26 / 04 / 2024

İşte Hong Kong'un büyük talep gören mikro apartman daireleri!

İşte Hong Kong'un büyük talep gören mikro apartman daireleri!

Hong Kong'da daireler küçülürken, kiralar da sürekli artışta. 18 metrekare mikro apartman dairesinin kirası 1.800 Amerikan doları.



Hong Kong'un merkezinde yer alan bu apartman, genç çalışanlar için muhteşem bir ev seçeneği. Ancak Donny Chan böyle düşünmüyor, zira dairesi sadece 18 metrekare.


İşte Hong Kong un büyük talep gören mikro apartman daireleri!


Chan, “Elbette dezavantajlı. Günümün 11 saati bu kutuda geçiyor. Eve her dönüşüme kendimi kutuya sıkışmış bir kedi gibi hissediyorum” diyor. Chan 18 metrekarelik bu ev için her ay 1.300 Amerikan doları ödüyor. Yani maaşının üçte biri kiraya gidiyor. Hong Kong'da daireler küçülürken kiralar da sürekli artıyor.


Bu duruma yaratıcı çözümler getirenler de var. Andy Knight ve eşi, satın aldıkları bu tek yatak odalı 29 metrekare daireyi çok amaçlı kullanılabilen modüler mobilyalarla tamamen dönüştürmüş.


İki mimar, Yannis Chan ve Derek Lau, çok amaçlı kullanılabilen modüler mobilyalar tasarlıyor. 


Bu mikro dairelerin duvarları hem kütüphane işlevi görüyor hem de paravan gibi kullanılıyor. Böylede mikro dairede yer açılmış oluyor. 


Banyonun üzerindeki yatak platformuna çıkan basamaklar aynı zamanda saklama üniteleri. Masalar duvarlara katlanabiliyor.


Bu yıl Hong Kong’da tamamlanması planlanan 17 bin dairenin yüzde 30’u, 30 metrekareden daha küçük olacak. Gelecek yıl bu oranın yüzde 43’ü bulması bekleniyor.


Amerika'nın Sesi


Geri Dön