16 / 04 / 2024

İşte dünyanın en pahalı evleri!

İşte dünyanın en pahalı evleri!

Fiyatları belli ama pek çoğunun sahibi bilinmiyor. Akıllardaki ev tanımını zorluyorlar. Time dergisinin belirlediği dünyanın en pahalı evleri listesinin birinci sırasında Buckingam Sarayı var. Ya Türkiye'nin en pahalı evi hangisi?



TOUR ODEON/MONACO


Monaco'da bulunan ve dünyanın en pahalı dairesi ünvanına sahip olan ev şehirdeki Tour Odeon isimli gökdelenin en üst katında yer alıyor. Fiyatı 240 milyon sterlin (yaklaşık 865 milyon TL) olan daire yerden 165 metre yukarıda bulunuyor. Tour Odeon'un çatı katında olan daire, konumu itibariyle panoramik sehir manzarasına sahip. 


BUCKİNGHAM SARAYI/LONDRA


İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e ev sahipliği yapan Buckingham Sarayı 1,5 milyon sterlinlik (5,3 milyar TL) fiyatıyla dünyanın en pahalı evi. Kral III. George, Buckingham Evi'ni 1762'de satın aldı. 661 odalı saray 1837'de kraliyet ikametgahı oldu. Ancak sarayın mülkü Kraliçe'ye değil, İngiliz devletine ait. 


UPDOWN COURT/WINDLESHAM


İngiltere Windlesham'de yer alan Updown Court Sarayı dünyanın en pahalı evlerinden biri. 103 odalı malikanenin beş adet yüzme havuzu ve 50 kişilik sineması var. 24 ayar altın varaklı kütüphaneden ısıtmalı mermerden yapılmış holüne kadar malikanenin her yanından zenginlik fışkırıyor. Malikanenin fiyatı ise 139 milyon dolar. 


ANTİLLA/MUMBAI


Hindistan'ın en zengin iş adamlarından Mukesh Ambani, Güney Mumbai'da dillere destan bir ev yaptı. Ambani'nin Antilla adını verdiği ev 27 katlı, yani 173 metre yüksekliğinde. Binaya dokuz asansörle çıkılıyor. Evde klinik, sinema salonu ve altı katlı otopark var. Maliyeti ise 1 milyar dolardan fazla. 


THE PİNNACLE/MONTANA


Tim ve Edra Blixseth'lere ait olan bu 10 odalı dağ evi, diğerlerine kıyasla o kadar büyük değil. Ama ev ısıtma sistemi, yüzme havuzları, şömineli banyoları, devasa şarap mahzeni, jimnastik salonu ve masaj odası ile dünyanın en pahalı evlerinden biri olma özelliğini kazanıyor. 


YALILAR DA BU EVLERLE YARIŞIR!


Emlak uzmanı gazeteci Tebernüş Kireççi Time dergisinin dünyanın en pahalı on evi listesine Türkiye'den bir ek yapmak gerekirse bu evin İstanbul Boğazı'nın meşhur Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı olması gerektiğini söylüyor. I. Abdülhamid'in oğlu Burhanettin Efendi için amcası Abdülaziz tarafından 1911'de satın alınan 64 odalı yalının değeri 100 milyon dolar. Erbilgin Yalısı olarak da adlandırılan yapının arka bahçesinde büyük kışlık köşk var. Kireççi'ye göre diğer bir başka pahalı ev de Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı. Baştımar Ailesi ait yalının yaklaşık 100 milyon dolar.


KENSİNGTON PALACE GARDEN/ LONDRA


İş adamı Roman Abramovich, Londra'da Kensington Palace Gardens semtinde 90 milyon sterlin (257 milyon TL) değerinde lüks bir ev satın aldı. Rusya ve İsrail büyükelçiliklerinin yer aldığı bu cadde, diplomatik koruma altında. 24 saat korunan caddedeki evde klasik otomobil müzesi de var. 


HEARST MANSİON/BEVERLY HILLS


Hearst Mansion, Beverly Hills'in sembolü haline gelen bir yapı. 1927'de inşa edilen konağı 1947'de William Randolp Hearst satın alınca, konağın adı da konmuş oldu. İçinde dört ev, bir apartman, bir kulüp ve sinema salonu olan Hearst Mansion, Baba ve Bodyguard filmlerinde kullanıldı. Değeri 165 milyon dolar. 


VİLLA LEOPOLDA/VILLE FRANC HE-SUR-MER


Belçika Kralı II. Lepold için Fransız Rivierası'nda inşa edilen 80 bin dönümlük Villa Leopolda'da, oturan ünlü isimler arasında Bill Gates de var. 11 odası ve 14 banyosu bulunan villa 500 milyon euro'ya bir Rus zenginine satıldı. Evi Hitchcock, Kelepçeli Âşık filminde kullanmıştı. 


FAİR FİELD MALİKANESİ/HAMPTONS


ABD'li zenginlerin sayfiye yeri Hamptons'ta, Ira Rennert'in yaptırdığı Fair Field Malikanesi'nin talibi çok. Malikanede 29 yatak odası, 39 banyo, üç yemek odası, iki tenis kortu, bowling salonu ve basketbol sahası var. ABD'nin bu en büyük evinin değeri 170 milyon dolar. 


ELLİSON ESTATE/WOODSIDE


California'daki Ellison Estate, 2.7 milyon dolarla dünyanın en pahalı evlerinden. 16'ıncı yüzyıl Japon mimarisine göre inşa edilen evin 2004'teki restorasyonu 100 milyon dolar tuttu. Yapıda 10 bina, yapay göl, çay evi, hamam bulunuyor. 


Sabah


Geri Dön