25 / 04 / 2024

İstanbul'un silüetini değiştirecek 8 proje!

İstanbul'un silüetini değiştirecek 8 proje!

İstanbul'un siluetini değiştirecek projeler birbiriyle yarışıyor. Projelerin bazıları şehrin en merkezi yerlerinde konumlanırken bazıları ise kentsel dönüşüme öncülük etmesi nedeniyle önem taşıyor...



1-VARYAP MERİDİAN

RMJM
Emlak geliştirme şirketleri ve gayrimenkul yatırımcıları artık sadece en krlı yatırımları değil İstanbul'un siluetine damgasını vuracak ve şehrin görünümünü değiştirecek vizyon projeleri hayata geçirmeye başladı. İnşaat sektörü içindeki şirketlerin yanı sıra inşaatı sadece proje yap-sat işi olarak görmeyen farklı sektörlerden yatırımcılarda aynı vizyonla hareket ediyor. Bu projelerin en önemli özellikleri sadece İstanbul'un en merkezi yerlerinde olmamaları. Aksine İkitelli'den Basın Express Yolu'na hatta Yenibosna'ya kadar kentsel dönüşüme de öncülük edecek bu projeler şehrin de vizyonunu değiştirecek projeler olarak dikkat çekiyor. Önümüzdeki 10 yılda İstanbul'a değer katacak olan projelerin ortak özellikleri arasında sadece konutlardan değil İstanbul'un farklı yerlerinde yaşayacak insanlara yüksek standartlarda sosyal yaşam alternatifleri de sunmaları geliyor. Temalı parklardan müzelere, şehri de içine katacak kent meydanlarından botanik parklara, nostaljik tramvaylardan eğlence parklarına kadar çok geniş sosyal imknı barındıran projeler ev sahiplerine de kısa zamanda prim imkanı tanıyor. Projelerde metrekare fiyatları 2 bin 500 TL'den başlarken konumuna ve projenin özelliğine göre bu fiyatlar 10-12 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Sadece İstanbul'da değil yurtdışında mimarlık çevrelerinden de adından söz ettiren bu projelerin çoğu ise Türk mimarların elinden çıkıyor. Bir kısmı 2011 sonundan itibaren teslim edilmeye başlanacak bir kısmının ise yapımı henüz başlamamış olan bu projeler önümüzdeki 10 yılda İstanbul'un siluetini değiştirecek projeler arasında geliyor. Projeler yatırım yapanlar ise 10 yı sonraki İstanbul'a yatırım yapıyor.

216 444 40 30

www.varyap.com.tr

[email protected] 

http://www.varyapmeridian.com/

2-MALL OF İSTANBUL Ömerler Mimarlık Development Design Group

İkitelli' de yeni bir kent kuruluyor
Torunlar GYO'nun bugüne kadar yaptığı en büyük proje olacak İkitelli'deki Mall of İstanbul projesi AVM, ofis, otel ve rezidanslardan oluşuyor. Mimari projesinde Development Desing Group ve mimari uygulamada da Ömerler Mimarlık'ın imzasının bulunan projenin 4 bloğunda rezidanslar yer alacak. Bunun yanı sıra içinde temalı eğlence parkı, Astronomi ve İstanbul Müzesi, snowpark, botanik park, alışveriş caddesi, nostaljik tamvay, lüks cafe ve restoranlar ile 350 mağazanın yer alacağı bir AVM'nin de bulunacağı projede28 bin metrekare kiralanabilir alan yer alacak. Projenin içindeki 5 yıldızlı otel ise 300 odadan oluşacak. Satışı devam eden projede yer alan 515 daire ve 200 rezidansın fiyatı 150 bin TL ile 700 bin TL arasında değişiyor. Projede yer alan rezidansların metrekare satış fiyatı 2 bin 600 TL ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. Proje 2013 sonunda tamamlanacak. Satışa sunulan ilk blokta stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 rezidans daireler yer alıyor. 53 metrekarelik stüdyo dairelerin fiyatı 150 bin-165 bin TL, 78-89 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatı 214 bin-309 bin TL, 107-129 metrekarelik 2+1 dairelerin fiyatı 290 bin-441 bin TL, 169-182 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatı 429 bin-598 bin TL, 216 metrekarelik 4+1 dairelerin fiyatı ise 662 bin TL ile 700 bin TL arasında değişiyor.

http://www.mallofistanbul.com.tr/

http://www.torunlargyo.com.tr/

444 2 664

3-SAPPHIRE İSTANBUL Tabanlıoğlu Mimarlık

İstanbul' a tepeden bakıyor
KİLER grubu tarafından 4. Levent'te inşa edilen ve 261 metre ile İstanbul'un en yüksek rezidans binası olan Sapphire İstanbul projesi sadece konumu ile değil mimari projesiyle de dikkat çekiyor. Metrekare fiyatlarının yüksekliği ile de adından söz ettiren projede rezidansların metrekaresi 8 ile 12 dolar arasında satılıyor. Projede büyüklükleri 120 ile 550 metrekare arasında değişen 188 rezidans yer alıyor. Projenin içinde yer alan Türkiye'nin ilk açık pazar konseptli alışveriş merkezi ve en yüksek seyir terası ile üst katlarında lüks restoranların yer alacağı projenin alışveriş merkezi açıldı. Seyir terası da İstanbul manzarasına seyretmek isteyenlere hizmet vermeye başladı. Satışı devam eden rezidansların ise bu yılın sonlarında teslim edilmesi planlanıyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılan proje sadece yüksekliği ile değil İstanbul'un siluetini değiştirecek mimarisi ile de dikkat çekiyor.

4-Bay İnşaat Chapman Taylor

Maslak'ın yeni karması
SON yıllarda sadece ofis değil konut projelerinin de ilgisini çeken Maslak'ın görünümünü değiştirecek bir proje geliyor. Bay İnşaat, Maslak'ın ilk ve en büyük karma projesini yapmaya hazırlanıyor. İngiliz mimarlık ofisi Chapman Taylor'a proje çizdiren grup, 2006 yılında İstanbul Çorap'tan aldığı fabrika arazisi üzerine karma kullanımlı bir proje yapmak için inşaat çalışmalara başladı. 42'şer katlı iki kulede 550 rezidans, uluslararası bir markanın işleteceği 5 yıldızlı otel ve ofisler ve lüks bir yaşam merkezinin bulunacağı projeye henüz bir isim verilmedi. 2010 Ekim ayında ruhsatı alır almaz inşaat çalışmalarına başladıklarını ve Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, 235 bin metrekare inşaat alanına sahip olduklarını, 73 bin metrekaresini rezidans, 44 bin metrekaresini ise ofisler, 25 bin metrekaresini ise yaşam alanına ayırdıklarını kaydetti. Özmandıracı, projede 750'şer metrekare büyüklüğünde 14 rezidans dairesinin yanı sıra 110 ile 130 metrekare arasında değişecek 1+1 ve 2+1 dairelere de yer vereceklerini kaydetti. Maslak bölgesinin en lüks projesinden birini hazırladıklarını kaydeden Özmandıracı, yatırım miktarı hakkında ise bilgi vermedi. Projenin uygulama mimarisini Turgut Toydemir, iç mimarisini ise Sinan Kafadar yapacak. Özmandıracı hem ofis hem de rezidansların maslak ortalamasını üzerinde olacağını bildirdi. Maslak'a her yerden insanları çekmeyi amaçladıklarını söyleyen Özmandıracı projenin yabancı yatırımcıların da ilgisini çekeceğini söyledi. Projenin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

5-Ali Sami Yen Emre Arolat Mimarlık

Mecidiyeköy'e üç yeni yıldız
MECİDİYEKÖY'DEKİ Ali Sami Yen arazisi yerine Torunlar-Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu tarafında yapılacak hem konumu hem de mimarisi ile dikkat çekecek. Şu anda bodrum katların emsale dahil edilmemesinden dolayı yürütmeyi durdurma kararı bulunan projede İstanbul'un merkezindeki sembol binalardan biri olması hedefleniyor. İkisi 43 biri ise 39 katlı toplam üç kule ile yatay ofisler, şehir parkı, müze ve çekim stüdyolarından oluşacak proje toplam 200 metrekare inşaat alanı ve 125 bin metrekare ise satış alanına sahip olacak. Projenin iki kulesi rezidanslara bir kulesi ise ofislere ayrılacak. Ayrıca 40 bin metrekare alanda yatay yeşil ofislerin de yer alacağı projenin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor. 1 milyar TL yatırımla hayata geçirileceği açıklanan projede metrekare fiyatlarının ise 5-6 bin TL aralığında olması planlanıyor. Rezidanslarda gelen genel talep doğrultusunda 1+1 dairelerin çoğunlukta olacağını daire seçeneklerinin ise 4+1'e kadar çıkması planlanıyor. Projenin mimarı Emre Arolat, üç kuleyi bitkilerin güneşe doğru yönelmesi anlamına gelen 'tropizm' akımından esinlenerek çizdiklerini, bu nedenle de üç bütün blok yerine farklı katlarda yoğunlukların alındığı bloklar yarattıklarını kaydediyor. Projenin şehrin tam ortasında yer alması nedeniyle bu gibi arazilerin şehrin kaderini belirlediğini söyleyerek yatırımcının ne kazanacağının yanında şehrin kazancını da düşünerek bir proje çizdiklerini belirtiyor. Ali Sami Yen yerine yapılacak ve adı henüz belli olmayan projede halkın da kullanabileceği bir kent meydanı da oluşturduklarını söyleyen Arolat, projede ofis kulesi dışında ayrıca yatay yeşil ofislere de yer verdiklerini söylüyor.

6-İSTWEST BD Mimarlık

Altınyıldız fabrikası yaşam alanı oluyor
FER Yapı ile Boyner Holding'in Yenibosna'da hayata geçireceği Boyner Holding'e ait eski Altınyıldız fabrikası üzerindeki İstWest projesi hem bir kentsel dönüşüm hem de bölgenin kaderini değiştirecek projelerden biri olarak dikkat çekiyor. 931 konuttan oluşacak proje 70 dönüm arazi üzerinde geliştiriliyor. Bünyamin Derman Mimarlık tarafından projelendirilen İstWest üç kuleden oluşuyor. Metrekare fiyatlarının 2 bin 800 TL ile 3 bİn 689 TL arasında değişeceğini projede 218 bin metrekare alan, 126 bin metrekare satılabilir alan ve 17 bin metrekare ticaret alanı yer alıyor. Stüdyo daireden 5+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin bulunacağı projede 1 Mayıs'ta satışa çıktı. Çocuklar için macera parklarından, geniş oyun alanlarına, Zen bahçesinden Heykel, resim, dans stüdyosu, müzik odası gibi, hem uzman eğitmenler eşliğinde ders alınabilecek olan sanat atölyelerinin yer alacağı projede sportif imkanlar da bulunacak. Bisiklet ve koşu parkından, mangal ve piknik alanlarına, açık kapalı havuz, fitness salonu, SPA, tenis kortu, basketbol ve futbol sahalarıyla geniş spor alanlarıev sahipleri yararlanabilecek. Engellilerin de düşünüldüğü projede tasarım ve planlama buna uygun olarak yapıldı. Evcil hayvanlar için bir oyun parkının da yer alacağı projede halka açık, geniş meydanları olan, gurme restoran ve showroomların bulunduğu bir çekim merkezi yer alıyor. Projenin ilk etabını 2013 Mayıs, ikinci etabını ise 2013 Eylül'de teslim edilecek.

0212 552 09 09

www.istwest.com

7-EGEYAPI BD Mimarlık

Basın Expres Yolu'nun kaderini değiştirecek
İSTANBUL'UN simge projeleri sadee Boğaz hattı üzerinde olmayacak. Basın Ekspres Yolu'nda da simge binalardan biri olarak planlanan bir proje EgeYapı tarafından hayata geçirilecek. Bağcılar TEM-E5 kavşağında 15 bin kişilik yeni bir kent planlayan Ege Yapı ismini henüz belirlemediği projede Emlak Pazarlama İnşaat Ortaklığı ile arsa karşığı hasılat paylaşımı modeliyle aldıkları arsa üzerinde 3 bin 750 konut ve residence, 200 odalı 5 yıldızlı şehir oteli, ofis ve ticari alanlar ile eğitim kurumlarının yer aldığı bir kompleks inşa edecek. Ege Yapı tarfından inşa edilecek projedeki dairelerin metrekare fiyatları 2 bin-2 bin 500 TL'den başlayacak. 45 metrekare ile 200 metrekare arasında 1+0'dan 5+1'e kadar konut seçeneklerinin yer alacağı proje 2014 sonunda tamamlanacak. Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, proje içinde 3 bin 750 konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacağını dile getirerek projenin yaklaşık 700 milyon TL'lik yatırımla hayat bulacağını kaydetti.

8-ZORLU CENTER Emre Arolat- Tabanlıoğlu

Merkezin en lüksü olacak
ZORLU Gayrimenkul tarafından İstanbul'un en merkezi notalarından Zincirlikuyu'da eski Karayolları arazi üzerinde yapımı devam eden Zorlu Center projesi İstanbul'u en lüks konut projelerinden biri olacak. Emre Arolat Mimarlık ile Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan proje Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu karma kullanımlı projesi olacak olan Zorlu Center'da rezidansların yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ile performans sanatları merkezi de yer alacak. 120 bin metrekarelik alanın 75 bin metrekaresi ise yeşil rekreasyonel alan olarak kullanılacak. Projenin 2012 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Dilek Taş/Sabah Emlak

 


Geri Dön