28 / 03 / 2024

İstasyon Mahallesi'nde kentsel dönüşüm şimdilik ertelendi!

İstasyon Mahallesi'nde kentsel dönüşüm şimdilik ertelendi!

Halkalı Merkez ve Atakent Mahallesi'ne komşu olan İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm projeleri şimdilik ertelendi. 2 yıldır kentsel dönüşüm sürecinin yaşandığı Küçükçekmece, inşaat firmalarının tercih ettiği ilçeler arasında...



Küçükçekmece'de yer alan Halkalı; Merkez, İstasyon ve Atakent mahallelerini kapsıyor. Etrafında birçok konut projesine sahip olan İstasyon Mahallesi'nde kentsel dönüşüm şimdilik yapılmayacak. 


Küçükçekmece Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre şimdilik 2014 senesi içinde İstasyon Mahallesi'ne bir kentsel dönüşüm çalışması görünmüyor. 


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay geçtiğimiz ay düzenlenen kentsel dönüşüm toplantılarında da konu ile ilgili bilgiler vermişti. Yeniay düzenlenen toplantıda 2 yıldır kentsel dönüşüm sürecinden bahsettiklerini belirtmişti. 


İstasyon Mahallesi nde kentsel dönüşüm şimdilik ertelendi!


29 Ekim'de açılışı yapılan  Marmaray  projesinin de Halkalı'ya gelmesi bekleniyor. Marmaray'ın Halkalı istasyonu 2015 yılında açılacak. Bu durumun kentsel dönüşüm açısından değişik gösterip göstermeyeceği ise belirlenmedi. 



Marmaray Halkalı durakları ise şöyle;

Barboros

Malazgirt

Mimar Sinan

Fatih

Halkalı Meydan

Hastane

Yarımburgaz

Halkalı Garı


Bu süreçte İstasyon Mahallesi'nde;

• Küçükçekmece Halkalı İstasyon Caddesi Yolu

• Halkalı İstasyon Caddesi - Fevzi Çakmak Caddesi Arası Yolu 

• Küçükçekmece Halkalı İstasyon Mahallesi Parkı

• Küçükçekmece İstasyon Meydanı’nı yeniden düzenlendi.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön