28 / 03 / 2024

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, " İstanbul'da merkezi lokasyon denilecek Nişantaşı, Taksim, Beşiktaş gibi yerlerde kentsel dönüşüme çok ihtiyaç var." dedi.



Birleşik Gayrimenkul 3 yıl önce Güngör Çepni, Ömer Derbazlar ve Yakup Karagöz ortaklığında kuruldu. Şirketin ilk büyük yatırımı da Kadıköy'de Özelleştirme İdaresi tarafından Maliye Hazinesi'ne ait arazinin özelleştirilmesiyle hayata geçirilen Park Residences Cadde projesi. 


Bağdat Caddesi'ndeki dört yüksek katlı binanın yüzde 60'ını bütün haklarıyla satın aldıklarını belirten Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, "Park Residences Cadde, Bağdat Caddesi Göztepe'de, İstanbul Boğazı, tarihi yarımada, Adalar ve Marmara Denizi manzaralı bir proje. Projenin inşaatı tamamlandı ve taşınmaya hazır durumda" diyor. 


Park Residences Cadde. 44 dönüm arazi içinde her biri 44 katlı dört binadan oluşuyor. 102 metrekare ile 690 metrekare arasında rezidanslardan oluşan projenin satış işlemleri geçtiğimiz yıl başladı. Derbazlar, 2018 sonunda tüm satışların tamamlanmasını planlıyor. "3 yıl içinde beklenilen satış gelirimizin 1,2 milyar TL olmasını tahmin ediyoruz" diye konuşuyor. 


Birleşik Gayrimenkul, Park Residences Cadde'nin ardından daha büyük ölçekli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Şirketin ilgi alanında İstanbul içinde ve dışında katma değeri yüksek alanlarda proje geliştirmek var. Derbazlar, önümüzdeki dönem iş planlarını şöyle anlatıyor: "Arazi satın alma ve geliştirmeyle katma değeri yüksek, merkezi lokasyonlarda kentsel dönüşüm projeleri düşünüyoruz. İstanbul'da merkezi lokasyon denilecek Nişantaşı, Taksim, Beşiktaş gibi yerlerde kentsel dönüşüme çok ihtiyaç var. Aynı zamanda daha büyük projeler yapmak için de geniş araziler satın alarak katma değeri yüksek projeler yapmayı iş planımıza aldık."


MORAL VEREN GELİŞME 

Seçimler, bölgesel savaş ve sıkıntılı politik süreçlerden geçmiş olmak gayrimenkul sektörünü negatif etkilese de yabancı yatırımcıların ilgisi sektörde moralleri yukarıda tutuyor. 2015'e göre 2016 yılından daha umutlu olduklarını belirten Derbazlar, sözlerine şöyle devam ediyor: "Hükümetimizin ekonomik büyümeyi sağlayacak teknik, hukuki ve diğer alanlarla ilgili iradesini ortaya koyup bunlarla ilgili çalışmaları başlatmış hatta sonlandırmış olması bize ümit veriyor. Savaşlara rağmen Ortadoğulu yatırımcılarla, Amerika'daki daha çok Türk kökenli yatırımcıların Türkiye'yi yatırım ve yaşamak için seçmesi bizim geleceğe olumlu bakmamızı sağlıyor." 


Capital


Geri Dön