29 / 03 / 2024

İşte 3D yazıcı ile yapılan villa!

İşte 3D yazıcı ile yapılan villa!

Üç boyutlu (3D) yazıcılarla üretileceklere sınır yok. Bu yenilikçi teknolojinin son örneği ise "villa" oldu. Çinli şirket ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile iki katlı bir villa yaptı.



Üç boyutlu (3D) yazıcılarla üretileceklere sınır yok. Bu yenilikçi teknolojinin son örneği ise "villa" oldu. Çinli şirket ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile iki katlı bir villa yaptı. 1993 yılında kurulan Çinli gayrimenkul şirketi ZhuoDa Group'un 3D villasının tamamlanması için sadece üç saat yetti.


İşte 3D yazıcı ile yapılan villa!


Üstelik, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edilen villa, 9 şiddetindeki bir depreme de dayanıklı . ZhuoDa Group'un Başkan Yardımcısı Tan BuYong, en az 150 yıl dayanma garantisi verdikleri villanın inşaatında, endüstriyel ve tarımsal atıklardan elde ettikleri, yanmaz ve su geçirmez malzemelerin kullanıldığın söyledi.


3D başta olmak üzere 22 farklı yapı teknolojisi patentinin sahibi olan Zhuoda Group, aslında inşaat sürecinin yüzde 90'ını inşaat alanının dışında gerçekleştiriyor. Fabrikada yaklaşık 10 günde elde edilen 3D materyallerin , inşaat alanına getirilmesinin ardından, 3 saat içinde montaj işlemleri tamamlanıyor ve villa kullanıma hazır hale geliyor.


Firmanın kullandığı 3D yazıcı teknolojileri sayesinde metrekare başına maliyetler de 400 dolar ile 480 dolar (1110 TL ile 1335 TL) arasına düştü. Diğer bir deyişle 150 metrekarelik bir 3D villa almak isterseniz, yaklaşık 160 bin TL 'lik bir bütçe ayırmanız yeterli oluyor.


Temel yapısı 3D baskı olan villayı almak isteyenlere mermer, ahşap ve granit gibi dekoratif seçenekler de sunuluyor. Hatta, aromaterapili villa isteyenler için duvarların içine gömülü otlar bile Çinli firmanın sunduğu alternatifler arasında.


Sabah


Geri Dön