28 / 03 / 2024

İşte Gürgen Öz'ün Nişantaş'ındaki evi!

İşte Gürgen Öz'ün Nişantaş'ındaki evi!

Gürgen Öz, Nişantaşı’nda bulunan ve ikinci dereceden tarihi eser olan apartmandaki dairesine sekiz yıl önce taşınmış. Öz, “Hayalimde şehrin hafızasını anlatan karakteristik bir yapı vardı çünkü” diye anlatmaya başlıyor." dedi.



Karşısına 1930’larda inşa edilmiş, dışardan görüp mimari detaylarına hayran kaldığı bu bina çıkınca tereddüt etmeden hemen en üstteki satılık daireyi gezmek istediğini söylemiş. Çatı katının Çamlıca’dan Levent İş Kuleleri’ne kadar uzanan panoramik görüntüsünden çok etkilenmiş.


Sohbet sırasında yakında yeni bir romantik komedi filmine başlayacağının, “Karanlık Köy” adlı psikolojik gerilim türünde bir de roman yazdığını söylüyor ünlü oyuncu: “Nevrotik’ten sonraki ikinci kitabım. Bu kitap, çok sevdiğim iki şehir arasında yazılıyor. Bazen Berlin’de kiraladığım evde, bazen burada...” Sabahları erkenci olmayı hiç başaramadığını anlatan Öz, üç bardak filtre kahve içmeden güne başlayamıyormuş.


İşte Gürgen Öz ün Nişantaş ındaki evi!


EŞYALARIN BİR KISMI BERLİN BİT PAZARINDAN

100 m2’lik daire, salon ve iki odayı birbirine bağlayan uzun bir koridor, küçük bir mutfak ve bir banyodan oluşuyor. 2.80 metrelik tavanları ile dikkat çeken mekan, geneline hakim kırık beyaz renk sayesinde ferah bir görüntüye sahip. “Evde tadilat işleri olmadı. Sadece badana yapıldı ve birkaç dolap eklendi. Burada gördüğünüz çoğu retro mobilya ve renkli aksesuvar Çukurcuma, Fifiletters Design ve yurtdışındaki seyahatlerimden, özellikle de Berlin’de çok sevdiğim bit pazarlarından alındı” diye anlatıyor.


İşte Gürgen Öz ün Nişantaş ındaki evi!


ÇİÇEKLERİ HAYATA DÖNDÜRMEK  EMILY’NİN İŞİ

Yalnız oturma grubu, sehpa, yemek masası ve kitaplığı Ahmet Kaleli’den almış. Kitaplığın bulunduğu bölümün duvarında, kız kardeşi Yaprak Öz’ün tablolarına Ayça Ersoy’un tablosu eşlik etmiş. Salonda duran çok sevdiği lake çalışma masasını ise daha önceki evinde kiracısı olduğu tiyatro sanatçısı Suna Keskin’den satın almış. “Tasarım olarak beğenmiş, taşınırken de satın almak istediğimi söylemiştim Suna ablaya” diyor Öz. 


Evde tütsü ve mumlar önemli onun için. “Çok sevmeme rağmen bitki yetiştirme konusunda beceriksizim. Eksik olmasın bu konuda Emily yardımıma koşuyor. O evdeki tüm bitkileri yeniden diriltmeyi başardı” diyor neşeyle. Üç yıldır birlikte yaşadığı kız arkadaşı Emily, Almanca öğretmenliği yapıyor. Aynı zamanda fotoğraf çekmeyi de çok seviyormuş. Yemek masasının arka duvarındaki Tünel fotoğrafı onun objektifinden.


İşte Gürgen Öz ün Nişantaş ındaki evi!


EN ÇOK THAI YEMEKLERİ PİŞİYOR BU EVDE

Evde yemek yapmayı sevdiklerini söylüyorlar çift olarak. “Emily, lazanya konusunda çok başarılıdır. Tayland mutfağına meraklı olduğumuz için en çok Thai yemekleri pişer bizde” diyor. 

Peki Nişantaşı’nda sevdikleri adresler nereler diye soruyoruz. Hemen sıralıyor: “Kantin’in yemekleri harikadır. Backhaus pastane alışverişi için ideal. Doğaya Dönüş, Plus Kitchen ve Mahalle de civardaki uğrak yerlerimizden.” Sinema içinse City’s’in yolunu tutuyorlarmış. “Evde de çok film izleriz. Dizi ise neredeyse hiç” diye de ekliyor bu arada...


AHŞAP ZEMİN BANA HUZUR VERİYOR

Gürgen Öz, evini kendisiyle baş başa kalabildiği, iç dünyasını yansıttığı için hayatının sahnesi olarak gördüğünü söylüyor. Çam zemini ise kendisine okul yıllarını hatırlattığı için çok sevdiğini belirtiyor: “Bastığınızda ahşaptan çıkan o çıtırtı mesela... Mimar Sinan’da hep böyle ahşap zeminli sahnelerde çıplak ayakla provalar yapardık. Ahşap zemin bana sıcaklık, huzur, konfor verir ve her dekorasyon tarzıyla da uyumlu olduğunu düşünürüm.”



Hürriyet 


Geri Dön