24 / 04 / 2024

İşte günyüzüne çıkan yeni markalı konut projeleri!

İşte günyüzüne çıkan yeni markalı konut projeleri!

şžirketler bu yıl içinde başlayacakları yeni projeleri teker teker açıklamaya başladı. Dumankaya, Torunlar ve Teknik Yapı 1.500 'den başlayıp 5 bin 500 konuta kadar çıkan dev projelere başlayacak



Yılın ilk çeyreği sona ermeden şirketler yılın ikinci yarısında start verecekleri projeleri açıklamaya başladılar. Birçoğu 300 ile 500 arasında değişen konutlardan oluşan projelerin önemli bir bölümü şirketlerin mevcut projelerinin devamı niteliğinde olacak. Örneğin Dumankaya Tuzla'da Adres projesinin 3'üncüsünü hayata geçirmeye hazırlanırken Eroğlu Yapı Halkalı'da İstanbul Lounge projesinin ikincisine hazırlanıyor. Projesine devam edenler dışında daha önce olmadığı bölgelerde projeye başlayacak olanlar da var. Teknik Yapı daha önce hiç proje yapmadığı Tuzla'da ekim ayında 5 bin 500 konutluk dev bir projeye başlayacak. İçinde sağlık, alışveriş, okul gibi ünitelerin yer alacağı bir başka karma projeyi ise Dumankaya TOKİ'den Halkalı'da aldığı proje üzerine yapacak. Bin 400 konutluk bir başka büyük karma projeye ise Torunlar, Mall of İstanbul projesi ile birkaç ay içinde İkitelli'de başlayacak.

1-Torunlar, Mall of İstanbul'u görücüye çıkardı
Torunlar şžirketler Grubu, İkitelli'de İstanbul'un en büyük projelerinden biri olacak Mall of İstanbul'un inşaatına nisan ayından itibaren başlayacak. İçerisinde konut, alışveriş merkezi, ofis, gözlem kulesi, botanik park ve su parkı gibi farklı ünitelerin bulunacağı projede satışlara ise inşaatla birlikte başlanacak. Projeye 310-320 milyon TL yatırım yapacaklarını açıklayan Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, projenin dördü rezidans biri ise ofis olmak üzere dört kule ile kulelerin altında alışveriş merkezinden oluşacağını belirtti. Projede bin 200 ile bin 400 arasında rezidans olacağını kaydeden Torun, yatırımın 2013 yılında tamamlanacağını kaydetti.

100 METREDE LÜKS RESTORAN
123 dönüm arsa üzerinde hayata geçirilecek projenin alışveriş merkezinde 300'ün üstünde mağazanın yer alması planlanıyor. Projede lüks mağazaların bulunduğu açık bir AVM alanı da yer alacak. Projenin içinde yer alması beklenen en ilginç yatırımlardan biri de 100 metre uzunluğundaki turistik gözlem evi olacak. Gözlem evinin en üst noktasında lüks bir restoranın da yer alması planlanıyor.

ALİ SAMİ YEN MAYIS'TA SATIşžTA
Ali Sami Yen Stadı yerine yapılacak projede Aşçıoğlu'na yüzde 65 ortak olan grup projenin inşaatına da başlamaya hazırlanıyor. Emre Torun, projeyi mayıs ayında satışa çıkarmayı planladıklarını söyleyerek 'Proje geliştirme ve ruhsat süreçleri ediyor. Bir ofis, iki konut bloğu olacak' dedi. Projenin 2014'te tamamlanacağını söyleyen Torun, bu proje dışında üç yıl projeksiyonları arasında Esentepe'de Torun Tower, Korupark projesi 3. etap, Kütahya'da AVM, Turkmall ile Bulvar Samsun AVM, İzmir'de Sur Yapı ile ortak, Samsun'da ise Turkmall ortaklığında projeleri olduğunu belirtti. Torun, '3 yıl içinde 500 milyon doların üzerinde yatırım planlıyoruz' dedi.

Başlanacak projeler
Mall of İstanbul 1.200-1.400
Ali Sami Yen Belirlenmedi
Torun Tower-Esentepe Ofis

2-Dumankaya 'dan dört yeni proje
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO 'nun Ocak ayında düzenlediği İstanbul Halkalı 2. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesini 82 milyon 502 bin 500 TL şirket payı toplam gelir teklifiyle kazanan Dumankaya İnşaat bölgenin en büyük karma projesini yapacak. Temapark projesi arsası ile Devlet Hastanesi arasındaki 31 dönümlük bu arsaya içerisinde rezidans, apart evler, sağlık üniteleri, perakende alanları otelin de bulunduğu projeye yakında başlanacak. Dumankaya, üç bloktan oluşacak projenin devlet hastanesinin yanında yer alması nedeniyle projede eczaneden emar ve görüntüleme merkezine kadar farklı sağlık ünitelerinin yer alacağını kaydetti.

1.3 MİLYAR YATIRIM
2011 yılında toplam 5 bin konut ve 1 milyar 350 bin yatırım yapacaklarını söyleyen Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya ise bu rakamın bugüne kadar ulaştıkları en büyük değer olacağını ifade etti. Dumankaya, Halkalı projesi dışında Tuzla 'da 300- 350 konutluk 6 'ncı Adres projesine başlayacaklarını ayrıca Tuzla- Gizlibahçe bölgesinde ise toplam 550 konut, 50 de villadan üç ayrı proje daha yapacaklarını söyledi. Dumankaya ayrıca Bahçeşehir 'deki Modern projesinin hemen yanındaki arsada bin 500 daireden oluşacak bir proje daha yapacaklarını açıkladı. 2011 sonu için ciro beklentilerinin ise 250 milyon TL olduğunu söyleyen Dumankaya, halka açılma planlarını ise 2012 'in ilk yarısında gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Bu sene başlanacak projeler
Halkalı-Tuzla 350 konut
Gizlibahçe 550 konut - 50 villa
Bahçeşehir 500 konut

3-Ofton, çengelköy ve Bomonti 'de yeni Elysium 'a başlıyor
Ofton İnşaat, çengelköy 'de 30 dönüm arazi üzerinde yeni bir projeye başlıyor. Elysium markasıyla yapılacak projeye birkaç ay içinde başlanması planlanıyor. Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, projede 160 ile 200 arasında dairenin yer alacağını söyleyerek bahçe dubleksi, çatı dubleksi gibi alternatiflere yer vereceklerini kaydetti. Projede metrekare fiyatlarının 7-8 bin TL 'den başlayacağını söyleyen Altun, bu projeye 20 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Altun, bu yıl içinde başlayacaklarını diğer projeler arasında ise Bomonti 'de iki yeni proje daha olduğunu söyledi. Ancak Altun Bomonti projesiyle ilgili detayları daha görüştüklerini en yakın zamanda netleştireceklerini sözlerine ekledi.

ELYSİUM 'U CANNES 'A TAşžIYOR
Grup Türkiye 'nin yanı sıra Fransa 'nın Cannes şehrinde de Elysium markasını taşımaya hazırlanıyor. Altun Cannes 'ın merkezinde 10 dönüm arazi üzerine 16 rezidans ve bir villa yapacaklarını söyledi. Araziyi Lüksemburglu bir yatırımcı grubundan aldığını açıklayan Altun, sonbahara doğru başlanacak projede 35 milyon euro yatırım yapacaklarını açıkladı. Altun, içerisinde 200 yıllık tarihi ağaçlar ve eski bir şatonun da bulunduğu projede yabancı zenginleri hedeflediklerini kaydetti. Altun, büyüklükleri 75 ile 250 metrekare arasında değişen rezidansların satış fiyatlarının 800 bin eurodan başlayarak 1.5 milyon euroya kadar çıkacağını proje içindeki villanın ise 2.5 milyon eurodan başlayacağını söyledi.

Başlanacak projeler
Cannes 16 rezidans 1 villa
çengelköy 200 konut
Bomonti Belli değil

4-DAP Yapı, Maltepe 'ye iki kule daha getiriyor
Maltepe bölgesinde Royal Towers ve Royal Center projeleriyle tanınan DAP Yapı, yılın ikici yarısında yine aynı bölgede bir projeye başlamaya hazırlanıyor. Daire sayısı henüz netleşmeyen projenin iki kuleden oluşması planlanıyor. Bu arada grup Royal Towers 'ın satışlarına da devam ediyor.

Yeni başlayacak proje
Maltepe 2 kuleden oluşacak

5-Eroğlu, dört projeye daha start verecek
Geçen yıl Halkalı 'da İstanbul Lounge projesine start veren Eroğlu İnşaat, projenin devamı olan İstanbul Lounge 2 'nin satışlarına başladı. 39 ile 259 metrekare arasında değişen 605 dairenin bulunacağı projede fiyatlar 86 bin 500 ile 300 bin TL arasında olacak. Eroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, üç ayda Florya, Merter ve Bursa 'da yeni projeler açıklayacaklarını söyledi.

Yeni başlayacak projeler
İstanbul Lounge 2 605 daire
Florya -
Merter -
Bursa -

6-Teknik Yapı, Kartal ve Tuzla 'ya geliyor
Teknik Yapı 'nın bu sene başlamayı planladığı iki yeni projesi bulunuyor. Bunlardan birini Kartal-Maltepe arasında 500-600 konuttan oluşacak bir proje oluşturuyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, projenin 1+1 ve 2+1 ağırlıklı rezidanslardan oluşacağını söyledi. Grubun başlamayı planladığı bir başka proje ise yılın son çeyreğinde eylül-ekim aylarında Tuzla 'da 5 bin 500 konuttan oluşacak dev bir proje olacak. Durbakayım, Tuzla 'da adeta yeni bir kasaba kurmayı hedeflediklerini söyleyerek projenin 1+1 'lerden 3+1e kadar varan çok farklı daire seçeneklerinde içinde okul, kreş, alışveriş merkezi gibi çok fazla ünitenin bulunacağı bir yatırım olacağını söyledi.

Yeni başlanacak projeler
Kartal 500-600 konut
Tuzla 5 bin 500 konut

Sabah Emlak/Dilek Taş


Geri Dön