23 / 04 / 2024

İstanbul’un turizmdeki yeni hedefi 2016’da Paris’i geçmek!

İstanbul’un turizmdeki yeni hedefi 2016’da Paris’i geçmek!

MasterCard,"Hedef Şehirler Endeksi" raporunu yayımladı. Bu yıl Avrupa'da Londra ve Paris'ten sonra en çok ziyaretçiyi çekeceği hesaplanan İstanbul, Avrupa'da üçüncü, tüm dünyada yedinci büyük seyahat şehri oldu...



MasterCard, tüm dünyada 132 kenti kapsayan, geleneksel hale getirdiği "Hedef Şehirler Endeksi" raporunu yayımladı. "Hedef Şehirler Endeksi 2014", bu yıl içinde dünyanın en gözde turizm kentlerine yapılan seyahatleri, ziyaretçi sayılarını ve turizm gelirlerindeki potansiyeli karşılaştırmalı olarak ele alıyor. "Hedef Şehirler Endeksi 2014"e göre İstanbul, tüm dünyada en hızlı büyüyen turizm şehirleri arasında dikkat çekiyor. Bu yıl Avrupa'da Londra ve Paris'ten sonra en çok ziyaretçiyi çekeceği hesaplanan İstanbul, Avrupa'da üçüncü, tüm dünyada yedinci büyük seyahat şehri oldu.


9 Temmuz 2014, İstanbul – MasterCard'ın gelenekselleştirdiği ve dünyanın önde gelen 132 şehrini inceleyen turizm trendleri raporu yayımlandı. "Hedef Şehirler Endeksi 2014" raporunda bu yılın sonuna kadar şehirlerin uluslararası ziyaretçi sayılarındaki değişim ve turizm geliri potansiyelleri karşılaştırmalı olarak incelendi. MasterCard'ın "Hedef Şehirler Endeksi 2014" araştırması, küresel ekonomide önemli rol oynayan kentleri ziyaret eden turistlerin yaptığı harcamalardaki yıllık değişimi de gözler önüne seriyor. Analizler, 2014 sonunda ziyaretçilerin, gözde turizm şehirlerine bırakacakları toplam dövizi öngörüyor. 


Sabah 


Geri Dön