23 / 04 / 2024

İşte Fikirtepe firmaları ve son durum analizleri!

İşte Fikirtepe firmaları ve son durum analizleri!

İşte Sunja - Tita , Anka , Maritaş, Başaran , Emay Kent Plus hakkında son durum analizleri... Bu firmaların anlaşma yaptıkları adalarda son durum ve yeni gelişmeler neler?




Sunja - Tita , Anka , Maritaş, Başaran , Emay Kent Plus Hakkında son durum analizleri bu firmaların anlaşma yaptıkları adalarda son durum ve yeni gelişmeler neler?



Emay Kent Plus



İşte Fikirtepe firmaları ve son durum analizleri!



İlk ruhsat alan Emay Kent Plust firmasının projesinde henüz her hangi bir kat çıkmamış olmasına rağmen ciddi oranda satış yaptığı bize gelen bilgiler arasında. Emay Kent Plus'ın sözleşmesinde 3 ay ardarda kiraların ödenmemesi kiraların fesih nedenidir maddesi bulunmasına rağmen, Emay Kent Plus firması Ada içerisinde vatandaşların imzalamasını istediği ve içeriğinde temsilcilere geniş bir devir ve ipotek çözme yetkisi içeren vekaletnameyi imzalamayan vatandaşlara kira ödemelerini vermemektedir.Bununla ilgili de daha önceden protesto çeken bazı vatandaşların hukuki süreç başlatmaya hazırlandıkları Fikirtepe Haber'e ulaşan bilgiler arasında.




Sunja - Tita 


Sunja Firması ile ilgili yapmış olduğumuz bir haber ile ilgili O zamanın firma yönetim kurulu başkanı Osman Bayraktar' ın ''Çantacı'' kelimesini hakaret sayarak Fikirtepe Haber'e açmış olduğu davaya sayılı günler kalmasına rağmen Haberde bahse konu satış işlemi gerçekleşeli aylar oldu. 

İnşaat yapma vaadi ile vatandaşlara sözleşme imzalatan Sunja inşaat yönetimi adayı satmadıklarını ve inşaat yapacaklarını söyleyerek ''Çantacı'' kelimesinden dolayı dava açmış ancak adayı Tita inşaat yönetim Kurulu Osman Hüdai Gürel'e devretmiş bulunmakta.


Sunja adasında adayı devralan yeni yönetim bir tanışma yemeği düzenleyerek artık işi kendisinin yapacağını belirterek gönderdiği bir sms ilede eski yönetimin buradan tamam ayrıldığını ve vatandaşlardan kendilerine ödedikleri 5 bin TL lik bonusları geri istemeleri durumunda bile bu parayı kesinlikle vermemeleri yönünde bir sms ile uyarıda da bulunmayı ihmal etmediler.


Sunja adasında Uğur ÖZKAN, Osman Hüdai Gürel ve Osman Bayraktar' ın bağlantıları ve iş ilişkileri ile adada yaşanılan son gelişmeler ışığında son durumu da değerlendireceğimiz haberi daha sonraya bırakıyoruz ...


Anka Yapı


İşte Fikirtepe firmaları ve son durum analizleri!


Bir yıl önce ilk ruhsatı alan firmalardan olmasına rağmen teknik yapı henüz her hangi bir kat çıkmamışken, Anka yapı 6. katı atıp su basmanı seviyesine gelmiş ve dükkan katların beton dökümüne başlamış bulunmakta. Anka Yapı'nın anlaştığı bir diğer ada olan Büyük ada çerisinde henüz imza bütünlüğü sağlanamamış olmasına rağmen Anka Yapı, kısa bir süre sonra boşaltım sürecini başlatmayı düşünmekte.


Anka Yapı'ya imza atmamış olan diğer vatandaşlara Bakanlık aracılığı ile de tebligatların gönderildiği ancak teminat , adil sözleşme ve sözleşme aşamasında paylaşım taleplerinin firma tarafından karşılanmadığı iddiası ile imza atmayan vatandaşların iflas ertelemeye başvurmuş Anka Yapı'nın her ne kadar ödeme planı mahkemece kabul görmüş olmasına rağmen ileride sıkıntı yaşamamak için kendilerini şimdiden sağlama almak istedikleri ve tebligatlara rağmen sonuna imza atmayarak haklarını aramayı sürdürecekleri bize gelen bilgiler arasında.


Maritaş adası


İşte Fikirtepe firmaları ve son durum analizleri!


Maritaş adası da Maritaş'a kefil olan kendi firması Dayen'in iflası sonrası kendisine yeni bir ortak arayışı içerisine giren Maritaş İnşaat önümüzdeki haftalarda bir sunumlu toplantı yapması beklenmektedir. Firmanın ortak bulması ile ilgili kesin bir bilgi yok ve ada içerisinde muğlaklık halen devam etmektedir.


Başaran İnşaat 


İşte Fikirtepe firmaları ve son durum analizleri!


Başaran İnşaat % 98 anlaştığı ilk adasında boşalt tebligatlarını gönderdi ve yer yer vatandaşlar boşaltmaya başladılar.  Başaran adası içerisinde bulunan Kadıköy Belediyesine ait olan bir arazi hakkında da Fi-KENTDER' in teklif ve önerisi ile Pana İşaat ile uzlaşmaya vardığı yöntem üzerinden yakın zamanda Başaran firması ile de anlaşacağı bize gelen bilgiler arasında.



Diğer firmalar ile ilgili olarak ne deurumda , hangi aşamada yad yaşanılan sıkıntılar ile ilgili kısa bilgileri önümüzdeki günlerde sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.





Fikirtepe Haber


Geri Dön