19 / 04 / 2024

İşte içerisinde okul olan konut projeleri!

İşte içerisinde okul olan konut projeleri!

Yaz ayları yaklaşırken oturduğu konutunu değiştirmeyi düşünen çocuklu ebeveyler, mutlaka 'acaba taşınacağım bölge ya da sitede okul var mı?' sorusunu akıllarından geçiriyordur..



Müteahhitler, özellikle şehir merkezinden ayrılarak daha havadar ve sakin semtlerde oturmayı planlayanlar için ailece hayatlarını kolaylaştırıcı donatılar sunuyor. Bunlar arasında kreş, ana okullarının yanı sıra ilk ve orta öğretim okulları da mevcut. İşte bu projelerden önde gelenleri emlak editörü Mehmet Canıtatlı araştırdı: 


TOKİ Konut seferberliği hamlesiyle on binlerce konut inşa eden TOKİ, kamuya da çok sayıda proje gerçekleştirdi. TOKİ, kamuya 89 hizmet binası inşa ederken, 2003-2013 yılları arasında 927 okul, 952 spor saloriu, 474 cami, 208 hastane, 138 yurt ve pansiyonda imzası bulunuyor.  TOKİ  yönetimi son planlamalarında okul sayısını binin üzerine çıkaracak. 


Batışehir - Bağcılar 

Ege Yapı tarafından Bağcılarda hayata geçirilen Batışehir'in içerisinde 3 bin 143 konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, açık alışveriş çarşısı bulunuyor. Projede 40 derslikten oluşan Doğa Koleji 'nde eğitimler geçen yıl başladı. 


Vaditepe - Bahçeşehir 

Kiptaş'ın en prestijli projelerinden Vaditepe projesi 4 bin konuttan meydana geliyor. İçinde 3 adet okulun da yer alacağı  Kiptaş  Vaditepe projesinde teslimler gelecek yılın sonunda başlayacak. 


Bosphorus City - Halkalı 

Sinpaş GYO tarafından İstanbul'un ikinci Boğaz'ını Küçükçekmece'ye getirmeyi hedefleyerek tasarlanan Bosphorus City'de Bahçeşehir Koleji tarafından üstlenilen bir anaokulu yer alıyor.

 

Evora İstanbul - Tuzla 

Tuzla'da yer alan proje kapsamında bir ilköğretim okulunun projelendirilmesi geçen yıl yapılmıştı. Yeni eğitim döneminde bölgeye taşınanların çocukan yeni okullarına gidebilecek. 


İstanbul Sarayları - Halkalı 

Sinpaş GYO'nun Halkıalı'daki projesinde ilköğretim okulu yer alıyor. 


Referans - Bakırköy 

Halk GYO ve Kiler Holding iştiraklerinden Biskon Yapının Bakırköy'deki projesinde çocuklar için kreş yer alıyor. 


Rings İstanbul - Sancaktepe 

Selin Yapı imzasıyla Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul 'da Bilfen Anaokulu ve ilköğretim okulu yer alıyor. 


İstmarina - Kartal 

DAP Yapı imzası taşıyan dev projede her türlü sosyal donatının yanı sıra okul da yer alacak. Eğitim sevdalısı DAP Holding Yönetim Kurulu Başkam Ziya Yılmaz'ın da bölgedeki yeni projelerinde üniversite hayalini gerçekleştirmesi bekleniyor. 


Tema İstanbul - Halkalı 

İstanbul Atakent'te yer alan Tema İstanbul'da hayat bu yaz aylarında başlıyor. 3 binin üzerinde aileye ev sahipliği yapacak olan proje kapsamında Türkiye Eğitim Derneği'nin(TED) okulu yer alacak. 


Soyak Olimpiakent -Küçükçekmece

3490 Konut ve 102 villa toplamda 3592 konuttan oluşan Halkalı'daki Soyak Olimpiakent'te iki ilköğretim okulu yer alıyor. 


5. Levent - Alibeyköy 

KİPTAŞ ile Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Eyüp'te hayat bulacak olan 4.188 konutluk projede eğitim kurumlarının yanı sıra bir öğrenci yurdunun da inşa edilmesi planlanıyor. 


Bio İstanbul - Başakşehir 

2014 yılında Bio City Development Şirketi tarafından Başakşehir'de inşa edileceği açıklanan ancak şu anda askıya alınan Bio İstanbul projesinin ilk fazında devlet okulu, yerel okul ve uluslararası okul olmak üzere 3 okulun yer alması planlanmıştı. Projenin yeniden hazırlanması aşamasında söz konusu eğitim kurumlarının planlaması da yapılacak. 


Nar City - Maltepe 

Tepe İnşaat tarafından Maltepe'de inşa edilen 1.306 konutluk Narcity projesinde 16 derslikten oluşan Tepe İnşaat ilköğretim Okulu da bulunuyor. 


Alemdağ Emlak Konutları 

Emlak Konut GYO imzalı Alemdağ Emlak Konutlarında ilköğretim okulu yer alıyor. 


Nish Adalar - Maltepe 

Maltepe'de Özyazıcı inşaat tarafından hayata geçirilen proje içinde devlet okulu da bulunuyor. 


Özyurtlar inşaat - Esenyurt 

Özyurtlar inşaat Esenyurt'un merkezinde NCadde, NMerkez, NŞehir, NCity ve NLogo projelerini bir bir hayata geçirdi. Firma Esenyurt'ta yer alan projelerinin çokluğu nedeniyle projelerine yakın mesafede yine Esenyurt'un merkezinde Özyurtlar İlköğretim Okulunu hayata geçirdi. Bu arada Esenyurt Belediyesi de yeni dönemde 50 civarında okulun hayata geçirilmesi için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile planlamalar yaptı. 


Avrupa Konutları Ispartakule 3 

Mektebim okullarının son şubelerinden birisi de, Avcılar Ispartakule'deki Artaş İnşaat imzalı Avrupa Konudan projesine komşu konumda eğitimlerine başladı. 


Bizim Evler 2-3-4-6 Ispartakule

Ispartakule'de konumlanan dört projede de kreş, ana okulu ve ilköğretim okulu yer alıyor. 


Avrupa Konutları Atakent 3 

Küçükçekmece'de büyük ilgi gören Avrupa Konutları Atakent 3 projesi sakinlerini rahatlatan en önemli konulardan birisi de Artaş İnşaat tarafından inşa edilen Toki Avrupa Konutları Ortaokulu'nun varlığı. 


Yeni Akit Ek


Geri Dön