26 / 04 / 2024

İstanbul’da yurt sorunu kalmayacak!

İstanbul’da yurt sorunu kalmayacak!

Üniversite adaylarının yurt sorununa çözüm üreten Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yıl İstanbul’daki yatak sayısını 10 bin adet arttıracak. Yurt odaları üçer kişilik dizayn ediliyor.



Üniversite eğitimini İstanbul'da almak isteyen öğrenciler, kalacak yer bulma endişesi yaşıyor. Mevcut yurtların oldukça pahalı olması nedeniyle aileler kara kara düşünürken, yolu İstanbul'dan geçen öğrencilere ilk müjde İstanbul Kredi Yurtlar Kurumu'ndan geldi. İstanbul'da 20 yurt ile barınma sorununa çare olmaya çalışan KYK, bu yıl bünyesine iki yeni yurt daha ekledi.


 Yaklaşık iki yıldır çeşitli nedenlerden dolayı faaliyete geçmeyen Cevizlibağ Yurdu bu yıl kız öğrencilere Avrupa yakasında konaklama imkânı sağlarken, Sancaktepe Öğrenci Yurdu da Anadolu yakasında hizmete girecek. Her iki yurdun toplamda 10 bin kişilik yatak kapasitesine sahip olduğunu anlatan Kredi Yurtlar Kurumu İstanbul Bölge Müdürü Dr. Cemil Bağlama, “Yurt odalarımız 45 metrekarelik ölçülerde olacak. Tuvalet ve banyonun bulunduğu odalarda, her şey üç kişinin kalabileceği şekilde tasarlandı. Odalarda ayrıca üçer çalışma masası ve dolap da var” dedi.


YURTLAR YENİLENECEK


KYK açacağı iki yeni yurdun yanı sıra bu yıl başka projeleri de hayata geçirecek. Sancaktepe'de 650 kişilik yeni bir öğrenci yurdu açılması planlanıyor. Yeni başlayacak eğitim öğretim sezonunda Bahçeköy ve Vali Muammer Güler Öğrenci Yurtları da depreme dayanıklı hale getirilmek için yenilenecek. Altunizade'de bulunan öğrenci yurdu da yıkılıp yeniden yapılacak. Önümüzdeki yıl yeni yurtların açılacağını belirten Dr. Bağlama, “Avcılar ve Davutpaşa semtlerinde yeni yurtlar açmak için çalışmalara başladık. Yapılması planlanan bu iki yurdun sene içinde tamamlanıp gelecek yıl hizmete açılacak” diye konuştu.


HER ÜNİVERSİTE ŞEHRİNE YURT


Verdikleri eğitimlerle kendine güvenen küresel dünyaya ayak uydurabilen gençler yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ise, 21 yurdu, 3 misafirhanesi, 19 yılda verdiği bin 122 mezunu ve 3 bin 691 öğrencisiyle faaliyetlerine devam ediyor. Yıllardır yaptıkları çalışmalarla Türkiye'nin yurt ihtiyacına önemli ölçüde cevap veren TÜRGEV'in İstanbul'da 10 öğrenci yurdu bulunuyor. Bunlarla yetinmeyen TÜRGEV, eğitim faaliyetlerine yurt genelinde de devam ederek Artvin, Bursa, Konya, İzmir, Edirne, Antalya ve  Ankara  gibi şehirlerde de yurtlar açtı.


TEK KİŞİLİK ODA 1500 TL


Özel bazı yurtlar ise öğrencilere vaatleriyle dikkat çekiyor. Fındıkzade'de de bir yurt, kalan öğrenciler için hamam, sauna ve spor salonu gibi imkanlar sunuyor. Ancak bu imkanlara sahip olmak için kesenin ağzını biraz açmak lazım. Çünkü bu yurtta 3 kişilik odalar bin 150, 2 kişilik odalar bin 350 lira. Eğer yurtta yalnız başınıza bir odada kalmak istiyorsanız aylık bin 800 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Aynı şekilde Şişli'de bulunan bir yurtta da fiyatlar el yakıyor. Odaların da plazma televizyon bulunan yurtta tek başına bir oda da kalmanın maliyeti bin 600 lira. Avcılar'da ise özel bir kız öğrenci yurdunda tek kişilik odalar için bin 500 lira isteniyor.



Yeni Şafak








Geri Dön