20 / 04 / 2024

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.




Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.


Toplantıya; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Toki Başkanı Ergün Turan ve İstanbul’un 39 ilçesinin belediye başkanları katıldı. Afet Odaklı çalışmalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kentsel Dönüşüm Projeleri için yaptığı yeni yasal düzenlemelerin konuşulduğu toplantıda; İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerinin geldiği aşama da değerlendirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı konuşmada; Türkiye’nin her yerinde bu gerçeklere uygun olarak hareket etmeye çalıştıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “İstanbul için de geçerli,  İzmir  için de Anadolu’nun birçok vilayeti için de geçerli. Buralar deprem bölgeleri. Şimdi elimizde bir fırsat var. Birçok kaçak yapı var, birçok niteliksiz yapı var. Bunların bir an önce yok edilmesi lazım. Tarihi, tescilli eserleri kastetmiyorum. Yok etmek kolay; ama yaptığınız şeyi bir daha yıkamazsınız. 100 sene yerinde kalır. O zaman doğru kentsel dönüşüm yapmak lazım. Bu doğru dönüşümü gerek zemin etüdüne, gerek üstündeki yapıya; bilimi, feni ne tarif ediyorsa ona uyarak yapmak lazım.” dedi.



Kartal Belediyesi




Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Afet Odaklı çalışmalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kentsel Dönüşüm Projeleri için yaptığı yeni yasal düzenlemelerin konuşulduğu toplantıda İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinin geldiği aşama da değerlendirildi.İlçe belediye başkanlarmın da değerlendirme yaptığı toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinin kararlılıkla sürdürüldüğüm ifade etti. 


Hazırladıkları kentsel dönüşüm planlarının kapsamlı olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, "İstanbul'da belli başlıklar altında kentsel dönüşümü ele aldık. Stratejik deprem odaklı ve tarihi eserlerin yani bize miras kalan yapıların korunmasına yönelik bir plan hazırladık. Hazırladığımız bu kentsel projeleri sayesinde insani, kültürel ve 

maddi değerler açısmdan kentin kalite ve güvenliğini de arttırmış olacağız" ifadelerini kullandı.Kentsel dönüşüm projelerinde İstanbulluların rızası ve onayı olmadan adım atmadıklarına da vurgu yapan Başkan Topbaş, "Yasal zorlamalarla insanımızı baskı altına almıyoruz. Hazırladığımız projeleri gördüklerinde kendi rızaları ile kentsel dönüşüme katılıyorlar. Hazırladığımız modern projeler katılımı arttırıyor" diye konuştu.




Hürses


Geri Dön