28 / 03 / 2024

İstanbul'da satılık otellerin sayısı artıyor!

İstanbul'da satılık otellerin sayısı artıyor!

TUROB Başkanı Timur Bayındır, şu anda İstanbul’daki otelciler olarak ‘karın tokluğuna’ çalıştıklarını dile getirerek “Satılık otellerin sayısı artıyor'' dedi.



Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “En büyük pazarımız Almanya ve Rusya. Bunların kaybedilmemesi için ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor.



Turizm sektörüyle herkes dalga geçiyor. Hükümetler de fazla önemsemiyorlar. İstihdam ve ülkeye getirdiği para bakımından ne kadar önemli bir sektör olduğu gözden kaçırılıyor. Türkiye’deki turizmin gidişatı, İstanbul dahil olmak üzere iyi değil.



Daha önce göğsümüzü gere gere iyi derdik ama artık öyle değil. İstanbul’da çok hızlı bir yatak kapasitesi yapımı var. Ama bunları dolduracak turist şu anda yok. Oda konaklama fiyatları aşağıya indi. Şu anda karın tokluğuna çalışıyoruz. Satılık otellerin sayısı artıyor. Bu sıralar işten çıkarmaların başlayacağını öngörüyoruz” uyarısı yapıyor.



ANADOLU YAKASINDA FİYAT 50 EURO’YA İNDİ

Fiyatların düştüğüne işaret eden Bayındır, İstanbul’un en iyi satan otellerinin bile 7 ile 10 arasında fiyat indirdiğine dikkat çekiyor. Bayındır’ın açıklamalarına göre İstanbul Anadolu yakasının durumu da zor. Bu bölgede 5 yıldızlı tesisler yüzde 50 indirimle 50 Euro’dan oda satıyorlar. Bayındır, “Beklentimiz SSK primlerinin geciktirilmesi, vergisel konuların hafifletilmesi” diyor.




Habertürk


Geri Dön