29 / 03 / 2024

İstanbul'da yatırımcı arsa bulamıyor!

İstanbul'da yatırımcı arsa bulamıyor!

İstanbul'daki arsa sorununa dikkat çeken inşaat sektörü, makul fiyatlı, problemsiz arsa bulamamaktan yakınıyor. Bu nedenle yatırımcının Tekirdağ, Kırklareli, izmit, Balıkesir gibi yakın illere gittikleri belirtiliyor.



İstanbul'da yatırımcılar proje geliştirecek uygun arsa bulamamaktan şikayetçi. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor. İstanbul'un farklı noktalarında yapımına başlanan büyük projeler ve konut ihtiyacının sürekli artması şehirde boş arsa bırakmadı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Ali Ağaoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İstanbul'da sorunsuz arsa kesinlikle yok" dedi. Kiiçük-büyük tüm arsa yatırımcılarının İstanbul'da arsa bulamadığını vurgulayan Ağaoğlu, "İstanbul'da 3-4 kat değer kazandı'' dedi.


Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) Başkanı Bekir Yener Yıldırım ise, projelerin bitmesiyle Yalova, Trakya gibi bölgelerin daha da önemli hale geleceğini söyledi. Yıldırım, 'Buralardaki bazı bölgeler 3-4 kat değer kazanmış olsa da henüz istanbul'un çok çok gerisinde, problemsiz arsa olmadığı için de insanlar ellerindeki arsayı mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalışıyor" dedi. 


RANT PEŞİNDELER 

Ağaoğlu, "Herkes kendi evini, arsasını maksimum ranta çevirme gayreti içinde ama deprem tehlikesi ve kentsel dönüşümün gerekliliği de belli bir şey. Diğer yandan konut satışları iyi gidiyor. Gayrimenkul ve yapı sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörü olmayı sürdürecek" değerlendirmesinde de bulundu. 


Trakya ilk sırada 

İstanbul inşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da, istanbul'da arsa sorununun son 5 yıldır olduğunu belirterek, "istanbul'un taşı, toprağı altın' olan özdeyişimiz artık günümüzdeki arsa sorununu tam olarak ortaya koyuyor. Arsa yatırımcısı artık şehir dışına yöneliyor" ifadelerini kullandı. 


TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ise, Trakya'nın bireysel arsa yatırımcıları tarafından tercih edilen önemli bölgelerden olduğunu vurgulayarak, "Silivri, Çatalca, Çorlu, Ergene arasında tarla veya tarladan arsaya yeni dönüşmekte olan bölgelerin yatırım için tercih edildiğini görüyoruz'' dedi.


Akşam


Geri Dön