25 / 04 / 2024

İstanbul’daki yatırımlar yüzde 32 oranında artacak!

İstanbul’daki yatırımlar yüzde 32 oranında artacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dev metropolde her gün 28,5 milyon hareketlilik olduğunu belirterek, bir kentin medeniyet ölçüsünün toplu taşımayı kullanmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.



Topbaş, 2016’da İstanbul’daki yatırımların yüzde 32 oranında artacağını müjdeledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET’in yeni binasını ziyaret etti. TVNET’e konuk olan Topbaş önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’da günlük 28,5 milyon hareketlilik olduğunu belirten topbaş “Bir kentin medeniyet ölçüsü toplu taşımayı kullanmasına bağlıdır. 2016 yılında ağırlığı ulaşım olmak 16 katrilyon yatırım yapacağız. Yatırımlarımız bu yıla oranla yüzde 32 oranında artacak” dedi.


BİN KİLOMETRE YOL YAPACAĞIZ

İstanbul’un, dünyanın 117 ülkesinden daha büyük bütçeye sahip olduğunu ifade eden Topbaş diyen Topbaş, çalışmaların devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Metrobüs, Beylikdüzü- Avcılar hattı daha da genişletilecek. Sarıyer tüneli tamamlanmıştı şimdi Demirciköy – Zekeriyaköy tünelleri yapılacak. Toplam bin kilometre yolu yapacağız. Projelerde istihdam edilen işçilere sadece bir ayda 450 milyon ücret ödüyoruz. Sadece bize değil, bizden sonraki yönetimlere de kolaylık sağlayacak bütçemiz var”


2 AY İÇİNDE SİSTEM OLACAK

Seçim öncesi istikrar vurgusu yapan Topbaş, “Kaderlerimiz birbirine bağlı. Kurumsal taassuplar kenara bırakılarak halk yan yana olması gerek” dedi. İstanbul’da servisçilerin plaka taleplerine değinen Topbaş, “İstanbul’da 40 bin servis var. Biz de ağabey olarak herkesi düşünmek zorundayız. İki ay içinde bir sistem ortaya koyacağız” dedi.


Gelişen Türkiye’yi istemiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik söylemleri de eleştiren Topbaş, “Bu kadar başarılı olmasaydı bunlar konuşulamazdı bu Türkiye meselesi Türkiye’nin gelişmesi her alanda yatırımlar yapması. Gelişen bir Türkiye, istenmez. Dostlar gurur duyar ama pazarlarını elinden alacaksınız bunu istemezler. Bunları yaptığınız için hedef olursunuz. Sayın Menderes başarılara imza atmaya başlayınca astılar. Türkiye’nin başarılı adımları birilerini rahatsız edebilir. Türkiye’nin ilerlemesi rahatsız edici oluyor ve birtakım çevreleri devreye sokuyorlar. Bir araya gelemeyecek çevreler bu nedenle bir araya geliyor” şeklinde açıkladı.


Yeni Şafak



Geri Dön