29 / 03 / 2024

İşte Apple'ın dev üssünün son hali!

İşte Apple'ın dev üssünün son hali!

Apple'ın yapımı devam eden ve UFO'ya benzetilen dev kampüsü, drone'ların yardımıyla son haliyle görüntülendi. Dev kampüs, planlanandan 2.5 milyar daha pahalıya gelmesi bir yana, toplamda Apple'a 5 milyar dolara mâl oldu.



Gelecek yıl tamamlanması planlanan dev kampüs, planlanandan 2.5 milyar daha pahalıya gelmesi bir yana, toplamda Apple'a 5 milyar dolara mâl oldu.


Video: Apple Kampüs inşaatında son durum!

 


İşte Apple ın dev üssünün son hali!


Apple'ın milyar dolarlık kampüsünün inşaatının son hali DJI Phantom 2 model bir drone'la görüntülenirken, kampüsün gerçekten de dev bir uzay aracına benzeyeceği gözlemlenebiliyor. 


İşte Apple ın dev üssünün son hali!


Kampüsün boyutunun büyüklüğü de şaşırtan detaylardan.


İşte Apple ın dev üssünün son hali!


12 binden fazla çalışana ev sahipliği yapması beklenen yeni kampüs Cupertino'da yükseliyor.


İşte Apple ın dev üssünün son hali!


700 binden fazla güneş panelinin bulunduğu kampüs tam bir doğa dostu ve elektriği gökten alacak.



İşte Apple ın dev üssünün son hali!


Yapımı devam eden kampüs için 3 bini aşkın kavisli cam kullanılması planlanırken, içerisinde bin kişinin oturabileceği bir konferans salonu da yer alacak.


İşte Apple ın dev üssünün son hali!


Konferans salonunun etrafının ağaçlarla kaplanması beklenirken, kampüs tamamlandığında bir uzay üssü görünümünde olacak.


Hürriyet 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;



Apple'ın Cupertino'da inşası devam eden teknoloji harikası yeni kampüsünün yıl sonunda kullanıma hazır olması beklenirken kampüste 7 bin ağacın yer alacağı açıklandı.


Apple kurucusu Steve Jobs, 2011 yılında dünyanın en iyi ofis binasını inşa etme fikrini Cupertino Kent Konseyi'ne sunmuştu. Amacı Apple için dünyanın en mükemmel binasını inşa ettirmekti. Jobs'ın hayali gerçekleşiyor. Apple'ın uzay üssünü andıran yeni merkezinin inşasının 2016 sonunda tamamlanması bekleniyor.


'Apple Campus 2' isimli merkezin inşasının 5 milyar dolara (yaklaşık 15 milyar lira) mal olması bekleniyor. Merkezin enerji ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlanacak. 13 bin kişinin çalışması beklenen merkezde 7 bine yakın ağaç olacak ve kampüste 300 elektrikli aracın şarj edilmesine imkan veren bir istasyon yer alacak.


Habertürk


Geri Dön