24 / 04 / 2024

İstanbul'da son 7 yılda 3 bin 979 derslik hizmete sunuldu

İstanbul'da son 7 yılda 3 bin 979 derslik hizmete sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul'da son 7 yılda bağışçıların da katkılarıyla 23 bin 979 dersliğin hizmete sunulduğunu belirtti



Bakan Çubukçu, hayırsever iş adamı Sabedin Türker tarafından yaptırılan Sancaktepe Sabedin Türker İlkokulu ile İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Samandıra Lisesi ve Peyami Sefa İlköğretim Okulu ile Enver Ergun İlköğretim Okulunun toplu açılış törenine katıldı.

Sancaktepe Sabedin Türker İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen ve hayırsever iş adamı Sabedin Türker ile İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katıldığı törende bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, derslik ihtiyacının en yüksek olduğu illerin başında gelen İstanbul'da yeni okulların açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çubukçu, yeni derslikleri yaptıranlar başta olmak üzere eğitime, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti.

İstanbul'da son 7 yılda bağışçıların da katkılarıyla 23 bin 979 dersliğin hizmete sokulduğunu ifade eden Nimet Çubukçu, ancak sürekli göç alan kentte ihtiyaç duyulan derslik sayısının bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Derslik yapımının, eğitimde kaliteyi yükselten önemli araçlardan olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, yeni dersliklerin eğitim öğretime açılmasının, öğrencilere daha iyi eğitim ortamları ve daha nitelikli eğitim imkanları sunduğunu bildirdi.

Öğrencilerin, bilimsel bilgi ve teknolojiden yararlanarak karşılaştıkları sorunlar için doğru ve etik kararlar alabilmelerini ve bu kararları uygulayabilen bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini anlatan Çubukçu, dünyada eğitim boyutundaki gelişmeyi de dikkate alarak gerekli değişim ve yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

"Eğitime erişimin yüzde 100 olması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diyen Nimet Çubukçu, "adrese dayalı kayıt sistemi" ve "e- okul" aracılığıyla zorunlu eğitim çağında olup ilköğretime kaydı olmayan çocukları il
ve ilçe ölçeğinde belirleyerek, net okullaşma oranlarını tespit etiklerini anlattı. Eğitimin her kademesinde niceliği ve niteliği yükseltmek amacıyla altyapı, donatım, müfredatların yenilenmesi, ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması gibi çalışmaların yürütüldüğünü belirten Çubukçu, bu çalışmalar arasında kendilerini en mutlu eden gelişmelerden birinin, kız çocuklarının okullaşması, diğerinin ise özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitimlerinin sağlanması olduğunu söyledi.

Çubukçu, eğitimde niteliği artırmak amacıyla ilköğretim kurumları standartlarını oluşturduklarını anlattı.

Yaptıkları çalışmaların hedefinde, öğrencilere daha iyi bir gelecek sağlama düşüncesinin yer aldığını ifade eden Bakan Çubukçu, en kıymetli varlıklar olan çocukların başarıları için atılacak her adımın çok önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Çubukçu, daha sonra okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.
AA


Geri Dön