28 / 03 / 2024

İstanbul'un denizini gören ev kazandırıyor!

İstanbul'un denizini gören ev kazandırıyor!

İstanbul'da deniz gören konut projeleri hızla artıyor. Yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken projeler en az yüzde 30 ile 50 arasında kazandırıyor.



Dünyadaki en güzel deniz manzaralarına sahip İstanbul'da deniz gören konut projeleri kazandırıyor. Ev sahibi olmak yada yada yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihi 'deniz manzaralı' konut projeleri. 


Araştırmalara göre, deniz gören konut projelerinin yüzde 30 ile 50 arasında daha fazla kazandırdığı ortaya çıktı. Avrupa Yakası'nda Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy bölgeleri kazandırırken, Anadolu Yakası'nda Kaltal, Maltepe öne çıkıyor.


Sahil hatları yeniden düzenlenirken, kentsel dönüşümle deniz hattındaki eski yapılar yıkılıp yeniden yapılıyor. 


Yoğun iş temposu İstanbul'da deniz özlemini artıyor. Bu nedenle bir çok kişi deniz gören projelere yöneliyor. Deniz gören projeler ulaşım açısından da alıcısına büyük rahatlık sağlıyor. 


Projeler her kesime hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Yabancı konut alıcıları deniz gören projelere yoğun ilgi gösteriyor. Projeler Ortadoğulu yatırımcıların dikkatini çekiyor. 


Yüksek yapılaşmanın arttığı İstanbul'da arsa stoku azalıyor. Yatay yapılaşma yerine dikey yapılaşmaya bırakıyor. Kıyı kesimlerinde lüks villalar almaktansa yüksek katlı projelerden daire almak tercih ediliyor.


Avrupa yakasında Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy hattındaki rezidanslarla ilçelerin çehresi değişiyor. Bu projeler tamamlanınca yeni bir görünüme kavuşacak bölgenin, deniz manzarasıyla İstanbul Boğaz'ına rakip olması bekleniyor.  Yabancı yatırımcıların ilgisini çeken bölgede metrekare fiyatları 15 ila 25 bin lira seviyesinde değişiyor.


Anadolu yakasında deniz manzarasının merkezi haline gelen Kartal-Maltepe ise kentsel dönüşüm projeleri ile yenileniyor. Metrekare birim fiyatları 7 bin liradan 15 bin lira kadar ulaşıyor.



Milliyet


Geri Dön