26 / 04 / 2024

İstanbul'un en büyük 3 yatırımı Zeytinburnu'nda!

İstanbul'un en büyük 3 yatırımı Zeytinburnu'nda!

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul'un en büyük 3 yatırım projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Zeytinburnu'na 94 bin metrekarelik Millet Bahçesi, İstanbul'un en büyük buz pisti, 2 bin 200 araçlık dev otopark ve 17 bin seyirci kapasiteli spor kompleksi yapılacak.



Zeytinburnu Belediyesi tarafından İBB ve Spor Toto işbirliği ile İstanbul'un en büyük 3 yatırım projesi hayata geçiriliyor.  İlçenin en merkezi noktalarına 94 bin metrekarelik Millet Bahçesi, İstanbul'un en büyük buz pisti, 2 bin 200 araçlık dev otopark ve 17 bin seyirci kapasiteli spor kompleksi inşa edilecek.


3 katlı Büyük Yer Altı Otoparkı ve 17 bin kişilik stadyum


İstanbul un en büyük 3 yatırımı Zeytinburnu nda!



İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Zeytinburnu'ndaki eski stadyumun yerine 2 bin 200 araçlık 3 katlı Büyük Yer Altı Otoparkı ve 17 bin kişilik stadyuma sahip Spor Kompleksi yapılacak.


2 bin 200 araçlık 3 katlı Büyük Yer Altı Otoparkı ve Spor Kompleksi'nin inşaat çalışmalarının yakın zamanda başlaması bekleniyor. 3 katlı Büyük Yer Altı Otoparkı ve Spor Kompleksi toplam 124 bin metrekarelik alanda hayat bulacak.


Otoparkın Marmaray'a 5 dakika yürüme mesafesinde yer alması gün içinde Marmaray'ı kullanan araç sahiplerine de büyük kolaylık sağlayacak. Vatandaşların sokak ve caddelere araç park etme zorunluluğu ortadan kalkacak.


İstanbul'un en büyük buz pisti


İstanbul un en büyük 3 yatırımı Zeytinburnu nda!



İstanbul'un en büyük buz pisti Zeytinburnu'na kazandırılıyor. 2018 yılına yetiştirilmesi planlanan buz pistinin inşaat çalışmaları 24 saat aralıksız sürüyor. Pist, aynı zamanda 2018'de gerçekleşecek Dünya Buz Hokeyi Şampiyonasına da ev sahipliği yapacak. 


Spor Toto işbirliğiyle hayata geçirilen buz pisti 37 bin metrekarelik alan üzerinde yapılıyor. Buz pisti Veliefendi Mahallesi'nde inşa ediliyor.



Biyolojik Gölet, Piknik Alanı, Koşu Yolu


İstanbul un en büyük 3 yatırımı Zeytinburnu nda!



Zeytinburnu'nun her noktasından rahatlıkla ulaşılabilecek Millet Bahçesi'nde 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, 1.800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2.800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, Akaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, bay, bayan ve engelli lavaboları, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar bulunacak.




Yeni Birlik


Geri Dön