29 / 03 / 2024

İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!

 İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!

Sakinlerine site dışına çıkmadan her türlü ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunan karma projelerin sayısı her geçen gün artıyor. İçinde konuttan, ofise, otelden AVM'ye kadar birçok üniteyi barındıran projeler, şehrin içinde ayrı bir şehir gibi yükseliyor..



Değişen toplumsal hayat şartları, yoğun bir iş gününün sonunda bir yerde tüm işleri çözme talebi ve trafik gibi nedenler karma projelerin popülerliğini her geçen gün artırıyor. Konut, ofis, alışveriş merkezi ve otel birimleriyle iş ve sosyal yaşamı tek çatı altında buluşturan mixed used projeler, sakinlerine site dışına çıkmadan tüm ihtiyaçlarını karşılama fırsatı sunuyor. Bugün sadece İstanbul’da 19,6 milyar TL değerinde 17 karma proje bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda bu projelerin sayılarının artması öngörülüyor. Ağaoğlu’ndan, Varyap’a, Zorlu Gayrimenkul’den Sarp Group’a kadar birçok firmanın karma projesi bulunuyor. Bunlar arasında Zorlu Center, Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu projesi olarak başı çekiyor. Zorlu Center’ı hangi proje mi takip ediyor? İşte İstanbul’daki en büyük 10karma proje…


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


1.Karma projelerin en büyüğü

Zorlu Gayrimenkul tarafından Zincirlikuyu’da hayata geçirilen Zorlu Center, karma projeler arasında en büyüğü olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu projesi olan Zorlu Center, toplam 2,5 milyar dolar yatırımla inşa ediliyor. Projede rezidansların yanı sıra performans sanatları merkezi, otel, ofis ve alışveriş merkezi yer alıyor.


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!

 

2.5 bin 341 bağımsız birimden oluşuyor

24 kuleden oluşan Ağaoğlu Maslak 1453 proje, 5 bin 341 bağımsız birimden oluşuyor. Projee toplam 4 bin 700 konut yer alıyor. Ağaoğlu Maslak 1453 Konutları'nda fiyatlar 277 bin TL'den başlangıç göstererek 1 milyon 19 bin TL'ye kadar yükseliyor.  Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde sanat merkezi, tiyatrolar, cadde 1453, moda merkezi, cafe-restoranlar ve meydanlar yer alıyor.


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


3.Dünyanın 1 numarası 

İstanbul Finans Merkezi’nin tam kalbinde yer alan Sarphan Finanspark, ofis, AVM, rezidans ve otelden oluşuyor. 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Kategorisi'nde "5 Yıldızlı Avrupa'nın En Prestijli Projesi", 2011 Aralık ayında ise Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Mimarisi finalinde dünyanın bir numaralı gayrimenkul projesi ilan edilen proje, Sarp Group'un  TOKİ  iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ediliyor.


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


4.15 bin nüfuslu bir dev kent

Ege Yapı Group, Emlak Pazarlama ve Emlak GYO’nun ortaklığında Bağcılar’da yükselen, Avrupa’nın en büyük karma inşaat projesi Batışehir içerisinde 1+0’dan 4+1’e kadar 14 farklı tipte toplam 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alanı barındırıyor.  700 milyon TL’lik yatırımla hayata geçerilen proje, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yapayacağı bir kent olacak. Batışehir projesinde büyüklükleri 46 metrekare ile 198 metrekare arasında değişen konutlar 186 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Proje içerisinde, kapalı havuz, sauna, otopark, arşiv odaları, güvenlik hizmetleri, şehir oteli, lobi-danışma, depolama alanları, spor alanları, Batı Aktif, iklimlendirme sistemi, banka şubeleri, kuaför, terzi, eczane, lostra ve kuru temizleme hizmetleri yer alıyor.

  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!

5.Avrupa’nın en yüksek yapılarından biri olacak

Varyap-Gap İnşaat ortaklığında Ataşehir’de yükselen Metropol İstanbul, Avrupa’nın en yüksek yapılarından biri olan kulesi, rezidans ve ofis yaşamına bambaşka bir bakış getiren konsepti, 400 metre uzunluğuyla İstanbul’un en moda alışveriş caddesini içinde barındıran şehrin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi ve 17 salonu ile Anadolu Yakası’nın en büyük sinema salonunu içinde barındırıyor. RMJM Mimarlık imzasını taşıyan projede, 908 konut bulunuyor. Metropol Kule Evleri’nde fiyatlar 355 bin TL’den başlıyor. 


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


6.Türkiye’nin en büyük ekolojik karma projesi

Emlak Konut GYO, TOKİ ve Varyap ortaklığı ile Ataşehir'de hayata geçilien Varyap Meridian, Türkiye’nin en büyük karma projesi olma özelliği taşıyor. İçinde ofis, rezidans ve mağazaları barındıran projenin şu anda Grand Tower bloğu satışta bulunuyor. Ataşehir Varyap Meridian Grand Tower'da yer alan konut ve ofislerin metrekareleri yeni yıl kampanyası kapsamında 5 bin 500 TL'den satışa sunuluyor. 


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


7.1 milyon 300 bin TL’lik dev yatırım

İkitelli’de Torunlar GYO imzasıyla hayata geçirilen Mall of İstanbul, rezidans, ofis, AVM ve otelden oluşuyor.  Kasım 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, stüdyo daireler 257 bin TL, 1+1 daireler 369 bin TL, 2+1 daireler 467 bin TL, 3+1 daireler 711 bin TL, 4+1 daireler ise 735 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 3 bin metrekare AVM'nin yer aldığı Mall of İstanbul projesinde resepsiyon hizmetleri, sekreterya, asistanlık, temizlik, sağlık hizmetleri, yürüyüş parkuru ve toplantı salonu gibi hizmetler bulunuyor.


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


8.İçinde gondolla gezebileceğiniz su kanalları var

Bayraktar ile Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa’da yükselen Viaport Veneziya, konut, AVM ve ofis bloklarından oluşuyor. Tarihi dokusu, eşsiz su kanalları ve mimari estetiği ile bilinen Venedik’ten esinlenerek tasarlanan Viaport Venezia, 1 milyon TL yatırım ile hayata geçiriliyor. 2014’te tamamlanması planlanan projede, toplam 2 bin 400 konut yer alıyor. Projede evlerin fiyatları 256 bin TL’den başlıyor. 8 ile 12 metrekarelik su kanallarında gondolla gezintilerin de yapılabileceği projede, Türk hamamı, yürüme parkuru, grup egzersiz stüdyoları, sauna, jakuzi, dinlenme odaları, cardio, plates, fitness salonu, buhar odası, kafe ve restoranlar bulunuyor.


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


9.40 bin kişiye yuva olacak

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Esenyurt’ta hayata geçirilen Innovia projesi, 14 bin konuttan oluşuyor. Yatırım değeri 1 milyon 300 bin TL olan proje, tamamlandığında 40 bin kişiyi ağırlayacak. 4 etaptan oluşan Innovia projede Aralık ayı sonuna kadar devam eden kampanya kapsamında yüzde 5 peşinatla, 60 aya kadar yüzde 0,77’lik faiz oranları ile ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 


  İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!


10- En iyi karma proje ödüllü

Selin Yapı tarafından Sancektape’de yükselen Rings İstanbul projesi, 230 dönüm alan üzerinde inşa ediliyor. 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “Karma Proje” dalında ödüle layık görülen Rings İstanbul’da bin 500 konutun yanı sıra Rings AVM, Rings Clup ve Bilfen Koleji yer alıyor. 2013’te tamamlanması planlanan projede, daireler 236 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Rings İstanbul'un sosyal imkanları arasında; tenis kortlar, restoran, fitness center, bisiklet yolları, spa, basketbol-futbol-voleybol sahaları, kapalı yüzme havuzları yer alıyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön