29 / 03 / 2024

İşte Ege'den ev almayı tercih eden ünlüler!

İşte Ege'den ev almayı tercih eden ünlüler!

Geçtiğimiz hafta Amerikalı film yıldızları Brad Pitt-Jolie'nin Urla'da ev aldığının gündeme gelmesinin ardından dünyanın en zengin futbolcusu Read Madrid takımı oyuncusu Ronaldo'nun da çifte komşu olduğu öğrenildi.



Geçtiğimiz hafta Amerikalı film yıldızları Brad Pitt ve eşi Angelina Jolie'nin Urla'da ev aldığının gündeme gelmesinin ardından dünyanın en zengin futbolcusu Read Madrid takımı oyuncusu Ronaldo'nun da çifte komşu olduğu öğrenildi. Çeşme'den, Bodrum ve Ayvalık'a kadar olan bölgede yerli ve yabancı ünlülerin ev satın alması, ünlülere komşu olmak isteyen vatandaşların da sayısını artırdı. Ünlülerin en fazla talep gösterdiği bölgeler ise Alaçatı, Bodrum, Ayvalık ve Foça oldu. Son yıllarda popülerliği gitgide artan gözde tatil beldesi Alaçatı, ünlülerin evleri ile doldu.İş, sanat ve spor camiasının ünlü isimleri Alaçatı'dan ev arayışına girerken, kimi ünlü isimler ise önceki yıllarda aldığı milyon dolarlık evleri ile dikkat çekiyor. Ancak Alaçatı'da eski taş evleri elde etmenin bedeli oldukça pahalı. 250 bin dolardan başlayıp 2 milyon dolara kadar (yaklaşık 4.5 milyon TL) çıkan fiyatlar dudak uçuklatıyor. 



İşte Ege den ev almayı tercih eden ünlüler!



SPORCU VE SANATÇILAR ALIYOR 

Alaçatı'da evi olan işadamlarının başında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç geliyor. Koç'un evi Alaçatı'ya geçtiğimiz yıllarda yapılan ve mimarisi ile Venedik'i andıran Alaçatı Port evlerinde yer alıyor. Alaçatı'dan ev alan diğer isimler ise ünlü futbolculardan oluşuyor. Galatasaraylı yıldız futbolcular Burak Yılmaz ve Selçuk İnan aynı siteden yan yana aldıkları evde yaz tatillerini geçiriyor. Ancak lig dönemlerinin bitişi ve yeni sezon öncesi kamp dönemlerinin başlamasıyla yılda bir ay tatil yapabiliyorlar. Emre Belözoğlu, Necati Ateş, Caner Erkin, teknik direktörler Fatih Terim ile Yılmaz Vural gibi isimlerin de yazlıkları bulunuyor. Sanat camiasından ise en başta Alaçatı'nm ünlü isimlerinden oyuncu ve eski Türkiye Güzeli şimdilerde ise "Rüzgarın Kızı" olarak bilinen Çağla Kubat geliyor. Sinema ve tiyatro oyuncuları Doğa Rutkay, Tolga Çevik, Emre Karayel, Emre Altuğ, Ege Aydan, Pelin Körmükçü, Demet Akbağ gibi birçok ünlü de Çeşme'de konut alan isimlerden. Bu isimlere ek olarak; şarkıcı Sezen Aksu'nun Mordoğan'da, Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Saym'ın Datça'da, modacı Esin Moralıoğlu'nun ise Kuşadası'nda evleri bulunuyor. Ege'yi sevenler arasında sinema oyuncuları Hülya Avşar, Beren Saat de Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden denize sıfır yazlık alan isimlerden. Çeşme kadar ilgi gören Ege'nin diğer tatil cenneti ise Bodrum. Muğla'nın Bodrum ilçesindeki gayrimenkuller de ünlülerin ilgisini çekiyor. Futbolun renkli isimlerinden Erman Toroğlu, Hakan Şükür, Okan Buruk gibi isimlerin yanı sıra Acun Ilıcalı, Bülent Ersoy, Ebru Şallı, Demet Akalın, Kıvanç Tatlıtuğ, İbrahim Tatlıses, Semiramis Pekkan, Seda Kaya, Cem Yılmaz, Orhan Gencebay ve Emel Sayın gibi sanat ve sinema alanında önde gelen isimler yazlıklarını Bodrum'dan aldı. 



İşte Ege den ev almayı tercih eden ünlüler!



URLA REVAÇTA 

Yabancı ünlüler de gözünü Bodrum ve Urla'ya dikti. Önceki yıllarda Bodrum'da tatilini geçiren top model Naomi Campell, bu yıl da adresini değiştirmedi. Campell, yaz boyunca Semiramis Pekkan'm Türkbükü'ndeki 2 katlı, 200 metrekarelik lüks villasını kiraladı. İngiliz model Kate Moss da Naomi Cambell'ı yalnız bırakmayıp Bodrum Göktürkbükü'nden ev aldı. Önceki yıllarda Urla'yı ziyaret eden Oscar ödüllü Hollywood çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt'in 2.6 milyon dolara İzmir'in Urla ilçesi yakınlarından denize sıfır villa aldığı öğrenildi. 23 Ekim'de satış sözleşmesini yapan çiftin önümüzdeki yaz tatillerini bu villada geçirecekleri belirtildi. Real Madrid'li ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun da Urla'da ev aldığı açıklandı. Ronaldo'nun 12 dönümlük alanda, 2 havuzlu malikanesi için 3.2 milyon euro ödediği öne sürüldü. 



ÇEŞME'DEN 'EVLENENLER 


1- Mustafa Koç (Koç Holding Başkanı) 

2-Demet Akbağ (Oyuncu) 

3- Korcan Karar (Gazeteci) 

4- Rıfat Özbek (Modacı) 

5- Yılmaz ve Belçim Erdoğan çifti (Oyuncu) 

6- Serdar Hotiç (İşadamı) 

7- Burak Yılmaz (Futbolcu)

8- Selçuk İnan (Futbolcu) 

9- Emre Belözoğlu (Futbolcu) 

10- Caner Erkin (Futbolcu) 

11 - Necati Ateş (Futbolcu) 

12- Yılmaz Vural (Teknik direktör) 

13- Fatih Terim (Teknik direktör) 

14- Çağla Kubat (Oyuncu, sörfçü) 

15- Doğa Rutkay (Oyuncu) 

16- Tolga Çevik (Oyuncu), 

17- Emre Karayel (Oyuncu) 

18- Emre Altuğ (Şarkıcı), 

19- Ege Aydan (Oyuncu), 

20- Pelin Körmükçü (Oyuncu) 

21-Irmak Atuk (Manken) 

22- Cem Yılmaz (Komedyen)



NE DEDİLER? 


Pelin Körmükçü: Alaçatı'daki evimizi alalı 2 yıl oldu. Alaçatı'ya eskiden beri çok büyük bir sevgim vardır. Alaçatı sokakları olsun çok kolay, rahat, çok bunaltmayan tatlı rüzgarlarıyla güzel doğal, hoş bir yer. Bozulmamış bir yer ve denizini çok seviyorum. İstanbul'a çok yakın olması önemli. Burada yollar düz dağ tepe inip çıkmıyorsun. Trafiği rahat ve gidilecek yerler birbirine yakın. Hiç sıkıntı çekmiyoruz. Alaçatı'yı seviyoruz.


Irmak Atuk: Alaçatı'yı çok seviyoruz. Çocukluğum burada çocukluğum geçti. Her yaz geliriz. Bu yıl Haziran ve Temmuz ayları çok soğuk geçti. Fakat daha sonra oldukça sıcak oldu. Bu sene aşırı bir kalabalık da oldu. Alaçatı'ya gittiğimiz zaman artık restoranların masalarından, kalabalıktan yürüyemez hale geldik. Bazen Bodrum mu yoksa Çeşme'mi diye soruyorlar, Benim cevabım tamibi ki Çeşme. 


Çağla Kubat: Küçüklüğümden beri ailece Çeşme'ye gider geliriz. Sörfü Alaçatı'da öğrendim. İlerleyen yıllarda İstanbul'da lisans çıkardım ve Alaçatı'da yaz aylarında geliştirdim. Dünya çapında şampiyonalara gidiyorum sörf için. Ama Alaçatı'nın yeri ayrı. İçinde olduğumda çok huzur duyduğum bir yer Alaçatı. Ne yaparsam yapayım mutlaka uğrayıp bütün negatif enerjimden kurtuluyorum. 


Saba Tümer: Ben zaten İzmirliyim. Akrabalarım her yaz Çeşme'de. Onların yanında kendimi rahat hissediyorum. İstanbul'dan gelen arkadaşlarım da çok oluyor. Bu yüzden Çeşme ve Alaçatı'yı tercih ediyorum. Ama ev almadım. Her yaz kiralıyorum böyle daha rahat oluyor. 



BODRUM'UN ÜNLÜLERİ 


1- Erman Toroğlu 

2- Hakan Şükür 

3- Aziz Yıldırım 

4- Zeynep-Acun llıcalı 

5- Fatih Terim 

6- Bülent Ersoy 

7- Ebru Şallı 

8- Demet Akalın 

9- Kıvanç Tatlıtuğ 

10- İbrahim Tatlıses 

11-Seda Sayan 

12- Engin Günaydın 

13- Semiramis Pekkan 

14-Sezen Aksu 

15- Orhan Gencebay... 

16- Esin Moralıoğlu 




İşte Ege den ev almayı tercih eden ünlüler!




YABANCILAR DA 'EGE' DEDİ 


1- Cristiano Ronaldo (Urla - Futbolcu) 

2- Angelina Julie-Bradd Pitt çifti (Urla- Oyuncu) 




Habertürk Egeli Ek


Geri Dön