyap CEO 'su Erdinç Varlıbaş, “Proje dahilinde 45 metrekare ile bin metrekare arasında değişen boyutta ofis seçeneklerimiz bulunuyor. Meridian for Business, 5 yıldızlı otel, toplantı odaları, açık-kapalı havuzları, spaspor merkezi, kütüphane, konsiyerj hizmetleri, eğlence ve hobi odaları, sekreterya, restoran ve kafeleri ile birlikte, yeni nesil ofis anlayışını ilk defa Türkiye 'ye getiriyor ” diye konuştu.

2-Vizyon Bulvar 'da A tipi ofisler satışta
Dumankaya İnşaat 'ın Kartal 'da gerçekleştirdiği Dumankaya Vizyon projesi kapsamında yer alan Vizyon Bulvar 'da, A tipi ofis ve ticari alan satışları başladı. Vizyon bulvarda 45- 55 metrekare arasındaki ofisler 205 bin ile 265 bin lira, 59-84 metrekare arasındaki ofiler 268 bin ile 405 bin lira, 95-120 metrekare arasındaki ofisler 428 bin ile 573 bin lira, 133-205 metrekare arasındaki ofisler ise 599 bin ile 957 bin lira fiyat aralığından satılıyor. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, “Kısa bir süre önce daire teslimlerini tamamladığımız Vizyon 'da yaşam başlarken, Vizyon Bulvar 'a olan talep de artmaya başladı. Vizyon Bulvar gelişmekte olan Kartal 'a öncülük ediyor ” dedi. Dumankaya Vizyon Bulvar, 7/24 güvenlik hizmetlerinden otopark-vale hizmetlerine ve profesyonel bina yönetimine, lostra salonundan kuru temizlemeye, servis yapan restoranlardan cafelere kadar pek çok farklı hizmeti ofis ve ticari alan sahiplerine bir arada sunacak. Proje, yapımı sürmekte olan Adalet Sarayı 'na çok yakın bir lokasyonda, ulaşım açısından da pek çok alternatifi birarada sunuyor.

3-Mall of İstanbul ofisleri haftaya satışa çıkıyor
Avrupa'nın en büyük karma projeleri arasında yer alacak Mall of İstanbul projesinde rezidansların satılarına Nisan ortasında başlayan Torunlar GYO iki hafta içinde proje içindeki ofislerin satışlarına da başlamayı planlıyor. AVM, ofis, rezidanslar ve otelden oluşan projede satışa sunulan 525 daireden 425 'i satıldı. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, proje içinde 20 'şer katlı 2 ofis bloğu bulunduğunu belirterek, Toplam 50 bin metrekare olan ofis boloklarından öncelikle ilk bloğu satışa sunacaklarını açıkladı. Torun, özellikle Mall off İstanbul projesindeki rezidanslardan alan müşterilerinden yoğun ofis talebi geldiğini ifade etti. 2013 yılı sonunda tamamlanması planlanan Mall of İstanbul projesindeki ofislerin metrekaresinin 3 bin 500 TL seviyelerinden satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

4-İstanbul Vizyon Park 'ta kira öder gibi ofis
Kuyaş GYO 'nun Basın Ekspres Yolu üzerindeki İstanbul Vizyon Park projesinde satışı devam eden sınırlı sayıdaki ofisler için sıfır peşinat, 120 aya kadar vade ve sıfır faizle yatırım imkanı sunuluyor.

5 yıldızlı iş oteli, alışveriş merkezi ve residanslardan oluşan İstanbul Vizyon Park 'ın ilk etabındaki 5 ofis bloğu ve 2 çok amaçlı blokta toplam 807 birim bulunuyor. Leasing avantajıyla sıfır peşinat sunulan ve kira öder gibi ofis sahibi olunabilen projede aylık taksitler her yıl yüzde 7 oranında artırılacak. Ofis metrekare satış fiyatlarının bin 650 dolardan başladığı İstanbul Vizyon Park 'ta, 74 ile 531 metrekare arasında değişen ofislerin fiyatları ise 187 bin dolar ile 87 bin dolar arasında değişiyor. Ofislerin 120 ay vadeli ödeme planına göre aylık taksitleri ise ilk yıl için bin 558 dolar ile 9 bin 388 dolar arasında değişiyor.

5-Bayrampaşa İstanbul Tower 'da ister satın al ister kirala
Keleş İnşaat tarafından hayata geçirilen Bayrampaşa İstanbul Tower projesi 60 ofis ve 10 dükkandan oluşuyor. Projede ofislerin fiyatı 140 bin dolardan başlıyor. Marmara Denizi, Haliç, Maslak ve Adalar manzarasına sahip olan Bayrampaşa İstanbul Tower 'da 265 metrekareden başlayan asma katlı dükkanlar, 280 metrekareden başlayan normal dükkanlar, 70 metrekareden başlayan ofisler yer alıyor. Projenim Haziran 2011²de sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Projede ofislerin fiyatları 140 bin dolardan başlarken, aylık kiralar 910 dolar+KDV 'den başlıyor. aidatlar ise metrekaresi ayda 1 TL ila 1.5 TL arasında değişiyor. 20 kat olarak inşa edilen projede, merkezi ısıtma sistemi, 24 saat kamera ve güvenlik, plaza giriş resepsiyonu, kartlı ve turnikeli geçiş, tüm katlarda yangın alarmı, sprinter yangın söndürme sistemi yer alıyor.

6-Küçük işletmeler için iTower Bomonti
Fer Yapı, Sinpaş GYO 'nun Bomonti 'deki 4 bin 250 metrekare arsası üzerine hasılat paylaşımı modeliyle inşaatına başladığı ofis projesi iTower Bomonti de mart ayında satışlara başladı. Bin 200 kişiyle anket yapılarak projelendirilen iTower Bomonti farklı mimarisi ve küçük işletmelere yönelik konseptiyle farklılaşıyor. çağlayan 'da inşaatı tamamlanan Avrupa 'nın en büyük Adalet Sarayı 'na yakınlığı, tünel çıkışları sayesinde ulaşım rahatlığıyla dikkat çeken proje, özellikle avukatlar ve doktorlar tarafından tercih ediliyor. 60 ila 800 metrekare arasında farklı ofis alternatifleri sunan ITower 'da ortalama metrekare fiyatları 4 bin 700 dolar seviyelerinde seyrediyor. TAGO mimarlık 'ın imzasını taşıtan ve profesyonel kiralama hizmetleri Kuzeybatı Savils tarafından yürütülen projenin 2012 sonunda tamamlanması hedefleniyor. Projede ofis fiyatları 280 bin dolardan başlıyor. iTower Bomonti 'de VIP business toplantı odaları, 100 kişilik toplantı odaları, kat bahçeleri, Back-Up tarafından sağlanan Back Office hizmetleri, özel yemek odaları, restoran ve kafeler bulunuyor.

7-Ofisim İstanbul 'da metrekare fiyatı 4 bin TL
İller Bankası ve Özyapı İş Ortaklığı tarafından Maltepe 'de inşasına başlanan ‘Ofisim İstanbul ' projesi 3 blokta 219 ofis ve 16 adet mağazadan oluşuyor. Projede 500 araçlık otopark ve 107 metrekareden, 833 metrekareye kadar büyüyebilen ofisler yer alacak. “İş 'te konfor, İş 'te keyif ” sloganıyla lanse edilen Ofisim İstanbul 'da metrekare birim fiyatları 4 bin TL 'den başlıyor. Projede ayrıca, saunalar, spor salonları, restoran, kuaför, hobi salonu, lostra, teras bahçeleri gibi alanlar da bulunacak. E-5 bağlantı yoluna sadece 500 metre mesafede yer alan proje, sahil yoluna 3 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı 'na 15 dakika, Kartal Adliyesi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne 3 dakika mesafede yer alıyor. Ofisim İstanbul, metro istasyonuna da 2 dakikalık uzaklıkta bulunuyor.

8-Beyaz Ofis 'te iş yaşamı başladı
Helis Yapı tarafından Kartal 'da inşa edilen Beyaz Ofis 'te Adalar ve Marmara manzarası eşliğinde iş yaşamı başladı. sakinlerine kapılarını açtı. 120,160, 320 metrekarelik ve tam kat ofis seçenekleri sunulan projede, her ofis için ayrı olarak tasarlanan özel tesisat odası, zayıf akım kablolamaları, jenaratör, profesyonel bina yönetimi, çağrı merkezi, açık ve kapalı otopark, özel dizayn edilmiş lobi alanı ve resepsiyon hizmeti ile CCTV destekli 7/24 güvenlik hizmeti, veriliyor.

Beyaz Ofis ağırlıklı olarak, mali müşavirlik, denizcilik, bilişim, inşaat ve dış ticaret firmaları tarafından tercih ediliyor. Beyaz ofiste kira fiyatları 2 bin TL 'den başlıyor.

9-Arista Bomonti de ofisi olan Rolls-Royce 'a binecek
AR şžirketler Grubu 'nun şžişli Bomonti 'de startını verdiği ve mayıs ortasında satışa sunduğu Arista Bomonti Business 'ta ofislerin metrekare fiyatları 4 bin 500 dolar ile 6 bin 600 dolar arasında değişiyor. 28 katlı tek blok olarak yükselen projenin her katında 256 metrekare büyüklüğünde dört ofis yer alıyor. Metrekaresine en az 20 dolardan kiracı bulma garantisi verilen Arista Bomonti Business 'ta, inşaatın tamamlanmasını takip eden 120 gün içinde kiracı bulunamazsa, ofisin kirası mal sahibine Arista tarafından ödenecek. Projenin Mayıs 2012 'de tamamlanması hedefleniyor.

7/24 güvenlik ekibiyle korunacak projede Arista Life ismiyle VIP hizmetlerde sunulacak. Arista Life kapsamında projeye bir adet Rolls-Royce, üç S serisi Mercedes, iki deniz taksi tahsis edilmiş durumda. Bunun dışında plaza içinde golf arabaları da hizmet veriyor. Müşteriler aylık 200 liralık aidatla bu hizmetlerden yararlanacak.

Bülent YOLDAşž/Sabah Emlak


Geri Dön