18 / 04 / 2024

İstanbul'da sanayi alanları lüks konuta dönüştü!

İstanbul'da sanayi alanları lüks konuta dönüştü!

İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı Anadolu Yakası’nda konut fiyatları Avrupa Yakası’na yetişti. Finans Merkezi, yeni metro hatları ve ofis projeleriyle değeri artan Anadolu Yakası’nda yükselen talep ile sanayi alanları da lüks konut projelerine dönüşüyor.



İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı Anadolu Yakası’nda konut fiyatları Avrupa Yakası’na yetişti. Finans Merkezi, yeni metro hatları ve ofis projeleriyle değeri artan Anadolu Yakası’nda yükselen talep ile sanayi alanları da lüks konut projelerine dönüşüyor.


İstanbul'daki gayrimenkul fiyatları son yıllarda devreye alınan ulaşım hatları ve prestijli projelerle tırmanışını sürdürüyor. İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı ve önceleri daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu yakasında fiyatlar, Avrupa yakasıyla yarışır duruma geldi. İstanbul Finans Merkezi, yeni açılacak metro hatları ve ofis projeleriyle konut fiyatları, yüzde yüze yakın artış gösterdi. Ayrıca bölgede son yıllarda kentsel dönüşümün gündeme gelmesiyle büyük yatırımcılar sanayi alanlarını ve eski konutları lüks konut projelerine dönüştürmeye başladı. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Bölgedeki metrekare fiyatlar 2 bin 812 ila 10 bin 673 TL aralığında değişiyor. İnşaatı veya satışı devam eden projelerde ise fiyatlar 3 bin 264 ila 12 bin 628 aralığında" şeklinde konuştu.


İstanbul da sanayi alanları lüks konuta dönüştü!


ULAŞIM HATLARI ETKİLEDİ 

Kartal'a İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nın inşa edilmesi, Kartal-Kadıköy metrosunun açılması ve bu hattın Marmaray'a bağlanması sonucunda bölgede yatırımların arttığını dile getiren Yazıcı, "Kartal Bölgesi sahil yolu ile Tuzla ve Kadıköy'e bağlanırken, Kadıköy- Kartal metrosunun açılmasıyla toplu taşımada da merkez ile entegrasyonu sağlandı. Bu da bölgede karma projelerin artışına yol açtı" dedi. Yazıcı, Kartal bölgesinde mevcutta devam eden konut gelişiminin önümüzdeki dönemde de devam etmesinin beklendiğini belirterek, "Bölgedeki konut projelerinde fiyatların yaklaşık 3 bin 500 ila 17 bin TL gibi geniş bir aralıkta değişiyor" dedi. Yazıcı, "Markalı konut projelerindeki daire tipler incelendiğinde, bölgede en çok 1+1, sonrasında ise 2+1 ve 3+1 konut tipinin üretildiği görülmektedir. Projeleri tercih edenlerin çoğunlukla çalışan, bekar ve çocuksuz, orta ve orta üst gelir grubundaki aileler olduğu görülüyor" diye konuştu.


AVRASYA DOPİNGİ 

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından kara yolu trafiği ile ilk kez bağlayacak olan Avrasya Tüneli büyük altyapı projelerinde olduğu gibi çevresindeki gayrimenkul fiyatlarında değer artışı sağladı. Anadolu yakasında Üsküdar'a bağlı Acıbadem, Koşuyolu ve Ünalan ile Kadıköy'e bağlı Hasanpaşa ve Merpenköy mahalleleri, Avrupa yakasında ise Fatih ilçesine bağlı Cankurtaran, Yenikapı ve Yedikule mahalleleri ile Zeytinburnu ilçesinde görülüyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırma söz konusu bölgelerde sadece 1 yılda konut kira fiyatları yüzde 25, satış fiyatlar ise yüzde 41 arttığını gösterdi. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, "Projenin konut fiyatlarına esas etkisini Anadolu yakasında hissetmek mümkün. Proje çevresinde değer artışının en fazla olduğu bölgeler; Merpenköy, Koşuyolu ve Acıbadem" dedi.


FİNANSIN KALBİ ATAŞEHİR'DE 

atacak İstanbul Finans Merkezi Ümraniye'ye 'dünyanın parasını' taşımaya hazırlanırken, bölgede çalışmaya gelecek büyük bir kesim de yeni ev arayışına girdi. Ümraniye, Yeni Sahra, Batı Ataşehir, Kozyatağı tercih edilen noktalar olurken, Sancaktepe, Sultanbeyli, Dudullu, çekmeköy orta gelirli beyaz yakalı için önemli seçenekler olarak öne çıkıyor. Metrekare fiyatlarının 3 bin 500- 4 bin liradan başladığı bölgelerde, mega projelerin etkisiyle 7 bin lira da görüldü. 2 yıllık süreçte ise beklenti bölgelerin yüzde 50 değer kazanmasına yönelik.


Sabah


Geri Dön