23 / 04 / 2024

İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri!

İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çankaya Oran bölgesindeki yoğunlukla ilgili olarak, imar planlarının Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olmadığını söyleyerek, belediye projeleri ve hizmetleriyle ilgili soruları yanıtladı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT'de katıldığı programda, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeni planları ve Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Programda, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri ve hizmetleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Gökçek, şunları kaydetti: 


Turan Güneş Bulvarı 


Burada yapılan genişletme çalışmasının 7 kilometrelik olduğunu belirten Gökçek, birinci aşamanın yol genişletme çalışmalarının tamamlandığını, Bayram öncesinde Kepekli ile Panora Kavşağı arasındaki 1. etabı bitirmiş olacaklarını söyledi. Gökçek, "Okullar açılmadan bir taraftan asfaltı, bir taraftan kaldırımları bitireceğiz" dedi. 


Bölgedeki trafik yoğunluğuyla ilgili olarak da Gökçek, buradaki imar planlarının, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olmadığını, yapılaşmasının, bakanlıklar tarafından özel bir planla resen yapıldığını ifade ederek, özellikle Panora tarafındaki yapılaşmanın, burayı bitirdiğini vurguladı. Gökçek, "O yüzden yolu genişletmek zorundayız 2'şer şeritli yolu imkan ölçüsünde 3'er şeritli olarak genişletiyoruz. Emniyet şeritleriyle birlikte toplam 8 şeride çıkarıyoruz" diye konuştu. 


Trafik yoğunluğu 


Gökçek, 23 yıl önce belediye başkanı seçildiğinde  Ankara  trafiğinde 350 bin aracın bulunduğunu, şimdi ise Ankara plakalı araç sayısının 1 milyon 700 bini geçtiğini, bunun yüzde 20'si kadar da Ankara dışı yabancı plakalı aracın trafikte olmasıyla, trafikteki toplam araç sayısının 2 milyonu geçtiğini söyledi. 


Buna rağmen Ankara trafiğinin 23 yıl önce daha kötü olduğunu, araç sayısının 6 kat artmasına rağmen şu anda trafiğin iyi olduğunu kaydeden Gökçek, "Ancak bu durumun ne kadar sürdürülebileceğini bilmiyorum" dedi. 


Yılda 100 kilometre yeni bulvar 


Ankara'da sürekli artan araç miktarının, trafiği olumsuz etkilememesi için yeni yollar yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Gökçek, "Devamlı yol yapmak zorundayız. Onun için her sene Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ilçeler hariç 8 merkez ilçede bulvar, cadde dahil olmak üzere yılda ortalama 100 kilometre yol yapıyoruz" dedi. Gökçek, yapılan yollarla rahatlayan trafiğin, 5 ayrı istikametten gelen araçlarla tek merkezde tıkandığını, bunun çaresinin de toplu taşım olduğunu belirtti. 


Keçiören Bulvarı 1 aya bitecek 


Bulvarın, Fatih Köprüsü'ne Sanatoryum tarafından giriş olarak alternatif olacağını, ayrıca Samsun yolu tarafında köprülü kavşak yapılmakta olduğunu bildiren Gökçek, proje kapsamında 8 alt ve üst geçit bulunduğunu, ilk etabın trafiğe açıldığını, tümünün de 1 ay içinde bitirileceğini, böylelikle Keçiören trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını anlattı. Gökçek, Pursaklar Gümüşoğlu'ndan çıkıp Sanayi, Mimar Sinan, Fatih, Keçiören, Bağlum, Yakacık ve Yuva mahallesi arasında yapılan Bağlum Bulvan'nın da çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Esenboğa Yolu'nu direk olarak Kazan'a kadar bağlayan bir ara çevre yolu olacak. 20 kilometre uzunluğundaki bu yolun şu anda yüzde 90'ını bitirdik. Bu yolu yıl sonuna kadar trafiğe açmak istiyoruz" dedi. 



Sabancı- Bağlıca Bulvarı bağlantısı 


Gökçek, bu bulvarın Zırhlı Tümen içinden geçeceğini, 4 kilometre uzunlukta ve 50 metre genişlikte olacağını söyledi. Ankara'da Doğu Batı istikametinde trafiği rahatlatacak olan bu bulvarın yapımı için gerekli protokollerin önümüzdeki günlerde imzalanacağını belirten Başkan Gökçek, bulvarı bu yıl içerisinde bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 


İmrahor Vadisi 


İmrahor Vadisi'ni içine alan Ankara Boğazı Projesi'nin de hem yeşil alan, hem de kentsel dönüşüm projesi olarak Dikmen Vadisi gibi vazgeçilmez olacağını ve Ankara'ya renk katacak bir alan olacağına dikkat çeken Gökçek, burada 2 ay içinde projeye başlamayı planladıklarını ve 6-7 yıl sürebileceğini, rekreasyon alanını ise 3 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını ifade etti. Mamak'taki yeni otogar ihalesi yapıldı. Firma projelerini hazırlıyor. 2017 sonu veya 2018 yılı ortalarında otogar, Natavega'nm yanma taşınacak. Kentin 5 ayrı yerinde de küçük cep terminalleri olacak. Otobüsler gittiği istikamete göre vatandaşların otogara gitmeden de indirme bindirme yapabilecekler. 


Güvenpark'a teleferik 


Kızılay-Dikmen teleferiği, Kızılay Güvenpark'tan kalkacak, Dikmen Vadisi'ne gidecek ve vadinin yukarısında da bir çatalla 3 yöne ayrılacak, bir tarafı Öveçler'e, bir tarafı Panora'ya gidecek bir tarafı da yeni yapılan imrahor Vadisi'ne gidecek. 




Milliyet Ankara


Geri Dön