19 / 04 / 2024

İşte en ilginç evlerin hikayeleri!

İşte en ilginç evlerin hikayeleri!

İngiltere'de yayın yapan Chanel 4 televizyonu geçen hafta Amerika'da yer alan birbirinden ilginç evleri ve bu evlerin hikayelerini takipçileriyle paylaştı. İşte ilginç evlerin hikayeleri...



Karaya vurmuş bir gemi gibi


Amerika'nın Ohio eyaletinde yaşayan Henry Ford, gemilere olan düşkünlüğü yüzünden hep bir gemi içinde yaşamayı hayal ediyordu. Ford'un 1924 yılında inşa ettiği gemi şeklindeki evi tüm zamanların en dikkat çekici ve konuşulan evleri arasına girdi.



Sevgileri eve dönüştü


Amerika'nın Idaho eyaletinde yaşayan Dennis Sullivan ve Frances Conklin çifti, köpeklere olan sevgilerini ifade etmek için alışılmadık bir yol tercih etti. 1997 yılında iç mimar bir arkadaşlarından yardım istediler. Hayallerinin köpek şeklinde bir eve sahip olmak olduğunu söyleyen çift, inşaatın tamamlanmasıyla bu hayallerine kavuşmuş oldu.



Borcunu ödedi


Amerika'nın Pennsylvania eyaletinde yaşayan Mahlon N. Haines, ayakkabı işinde büyük bir servet kazandı. Ayakkabılara olan şükranını da ayakkabı şeklinde bir ev yaptırarak ödeme kararı aldı. 1948 yılında evini yaptıran Haines ve evi dünya çapında sayısız gazeteye ve televizyona konu oldu.



Hem ev, hem ofis


Tarihin en ilginç evlerinden birinin tarihi 1900'lü yılların başına kadar dayanıyor. 1902 yılında Amerika'nın Philadelphia eyaletinde yaşayan bir doktor farklı tasarıma sahip bir ev sahibi olmak istedi. Hastalarının da gelebileceği bu evin dışarıdan görkemli görünmesini isteyen doktor fil şeklinde bir ev yaptırdı. Ev yıllar içinde hasar görse de bugün bile ayakta.




Sabah



Geri Dön