19 / 04 / 2024

İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!

İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!

Merak edilen ve alması güç olan o evler nerede? İşte dünya üzerinde bulunan ve servet değerine sahip olan en pahalı evler...



ABD'nin Kaliforniya eyaletinde inşa edilmekte olan bir villanın dünyanın en pahalı evi olması bekleniyor. Birçok zengin ve ünlü simaya ev sahipliği yapan Bel Air'deki 9 bin 290 metrekarelik ev 500 milyon dolara satışa çıkacak. İçinde IMAx sinema salonu bile bulunan ev eski Hollywood yapımcısı Nile Niami tarafından inşa ediliyor. Evi alanlar Tesla'nın kurucusu Elon Musk ve güzel oyuncu Jennifer Aniston gibi medyatik kişilerle komşu olacak..Villada 4 adet yüzme havuzu ve 30 araçlık otopark yer alacak. Nile Niami'nin deyişiyle 'dünyadaki her özelliği barındıracak' villa 20 ay içinde tamamlanacak.




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Dünyanın en pahalı kentlerinden biri olan Hong Kong'taki ev sahibi olmak hiç kolay değil. Ülkede geçtiğimiz Ağustos ayında metrekare bazında dünyanın en pahalı evinin satışa çıkarılmıştı. Sun Hung Kai adlı Hong Kong merkezli bir aile inşaat şirketi tarafından satışa çıkarılan bu çatı katı dairenin fiyatı yaklaşık olarak 228 milyon Türk Lirası(62.7 milyon sterlin). Böylece bu küçücük evin metrekaresi yaklaşık 50 bin TL'ye geliyor ve bu özelliği ile de ulaşılması güç bir dünya rekorunu elde ediyor. 




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Son gelen haber ise daha da şaşırtıcı. Bu kez 25 metrekelik bir apartman dairesi 772 bin dolara yani yaklaşık 1 buçuk milyon Türk lirasına satışa çıkarıldı. 23 katlı apartman ülkenin en gözde bölgelirinde bulunuyor. Apartman dairesi bir yatak odasından ibaret. Fahiş fiyata satışa çıkarılmasında en büyük etken ise konumu ve manzarası..




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Amerikanın en pahalı evi!

ABD'nin en pahalı evi, henüz 22 yaşındaki genç bir kızın oldu. The Wall Street Journal'ın haberine göre, Hollywood yapımcısı Aaron Spelling'in dul eşi Candy Spelling tarafından 2 yıl önce satışa çıkarılan Los Angeles Holmby Hills'teki malikane, Formula 1'in İngiliz Patronu Bernie Ecclestone'un kızının oldu. Malikane, Formula 1 mirasçılarından Petra Ecclestone'a yaklaşık 150 milyon dolara mal oldu. Gazete, evin ABD'de bugüne kadar satılan en pahalı ev olduğunu açıkladı. Beş katlı malikanede, 14 yatak odası, 27 banyo, güzellik salonu, golf alanı, 100 arabalık otopark bulunuyor. Yatak odalardan birisi Prens Charles'ı konuk ettiği için 'Prince Charles Suite' adıyla anılıyor. Ecclestone kızına daha önce de İngiltere'de 90 milyon dolara bir başka ev satın almıştı. Petra Ecclestone bir dönem İngiltere'nin 'en şımartılmış kızı' lakabını taşıyordu. Ecclestone yeni evine ağustosta ABD'li girişimci James Stunt ile evlendikten sonra taşınacak. F1'in patronu Bernie Ecclestone'un servetinin 4 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Listede ilk sırada aslında çok da akıllara gelmeyen bir ülke yer alıyor. Neresi mi? Mumbai. Son dönemin parlayan ülkesi Hindistan'da dünya üzerindeki en pahalı evlerden biri yer alıyor. 1 milyar dolarlık değeri ile göz kamaştıran bu modern yapı 3 bin metrekare alanda 173 metre uzunluğundaki kulenin büyük kısmı cam. 600 görevlinin hizmet verdiği kule Mukesh ve Nita Ambani dizaynı. Kristal tavanlı balo salonu indoor ve outdoor alternatifi ile göz kamaştıran Antilla sınırları zorlayan bir mimari.




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




İkinci sırada ise Fransız Rivierası'nda yer alıyor. 506 milyon dolarlık Villa Leopoldabasının yakından tanıdığı mekanlarda. 1902 yılında Belçika kralı II King Leopold için inşa edilen yapı Bill Gates dahil pek çok ünlü isme ev sahipliği yaptı. En son sahipleri ise Edmond Safra ve eşi Lily. 7432 metrekarelik yapı antika parçalar ile donatılmış.19 yatak odası, spor kortları, bowling alanı, birden fazla mutfak, yemek odası, sinema salonu, yüzme havuzları ve konuk evleri ile beklenenden fazlasını veriyor.  Uçsuz bucaksız bahçeyi ise 50 bahçivan çekip çevirebiliyor.




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Bir diğer ev ise Londra'da bir penthouse. 200 milyon dolar değerindeki bu penthouse dünya üzerindeki en pahalı kat. Yüksek güvenlikli kattan SAS'lar sorumlu kurşun geçirmez camları, panik odası, iris tanıyan scannerla özel giriş üniteleri bu katta özel. Koruma ve kaçış planında hiçbir ayrıntının atlanmadığı katta özel bir geçit sayesinde yakındaki Mandrin Otel'den çıkış bile yapılabiliyor. 24 saat oda servisi olan bu penthouse'un duvar ve tavanından soğutma da yapılabiliyor.




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




688 bin metrekarelik alana yayılan Fairfield Pond dünya üzerindeki en pahalı dördüncü konut. 170 milyon dolar değer biçilen malikane ABD'nin en büyük konutu. 29 yatak odası 39 banyosu dev yemek odası, 5 spor salonu ile deniz kıyısında yer alan malikane göz kamaştıran yapılar arasında. 




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Zengin ve ünlülerin vazgeçemediği Beverly Hills'te yer alan Hearst Mansion 165 milyon dolar ile listede yer alıyor. Yurttaş Kane'e ilham veren William Randoph Hearst'un sahip olduğu malikane 29 yatak odasına sahip. 3 yüzme havuzu, diskosu ve sinema salonu olan malikane Pop kültürün yakından tanıdığı bir yer. Sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alan Godfather burada çekildi. Aynı zamanda JF Kenedy'nin balayını geçirdiği malikanenin ünlü komşularını da unutmamak lazım. Burada oturanların sıkça göreceği isimler, Tom Cruise Katie Holmes çiftiyle David ve Victoria Beckham.




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Listede altıncı sırada ise Kensington'da yer alan Franchuk villası. 161 milyon dolar değerindeki villa Victoria tarzı ile uzun süre kız okulu olarak kullanıldı. 2006 yılında restorasyon geçiren villa Londra'da eşi benzeri olmayan türden. 10 yatak odası indoor yüzme havuzu sinema salonu, panik odası, saunası ve spor salonu ile dikkat çekiyor. 




İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!




Pinnacle 155 milyon dolarlık değeri ile Montana yer alıyor. Kayak bölgesinde yer alan malikanenin kendi pisti de var. Tim ve Edra Blixseth'in sahibi olduğu malikane 10 yatak odasına sahip. Yerden ısıtmalı konutta giden yolda yerden ısıtmalı kullanılıyor. Bütün banyolarında şömine olan evde büyük bir mahzen, açık kapalı yüzme havuzu spor salonu ve masaj odası da yer alıyor.


 İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!


150 milyon dolarla sekizinci sıradaki The Manor Los Angelas'ta bulunuyor.


 İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!


Dizilerin unutulmaz yapımcısı Evimiz Hollywood'danın fikir babası olan Aaron Spelling'in ölümü ile eşi Cindy'e kalan dev malikane 123 odaya sahip. 1991'de Aaron Spelling tarafında inşa ettirilen malikane 3 mutfağı çoklu yüzme havuzları spor kortları ile listede kendine yer ediniyor. Buckingham Palace'tan daha büyük olanUpdown Court 139 milyon dolar ile dünya üzerindeki en lüks malikane olarak biliniyor. 130 yatak odası ile 19'uncu yüzyılda inşa edilen yapıda 5 yüzme havuzu squash salonu ısıtmalı mermer zemin ile göz kamaştırırken, lüksü Gianni Versace tasarımları ile tamamlanıyor.  22 yatak odası 27 banyosu ile dünya üzerindeki en ünlü konutlar arasında.


 İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!


Listenin son sırasında ise biraz korkutucu bir yer bulunuyor. Romanya'daki Drakula'nın Şatosu. 135 milyon dolar değerindeki şato uzun süre müze olarak kullanıldı. 2009 yılında emlak sektörüne kazandırılan şato 57 yatak odasına sahip. 17 banyo, antikalar ve tarih ile kaplı. Her yıl 450 bin turistin ziyaret ettiği şato bir yandan da para basıyor.


 İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!


Sabah 


Geri Dön