19 / 04 / 2024

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

İstanbul’un ilk havarayı yeniden ihaleye çıkacak!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesi iki ayrı proje ile çakıştığı için revize edilip tekrar ihaleye çıkacak. En düşük teklifi veren Alarko Holding, konu ile ilgili açıklama yaptı.



İstanbul’un ilk havarayı için açılan ihale, maliyetlerin değişmesi nedeniyle iptal edildi. İki ayrı proje ile çakışan havaray projesi revize edilecek, proje için yeniden ihaleye çıkılacak.


15 kilometrelik “Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı”nın inşaatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 12 Ocak'ta açtığı ihale 25 Temmuz 2017'de iptal edildi.


En düşük teklifi veren Alarko Holding geçen hafta Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) ihale iptali ile ilgili açıklamada bulundu. Yaptığı açıklama ise iptalin gerekçesini ortaya çıkardı.


D-100 Karayolu Çobançeşme mevkiinden başlayarak Olimpiyat Stadı'na ulaşan ve Kuzey Marmara otoyoluna bağlanan “Olimpiyat Yolu Projesi” ile “Küçükçekmece Halkalı Meydanı ve Çevresi Yol Kavşak Uygulama Projesi”- nin havaray hattı ile çakıştığı açıklandı.



Alarko Holding'den Havaray ihalesi açıklaması!



Bu iki proje dikkate alındığında revizyon ihtiyacı doğduğu belirtilerek, Yapılacak proje revizyonları inşaat süresine etkisi yanında, yapım maliyetlerini artıracaktır. Ancak bu artışın mertebesi kestirilememektedir. Bu nedenle uygulama ve kesin projelerin tamamlanması gerekmektedir. Bununla birlikte proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yapım süreçlerinin de birlikte değerlendirilmesi zorunluluğu ortaya çıkabilecektir” ifadeleri kullanıldı.




Sözcü


Geri Dön