19 / 04 / 2024

İstanbul'un en büyük parklarından, Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı açıldı!

İstanbul'un en büyük parklarından, Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı açıldı!

Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Gençlik Parkı’nın açılışı ve 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda Uğur Işılak, Gaziosmanpaşalılara bir konser verdi.



Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Gençlik Parkı’nın açılışı ve 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda Uğur Işılak, Gaziosmanpaşalılara bir konser verdi. Açılış törenine Gaziosmanpaşa Kaymakam vekili Ali Uslanmaz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, belediye başkan yardımcıları ve ilçe protokolü katıldı.

 

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK PARKLARINDAN BİRİNİ YAPIYORUZ 


Gençlik Parkı açılışından önce parktaki Şerife Bacı Anıtı’nın açılışını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ülkemizin bağımsızlığı uğruna canını vermiş bir milli kahramanın adını yaşatmanın kendileri için ne kadar önemli olduğuna değindi. 


Gaziosmanpaşalıların yoğun ilgi gösterdiği açılış programında bir konuşma yapan Başkan Usta, “Bugün burada, İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından biri olan Gaziosmanpaşa Gençlik Parkımızın açılışını gerçekleştirmek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’ kutlamak için bir aradayız. İlçemizde ‘Değişim Başlıyor’ başlığı altında yaptığımız çalışmaların çok önemli bir parçası olan Gençlik Parkımızı sizlerin kullanımına sunacağız” diyerek sözlerine başladı. 


Konuşmasında 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anan Başkan Hasan Tahsin Usta, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türkiye için önemine değindi. Başkan Usta, “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında, başlattığımız Büyük Taarruzu 30 Ağustos tarihinde zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını, ebediyen garanti altına aldık. Son olarak, aziz milletimiz geçtiğimiz 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nı doğrudan seçmek için sandığa giderek tarihi bir dönüşümü, tarihi bir zaferi daha elde etmiş oldu.” dedi.


78 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Gençlik Parkı’nın İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Usta, “Bugün Gençlik Parkımızı sizlerin hizmetine sunuyoruz. Gençlik Parkımız bulunduğu alan itibari ile 78 bin metrekare bir alana sahiptir. Gençlik Parkımızda çocuk oyun grupları, çocuk macera parkı, 2 sosyal tesis, su havuzları, koşu parkurları, 1 futbol sahası, 1 basketbol sahası, çocuklarımız için bir su oyunları parkı ile, aynı zamanda içinde 5 bine yakın ağacı ile İstanbulumuzun en önemli parklarından biri haline gelmiştir. Tabi parkımızda Soma şehitlerimizi de unutmadık. Soma şehitlerimiz anısına parkımıza 301 adet meyve ağacı dikerek şehitlerimizin aziz hatırasını yaşattık.” diye konuştu.


Başkan Usta, Gençlik Parkıyla ilgili bir açıklama daha yaparak, “Bu parkımızın adını ilk defa halkımızın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olması dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a atfederek, Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı olarak değiştirmek istiyoruz.” dedi.


Gerçekleştirdikleri hizmetlerle Gaziosmanpaşalıların huzur ve mutluluğunu sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Usta, şöyle konuştu: 

“Sizlerden istirhamım, bu yatırımı yaşatmanız, yani bu parka sahip çıkmanızdır. Bu park bizim ve çocuklarımız için bir yaşam kaynağıdır. Adeta bir oksijen merkezidir. Bunun için bu parka sahip çıkınız.”

 

GENÇLERİMİZE BURS SAĞLAYACAĞIZ


Daha sonra yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Usta, şunları söyledi:

“‘Değişim Başlıyor’ dedik. Değişimi sizlerle birlikte başaracağız. İlçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. İnşallah ilçemizi yeniden inşa edeceğiz. Çocuklarımızın yaşamaktan daha da gurur duydukları Gaziosmanpaşa’yı yeniden, hep birlikte inşa edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizle beraber planladığımız Metro Projemizle ulaşımı kolaylaştırarak, hem trafik sorununu asgari seviyeye düşürecek, hem de ilçemize büyük bir değer kazandıracağız. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak 3 yeni okul inşa ettik.  İnşallah yenilerini de ekleyeceğiz.”

Gençlere bir de müjdesi olduğunu belirten Başkan Usta, en kısa zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek için çalışmalar başlattıklarını, hukuki zemini hazırladıktan sonra bu fırsatı da gençlere sunacaklarını söyledi. Başkan Usta, “Bende sizlerden birisiyim. Sizin gibi yaşayan, sizin gibi düşünen, duyguları, hisleri olan birisiyim. Sizlere ne söz verdiysem, inşallah fazlası ile yerine getireceğim. Ben 30 Mart’a kadar 6 kişilik bir aile idim. Şimdi 500 bin nüfuslu büyük bir ailenin mensubuyum. Bana büyük bir şeref verdiniz. Büyük bir onur yaşattınız. 1100 hektarlık bir alan olan Gaziosmanpaşa’yı büyük bir evim, 500 bin nüfusu da bu büyük evin üyeleri olarak görüyorum. Sizlerden tek ricam, bu ölümlü dünyada benden hayır dualarınızı eksik etmeyin. Bizlerin tek hedefi Milletin duasını, Allah’ın rızasını kazanmak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



GENÇ SPORCULAR VE ANTRENÖRLERİNE ÖDÜL

Başkan Usta, daha sonra düzenlenen seramoniyle çeşitli branşlarda katıldıkları uluslararası yarışmalarda dereceye giren Gaziosmanpaşalı genç sporcular ve antrenörlerine toplam 45 bin TL para ödülü verdi.

Gazze için yapılması planlanan, Başkan Usta, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından dilek fenerlerinin  yakılarak gökyüzüne atılacağı organizasyon rüzgar nedeniyle gerçekleştirilemedi. Dilek fenerleri tören alanındaki vatandaşlara dağıtıldı.

Başkan Hasan Tahsin Usta’nın konuşmasının ardından sahne alan Uğur Işılak, Gaziosmanpaşalılar’a güzel dakikalar yaşatan bir konser verdi.


 

GAZİOSMANPAŞA GENÇLİK PARKI HAKKINDA


Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 78 bin metrekarelik bir arazi üzerine yapılan Gençlik Parkı, vatandaşlarımızın keyifli anlar geçirmelerini sağlayacak. 

78 dönüm arazi üzerine kurulan Gençlik Parkı, Mevlana Mahallesi Hızır Efendi Caddesi üzerinde bulunuyor.


Parkın en önemli özelliği üzerine yapıldığı alanın önemli ölçüde yeşillendirilmiş ve ağaçlandırılmış olması. İlçenin yeşil bir görünüm kazanmasını hedef edinen Gaziosmanpaşa Belediyesi, parka Soma Madencileri adına 301 adet meyve ağcı dikerken, bin adet ağaç ve 28 bin mevsimlik çiçek dikimi de yaptı. Dikilen ağaçlarla birlikte parktaki toplam ağaç sayısı 5 bine yaklaşmış oldu.


Çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm halkımızın gezip eğlenmesini ve huzurlu anlar geçirmesini sağlayacak olan parkta her türlü imkan düşünülmüş. Parkta çocuklara yönelik olarak bir Gemi Oyun Grubu’nun yanı sıra iki adet de çocuk oyun parkı düzenlemesi yapıldı. Bununla birlikte parkta bir de Macera Parkı yapıldı. İki adet göletin bulunduğu Gençlik Parkı’nda basketbol ve futbol sahaları ile dış mekan spor aletleri ve su parkı da bulunuyor. Dinlenme, seyir ve spor faaliyetlerinin yapılabileceği park alanında;  11 dönümlük yürüyüş yolu ve 900 metrelik bir koşu parkuru var. 


Gençlik Parkı içinde bulunan Şerife Bacı anıtının etrafında ise onuntüm destansı hikayesini anlatan özel bir alan oluşturuldu. Böylece Şerife Bacı adının bu özel alanda yaşatılması sağlandı.


Halkımızın keyifli anlar geçirip, nezih mekanlarda yemek yemelerini temin etmek amacıyla parkta iki kafeterya ve bir sosyal tesise de yer verilmiş durumda. Yaklaşık 4,5 dönüm büyüklüğündeki aktivite, şenlik, tören, konser ve iftar programı alanı bulunan parkta ayrıca bir mescid ile tuvaletler, mesire ve piknik alanları da bulunuyor.


Geri Dön