29 / 03 / 2024

İşte Fikirtepe'deki 4 yeni kentsel dönüşüm projesi!

İşte Fikirtepe'deki 4 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Türkiye'nin kentsel dönüşümde önemli bir pilot bölgesi olan Fikirtepe'de dönüşümde ikinci dönem yaşanıyor. İşte milyon dolarlık yatırımlarla Fikirtepe'yi dönüştüren son projeler:



Türkiye'nin kentsel dönüşümde önemli bir pilot bölgesi olan Fikirtepe'de dönüşümde ikinci dönem yaşanıyor. 6306 Sayılı yasa kapsamında 2010 yılında 1/100000 bin ölçekli planlarının hazırlanması ile dönüşümüne başlanan ama hak sahipleri ile anlaşmazlık, yükseklik sınırı, alt yapı sorunları gibi gerekçelerle aradan geçen zamanda istenilen hareketi yakalayamayan Fikirtepe'de son aylarda yeni bir hareketlilik göze çarpıyor. Yeniden düzenlenen yollar, hafif raylı sistem ve füniküler sistem ile ulaşım sorunları çözülüyor. Fikirtepe'de 61 yeni imar adası ile yapı stoğu tamamen yenileniyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin işaret etmesi ve gerektiğinde bakanlığın devreye gireceğini açıklaması ile birlikte bölge yeniden silkelenirken, yeni yeni projelerin lansmanları da yapılmaya başlandı. 


Toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan ile tamamlandığında 160 bin kişinin yaşamasının hedeflendiği bölge için bakanlıkta bir grup kurduklarını belirten Özhaseki; müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin iyi niyetli davranmasını, aksi taktirde bakanlığın gerekli bütün önlemleri alacağını belirtti. 


Dumlupmar, Eğitim, Fikirtepe ve Merpenköy mahallelerinde toplam 61 adada devam eden dönüşümde anlaşmaları gerçekleştiren firmalar teslime gün sayarken bazı firmaların ikna süreçleri de devam ediyor. Bölgedeki çalışmalarda; arsa sahibi, vatandaş ve müteahhit tarafından bugüne kadar çeşitli şekillerde engellenmesi nedeniyle tıkanıklıklar yaşanmaya devam etmesi nedeniyle Mehmet Özhaseki, bölgedeki sorunlarm çözümü için harekete geçtiklerini dile getirdi.  İşte milyon dolarlık yatırımlarla Fikirtepe'yi dönüştüren son projeler:


1) The Mandarins Acıbadem 


Mandarins Gayrimenkul, The Mandarins Acıbadem ile bölgede hayata geçirilen projeler arasında kesin tarih veren ilk firma oldu. Yarısından fazlası satılan projede fiyatlar 570 bm liradan başlıyor. 30 Mayıs 2018 tarihinde teslim . sözü veren proje toplam 1 milyon 200 bin liralık yatırımla hayata geçiriliyor. 1+1'den 5+1'e kadar farklı tiplerde 493 konut ve ticari ünitelerden oluşan proje hemen tapu imkanı sunuyor. 


Web: www.themandarins.com.tr


2) Transform Fikirtepe


Bin 80 konutluk Transform Fikirtepe 450 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçiyor Projede fiyatlar 331 binTL'den başlıyor. Toplam 22 bin 466 metrekare arsa üzerinde dört blok halinde yükselecek projede, bin 80 konut ve 12 adet ticari birim yer alıyor. Stüdyo, 1 + 1,2+1,3 + 1 ve 4+1 konut seçeneklerinin bulunduğu projede, dairelerin büyüklükleri 43 ile 276 metrekare arasında değişiyor. Projede yaşamın Eylül 2018'de başlaması planlanıyor. Obaköy Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı N. Ender İmamoğlu, "Fikirtepe, birkaç yıl içinde yaklaşık 160 bin kişilik modern bir semte dönüşecek. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi,Türkiye'nin yapı stokunun ve mahallelerinin modernize edilmesinde, depreme dayanıklı binalarla yenilenmesinde bir model oluşturacak" dedi. 


 http://www.transformfikirtepe.com.tr/


3) Brooklyn Park 


Fikirtepe Bölgesi'nde en iddialı projelerin başında "Brooklyn" geliyor. Dönüşüm bölgesinin en yüksek noktasında, Göztepe'nin yanı başında yer alan proje, 14.500 metrekarelik arsa üzerinde 21,22 ve 24 katlı 3 rezidans blok olarak yükseliyor. Projede 1+1,2+1,3+1,4+1 dairelerin yanı sıra 25 ila 40 metrekare arası teras alanlarına sahip özel bahçe katı daireler de yer almakta. 431 konut ve 16 ticari üniteden oluşan projenin yüzde 70'i satıldı. Brooklyn Park'ın bu yıl sonu itibariyle alıcısına teslim edilmesi planlanıyor. Brooklyn Life'm ise, 2018 Haziran ayında teslimleri yapılıyor olacak. 


http://brooklyn.com.tr/



4) Mina Towers


Başaran 'Yatırım Holdingin 600 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirdiği Mina Towers'ta teslimlerin 2 yıl içinde yapılması planlanıyor. Bin 500 konut ve 95 ticari alan yer alan projede 1+0 ile 5.5+1 arasında değişen daire tipleri yer alıyor. Metrekare fiyatları 7 bin 400 liradan başlayan Mina Towers'ta daire büyüklükleri 55 metrekareden başlayıp 300 metrekareye kadar çıkıyor. Mandra Caddesi'nde 26 bin metrekarelik alanda 6 kule olarak inşa edilen projede ilk etapta 3 bloğun satışı gerçekleştirilecek. Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, bölgede Mina Towers'tan sonra bölgede toplam 4 adada 2 milyar dolar yatırım bedeliyle 4 bin konutluk proje geliştireceklerini dile getirdi.

 

http://www.minatowers.com/


YeniBirlik


Geri Dön