28 / 03 / 2024

İstanbul'un yeni metro hatları!

İstanbul'un yeni metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan metro projelerinde yeni hatların entegrasyonu metro hatları bölge halkını sevindiriyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca metro hatları bölge halkını heyecanlandırdı. Toplam 12 kilometre uzunluğunda olacak metro hattının 2020 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Anadolu yakasındaki en önemli entegrasyon hatlarından biri olarak inşa edilen Dudullu-Bostancı metrosunda da kazı çalışmalarının yüzde 16’sı tamamlanmış durumda. 


Geçtiğimiz mart ayında ihalesi gerçekleştirilen Kaynarca-Tuzla metro hattının inşasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Metronun hizmete girmesini sabırsızlıkla bekleyen bölge halkı ise çalışmayı büyük sevinçle karşıladı. Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca olmak üzere iki ayrı güzergâhtan oluşan metro hattı, toplam 12 kilometre uzunluğunda olacak. Hattan Çamçeşme, Fevzi Çakmak, Esenler, Kaynarca, Kavakpmar, Esenyalı, Fatih, Orhangazi ve Ahmet Yesevi mahalleleri sakinleri daha yoğun bir şekilde faydalanabilecek.


2020’DE HİZMETE GİRMESİ HEDEFLENİYOR

Yaklaşık 2 milyar Türk Lirası’na mal olacak metro hattının 2020 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. İki ayrı güzergâhtan oluşan hattın birincisi Tavşantepe metro hattı kuyruk tüneli sonundan başlayarak sırasıyla Kaynarca Merkez, Çamçeşme (Çamçeşme Parkı 1. Kavakpmar (Abdi İpekçi Caddesi. Esenyalı 1 (Dörtyol mevki), Esenyalı 2 (Ömer Çam Anadolu imam Hatip Lisesi yanı) ve Tuzla Tersane istasyonlarından geçerek Tuzla Belediyesi mevkiinde kuyruk hatları bitiminde son

bulacak. Bu hattın toplam uzunluğu yaklaşık 7.9 kilometre olarak belirlendi. 


PENDİK’TE ULAŞIM RAYLI SİSTEMLE SAĞLANACAK

Pendik Merkez-Kaynarca metro hattı ise mevcut  Marmaray  ve Hızlı Tren istasyonları olarak işletilen Pendik istasyonu yarımda teşkil edilecek Pendik Merkez Istasyonu’ndan başlayarak Kaynarca Merkez İstasyonu’na (Yüzyıl Hastanesi karşısı) ulaşacak. Buradan yapımı devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı’na ait Hastane İstasyonu’na bağlanacak 4.1 km toplam uzunluğa erişecek. Yapımı hızla devam eden Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ve inşasına başlanacak Kaynarca Tuzla metro hattının tamamlanmasıyla birlikte Pendik’in iç kısımlarının toplu ulaşımı büyük ölçüde raylı sistem ile sağlanmış olacak. 



DUDULLU-BOSTANCI’DA KAZI ÇALIŞMASININ YÜZDE 16’SI TAMAM

İSTANBUL Büyükşehır Belediyesi'nin  Anadolu yakasındaki en önemli entegrasyon hatlarından biri olarak inşa ettiği Dudullu-Bostancı metrosunda, TBM (köstebek) makinesi Içerenköy İstasyonu’na ulaştı ve kazı çalışmasının yüzde 16’sı tamamlanmış durumda. Dudullu ile Bostancı arasını 13 istasyonla birleştirecek hat 14.3 kilometre olacak. Projenin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.  En son teknolojik sistemlerle donatılacak metro hattı tamamlandığında 90 saniyede bir sefer yapılacak. Yolculuk süresi 21 dakika olan metro ile tek yönde saatte 43 bin 200 yolcu taşınacak. Haziran ayı itibarıyla kazıların yüzde ' 6’sının tamamlandığı projede, Haziran 2018’de ray montajına başlanacak.


Habertürk 


Geri Dön