19 / 04 / 2024

İstanbul’un trafik sorununu Aselsan çözdü!

İstanbul’un trafik sorununu Aselsan çözdü!

ASELSAN’ın Ankara’da geliştirip, ürettiği Serbest Geçiş Sistemi, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tam kapasiteyle devreye girdi. Kameralarla çalışan Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplayabiliyor.



Taklar üzerine konumlandırılan kameralar aracılığıyla çalışan sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplayabiliyor. ASELSAN’ın sistemi, ücretli köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan gişelere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yapılan çalışmalar ile güzergah üzerindeki gişe adaları kaldırıldı. Sürücülerin şerit değiştirmek zorunda kalmadan köprüye giriş yapabildikleri bölgede zaman kaybının önüne geçildi.


TÜM GİŞELERE YAYILACAK


Otoyol ve köprülerde ücret toplama konusunda teknolojik çalışmalar yürüten ASELSAN’ın geliştirdiği Serbest Geçiş Sistemi, ilk etapta İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü ile Mahmmutbey ve Çamlıca gişelerinde de kullanılacak. İkinci aşamada ise ücretli geçiş yapılan tüm otoyol gişeleri Serbest Geçiş Sistemi’ne entegre edilecek. ASELSAN, ücret toplama sistemlerinin yanı sıra akıllı yol uygulamaları, elektronik denetim, araç ve plaka tanıma ve araç kimliklendirme sistemleri de üretiyor. Yurt içindeki pek çok noktada kullanılan sistemler; Polonya, Makedonya ve Umman’da trafik akışını kontrol altında tutuyor.


TRAFİK VERİLERİNİ ÖLÇÜYOR


Büyük kentlerde ve şehirlerarası yollarda trafiği denetleyen sistemler; karayolu üzerindeki olayları algılayıp, hava ve yol durumuna ilişkin bilgi toplayabiliyor. Trafik verilerinin ölçümünü gerçekleştiren tekonolojiy uygulamalar, kavşak katılım denetimi yapabiliyor. Tüm bunlara ek olarak, sürücüleri bilgilendirme amaçlı yönlendirme hizmeti verilebiliyor. Araç ve plaka tanıma sistemleri ise karayolu güvenliğini kontrol altına alıyor.


Hürriyet


Geri Dön