24 / 04 / 2024

İşte Antalya'yı uçuracak projeler!

İşte Antalya'yı uçuracak projeler!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Boğaçayı ve Tünektepe’nin Antalya’yı uçuracak projeler olduğunu belirterek, Antalya’nın 50 yıl sonra yazılacak tarihinde bu dönemin “Altın Yıllar” olarak kaydedileceğini söyledi.




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in karşıladığı Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Menderes Türel’in vizyon sahibi bir başkan olduğunun altını çizen Bakan Veysel Eroğlu, “Burada iki proje var ki, Boğaçayı ve Tünektepe, Antalya’yı dünyaya açacak bir dünya markası haline getirecek projeler. Bu iki projeyi defalarca inceledim. Bilhassa Boğaçayı benim ihtisas alanımla alakalı. Çok değerli bir hocamız olan Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, bizzat projeye yardım ediyor. Gerçekten mükemmel bir proje. Menderes Türel Başkanımın bunu gerçekleştireceğine inanıyorum. Biz de her türlü desteği vereceğiz. 2,5 saat bu projeye çalıştık. Bir bakanın bir projeye 2,5 saat ayırması mümkün değil takdir edersiniz. Ama biz Antalya için sabaha kadar çalışırız ve ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

ALTIN YILLAR

Antalya tarihini 50 yıl sonra yazacak olanların bu dönemi “Altın Yıllar” olarak kaydedeceğinin altını çizen Bakan Eroğlu, Antalya’da G20  zirvesi yapıldığı zaman bütün dünya liderleri Antalya’ya hayran kaldığını belirtti. Bakan Eroğlu, “Eski Türkiye’de 10 senede yapılacak köprüler yollar, neredeyse birkaç ayda yapıldı. Antalya büyüyor gelişiyor. Karacaören barajından su getiriyoruz. İnşaatlar devam ediyor. Serik, Alanya gibi bazı ilçelerimizin içme suyu projeleri devam ediyor” diye konuştu. 

MÜHENDİS OLARAK GELMİŞTİNİZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Büyükşehir Belediyesine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Menderes Türel, “Belki de en Türkiye de en çok geldiğiniz şehirlerden bir tanesi Antalya en çok gediğiniz belediyelerden biri Büyükşehir Belediyemiz. Dolayısı ile gerçekten daha sözlerimin başında size ne kadar teşekkür etsek azdır. Antalya ve Antalyalılar adına sizin Antalya’ya olan ilginize bizzat şahsen şahit oluyorum. Dolayısı ile bize vermiş olduğunuz desteği genel müdürlüğünüz döneminden itibaren bakanlığınızda dahil olmak üzere destekler bizim bugün Antalya’da yaptığımız bir çok projenin gerçekleşmesine vesile oluyor. Daha yeni göreve başlamış çiçeği burnunda bir belediye başkanı iken Antalya’nın yağmur suyu ile ilgili problemlerinde 2004 senesinde, ‘Ben DSİ Genel Müdürü olarak gelmedim, mühendis olarak geldim. Sizlerle mühendis olarak beraber çalışacağız’ demiştiniz. Ve yağmur suyu kanalları ile ilgili master plan çalışmasını yürütmüştünüz. Kent merkezinde bir takım sıkıntılar yaşamıyorsak, bu sizin bize çizmiş olduğunuz yol haritası sayesindedir” diye konuştu.

BAKANIMIZIN DESTEĞİ TAM

Bakan Eroğlu’nun mühendis olarak desteğinin doruğa çıktı projenin Boğaçayı olduğunu belirten Başkanı Türel, “Her noktada desteklerini görüyoruz” dedi. Başkan Türel, şunları söyledi: “Destek verdiğiniz, ama unuttuğunuzu düşündüğüm birkaç projeyi söylemek istiyorum. Manavgat’ta bir Türkbeleni projemiz var. Manavgat’ın hayal projelerinden bir tanesiydi. Gerek tahsisi hemen sonuçlandırmıştınız. Antalya’da Sosyete Pazarı diye bilinen Çağlarca’da 72 dekarlık günü birlik bir alanı bize tahsis ettiniz. Biz buraya, çok daha nitelikli ve çağdaş bir proje yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Beldibi Atatürk Parkı ve Alanya Ulaş Parkı’nda da gerekli tahsisi yaparak, projemizin önünü açtınız. Topçam Plajı’nda da tahsis İşlemlerini tamamladınız. Sarısu Kadınlar Plajı’nın tahsisleri sizin tarafınızdan yapıldı. Beldibi’nde Çifteçeşmeler mesire alanını sizin tahsisle karavan turizmine yönelik projenin çalışmasına başladık. İbradı’daki Altınbeşik Mağarası’nda tahsis yenileyerek yeni bir proje yapmamızın imkanını tanıdınız. 12 mezarlık tahsisini çok kısa sürede yaptınız. Kızıllı’da katı atık projemiz var. Burada çöpten elektrik elde edilecek bir proje”.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön