19 / 04 / 2024

İşte evinize karakter kazandıracak tüyolar!

İşte evinize karakter kazandıracak tüyolar!

Yine yaz ayları, yine düğün ve ev hazırlıkları, yine takım halinde alınan mobilyalar ve yine birbirine benzeyen evler. Ancak size vereceğim tüyolarla evinize yeni bir karakter de kazandırmanız mümkün...



Etrafımda yeni evlenecek olan pek çok çift var. Evlerinin dekorasyonu ile ilgili çabalarını merakla izliyorum. Ve fark ediyorum ki kimse beklenenden fazla bir çaba sarf etmiyor. Piyasada var olan veya eşte dostta görülenler uygulanıyor, olması gereken kalıba uyuluyor. Yıllardır kişilikli ve özgün evler için biraz çaba sarf etmek gerektiğiyle ilgili yazıp çiziyoruz ama gördüğüm o ki insanlar çok ciddi bir paniğe kapılıyor evlenme aşamasında. Her şeyin hazır olduğu bir ev isteniyor ki hemen misafir ağırlayıp eşe dosta evlerini gösterebilsinler. Ama bu sefer de evler hep birbirine benziyor. 


KALIPLARDAN KAÇININ

Takım halindeki mobilyalara benim şahsen tahammülüm yok. Son derece sıkıcı buluyorum o görüntüyü. Her şeyin aynı yerden alındığının belli olduğu, takım halinde mobilyalardan oluşan bir salona girdiğimde hayal kırıklığına uğruyorum. Hele bu evde bir de kitaplık olmayıp onun yerine televizyon ünitesi gibi koca bir duvarı bloke eden o "oluşum" varsa o zaman gerçekten üzülüyorum. Takım halinde mobilya almanın çok daha hesaplı olduğu ile ilgili safsataya inanmayarak başlamak gerekiyor aslında. "Sıfırdan bir salonu dekore etmem gerekse hangi parçaları alırdım diye baktım" geçen gün. Beğendiğim bazı mobilyalarla ilgili kafamda basit bir hesap yaptım, tek tek her parçasını ayrı ayrı beğenerek almayı düşündüğüm bütün eşyalar, takım halinde alınabilecek eşyalardan çok daha uygun bir fiyata geliyor. Tek tek alınan parçalarla daha yaratıcı bir dekorasyon yapılabileceği gerçeği de buna eşlik ettiğinde olay çözülüyor aslında. Yine de çözüm odaklı bir yazı yazayım diyorum. O takım halinde alınmış mobilyaları kullanarak da özgün bir dekorasyon mümkün aslında. Bunun için bazı kalıplaşmış uygulamalardan uzak durmak gerekecek.


TASARIM OBJE ALIN

Her şeyi uygun fiyatlı aldınız ama eğer dişe dokunur bir iş çıkarmak istiyorsanız biraz paraya kıyıp en az bir tasarım objesi almalısınız evinize. İkinci el tasarım ürünleri satan mağazalardan da olabilir. O bir parça çok şey değiştirecek. Güzel tek bir koltuk, bir yan sehpa ya da yalnızca bir aksesuar olabilir bu. Varlığı evin havasını değiştirecek bir şey olması yeterli. Takımın bir parçası olan orta sehpaya özellikle bayılmadıysanız onu beklenmedik bir renge boyayarak salondaki bütün takım algısını değiştirebilirsiniz. Hatta salondaki diğer mobilyalardan farklı bir cila ile mesela parlak lake yaparak sehpayı iyice dikkat çekici hale getirmeniz mümkün.


YASTIKLARI DEĞİŞTİRİN

Kanepeye uygun renkte yastıklar da almışsınızdır takım ile, sorun değil, hemen şaşırtıcı renklerde yastık yüzleri alıp mevcut yastıklarınızı onlarla değiştirin. Birbirleriyle uyum içinde ama çok alışılmadık renk ve desenlere sahip yastıkları arayıp bulmak size düşüyor. Bu konuda biraz uğraşmanız gerekebilir. Güzel yastık bulmak kolay değil ama bulduğunuzda ortamı nasıl değiştirdiklerine siz de şaşıracaksınız.


SIRA DIŞI DUVAR RENGİ

Madem takım halinde eşya alıp çok sıkıcı bir görüntüye sebebiyet verdiniz, o zaman ikinci bir sıkıcı harekete izin yok! Alışılagelmiş duvar renklerini kullanamayacaksınız. Fildişi beyazı, kum beji, taş rengi gibi renkler yerine dikkat çekici, beklenmedik renkler kullanarak salonunuzu sıra dışı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Renklerin en koyu ve doygun hallerini değil, açık ve ferahlık sağlayacak tonlarını tercih edin. Bütün bir salonu aynı renge boyamak yerine, girinti ve çıkıntılara farklı tonlar vererek değişik derinlik algıları yaratabilirsiniz.


TREND

Pufun seramik hali

Seramik puflar, hiç olmadığı kadar çok rağbet görüyor bu yaz. Renkli, desenli ve özellikle fil formlu olanlar çok moda!


YENİLİK

Seyahatte...

Arzum'un yeni seyahat ütüsü Trip Partner, bavullarda taşınabilen hafif gövde ve katlanabilir sapıyla kurtarıcınız oluyor. 



Yasemin SAVCI/Sabah


Geri Dön