19 / 04 / 2024

İşte 2017'nin dekorasyon trendleri!

İşte 2017'nin dekorasyon trendleri!

Eğer siz de her eve geldiğinizde bir değişikliğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız 2017 yılının dekorasyon trendlerine göz gezdirebilirsiniz.



Eğer gözünüzde büyüyen ne varsa bir kenara bırakıp ev için alışverişe çıkmayı planlıyorsanız Crate and Barrel’ın Ürün ve Tasarımdan Sorumlu Başkanı Raymond Arenson’un belirttiği 2017 yılının dekorasyon trendlerine göz gezdirebilirsiniz.  



İşte 2017 nin dekorasyon trendleri!


OTURMA ODALARI

Arenson’a göre 2017 yılında iç mimarideki en yaygın trend, dış mekanı içeriye davet etmek olacak. Dünyanın neresinde yaşıyor olursanız olun, hava güzel olduğunda insanlar açık havanın tadını çıkarmak ister. Bu tür zamanlarda yaşam alanları, kapıların kanatları açılarak ve dış alanların iç mekan konforuyla donatılmasıyla genişletilir. Bu tür modern açık hava oturma odaları, iç mekan ile dış mekan yaşam alanı arasındaki engeli kırıyor; dış mekanın evden ayrı bir yer olarak değil de onun bir uzantısı olarak hissedilmesini sağlıyor.



İşte 2017 nin dekorasyon trendleri!


MOBİLYALAR: LOŞ VE MODERN

Raymond Arenson, mobilyada yaklaşan ve görülmeye başlanan trendi, "Loş ve Modern" olarak adlandırılıyor. Ev mobilyaları dünyasını öne çıkaran bir atmosfer oluşturan trend, az ışıklı bir ortamı, iç içe geçmiş koyu boyaları, duvar kağıtlarını, kumaşları ve ahşabı da beraberinde getiriyor.



İşte 2017 nin dekorasyon trendleri!


2017 YILININ RENKLERİ VE DOKULARI…

2017 yılında mavi rengin yine ön planda olduğunu söyleyen Arenson, özellikle koyu mavi ile parlak beyazın birleşimi bu senenin trendleri arasında yer aldığını ekliyor. Malzemelere gelince ise Raymond Arenson, insanların tüm gün boyunca pürüzsüz camlı, akıllı telefonlara dokunduğunu ve bu dokunun giderek daha yaygın bir trende dönüştüğünün altını çiziyor. 2017 yılının koleksiyonlarında Portekiz seramik vazolarından Hint metalik yastıklarına, dalgalı camdan İtalyan sehpa süslerine kadar her şey daha gelişmiş bir dokuya sahip olacak.


DEKORASYONU TAMAMLAYAN SON DOKUNUŞLAR…

Dramatik bir etki sağlayacak şekilde ölçeklendirilmiş boy aynaları arasından Live Edge Yer Aynasını ön plana çıkartan Arenson, halı konusunda ise Baxter modelinin çok tercih edildiğini söylüyor. Pek çok farklı renkte sunulan Baxter halılar, %100 Yeni Zelanda yününden el örgüsü pelüş olarak üretiliyor.

 

Doğal dokulu duvar resimleri ise odalara duygusallık ve hünerli ellerin dokunuşunu getiriyor. Yeni Circulo de Papel, Meksika yerli geleneklerine modern çizgilerin katıldığı iyi bir örnek oluyor. Bu grafik sanat çalışması, Meksika'da altı farklı ağaç kabuğundan yapılmış kağıt kullanılarak özenle kesilip dönerek açılıyormuş hissi verecek şekilde el işçiliğiyle üretiliyor.



İşte 2017 nin dekorasyon trendleri!


2017 YILININ DİKKAT ÇEKENLERİ: ÇİÇEKLER

Ev dekorasyonunda, gerçeği gibi doğal görünen sera botanikleri bu yılın dikkat çekenleri arasında yer alıyor. Tropik bitkiler, sukulentler, orkideler ve çiçekler elde boyanan malzemelerden elle kesilip şekillendiriliyor; daha sonra tekrar elle renklendirme, gölgelendirme veya serigrafinin ardından doğanın en ince detaylarını, ipeksi dokusunu yansıtacak şekilde çoğaltılıyor. Tıpkı doğada olduğu gibi, farklı bitki yaprağı ve çiçek yaprağı boyutlarının kat kat yerleştirilmesiyle canlı görünümlerini kazanıyor.




Sözcü 




Geri Dön