19 / 04 / 2024

İşte Kayseri'yi cazibe merkezi yapacak projeler!

İşte Kayseri'yi cazibe merkezi yapacak projeler!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023" adı altında bir toplantı yaptı ve Kayseri'nin yeni vizyonu ile Kayseri'yi uluslararası çapta cazibe merkezi yapacak yeni projelerini tanıttı.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023" adı altında bir toplantı yaptı ve Kayseri'nin yeni vizyonu ile Kayseri'yi uluslararası çapta cazibe merkezi yapacak yeni projelerini tanıttı. Toplantıyı, Kayseri'deki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 1000 davetli izledi. Kayseri'nin yeni vizyonunu "Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim" olarak ortaya koyan Başkan Çelik, bu vizyon doğrultusundaki projelerini anlattı. Başkan Çelik, hedeflerinin ise Kayseri'yi ulusal ve uluslararası çapta cazibe merkezi yapmak olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç Hedef 2023" toplantısı Radisson Blu Otel'de yapıldı. Kayseri'nin geleceğinde önemli yer tutacak projelerin kamuoyu ile paylaşılacağı toplantıya Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe yönetimleri, meslek odalarının başkan ve yöneticileri, dernek, vakıf, sendika gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetimleri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin meclis üyeleri, iş adamları, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

"BOŞ DURMADIK, KOŞTURDUK"

Kayseri'yi anlatan bir film gösteriminin ardından kürsüye gelen Başkan Mustafa Çelik, marka şehir olan Kayseri'ye emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki son bir yılı anlatan Başkan Çelik, başlangıçta daha önce planlanan işlerin takibini yaptıklarını ifade ederek muazzam yoğun ve hareketli bir yıl geçirdiklerini belirtti. Biten ve devam eden projelerle ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, kale içi projesinde son aşamaya gelindiğini, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'ni yakında açacaklarını, Kayseri Mahallesi ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başladıklarını, Mimarsinan Katlı Otoparkın tamamlandığını, Talas Amerikan Koleji'nde çalışmaların sürdüğünü, Türkiye'nin en modern Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni 19 Mayıs'ta açacaklarını, Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde çalışmaların devam ettiğini, Kocasinan Bulvarı'ndaki katlı kavşakların ilkini açtıklarını ve diğer ikisinin birkaç haftada tamamlanacağını söyledi. İlçelerde de çok önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, insanların mutlu oldukları yerde yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. "Boş durmadık, koşturduk" ifadelerini kullanan Başkan Çelik, halen Büyükşehir Belediyesi'nin 346 noktada her biri en az birkaç milyonluk olan yatırımları bitirmek için çalıştığını belirtti.

YENİ DÖNEMİN YENİ VİZYONU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni hizmet dönemine başlarken öncelikle yeni vizyonu belirlediklerini ve yeni vizyona üç ana prensip koyduklarını söyleyerek Kayseri'nin Yeni Vizyonunu; Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm ve Fonksiyonel Gelişim olarak açıkladı. Yeni dönem için yol haritasını bu şehirde yaşayanlarla görüşerek belirlediklerini vurgulayan Başkan Çelik, "Halkımızın beklentilerini almak üzere anketler yaptık. İlçeleri ziyaret ederek bizzat yerinde tespitler yaptık ve ilçelerde yaşayanların görüşlerini aldık. Yuvarlak masa toplantılarıyla kanaat önderlerinden görüş ve öneriler aldık. Kurum içi ortak akıl toplantıları yaptık. Tüm bu çalışmalar sonunda da  kısa, orta ve uzun vadeli işlerimizi planladık" dedi.

Daha planlı bir Kayseri, daha estetik kent ve daha konforlu bir kent hayatı için yeni dönemi başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, şehrimizi bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta cazibe merkezi yapmak istediklerini söyledi.

ÖNCELİK PLANLAMADA

İşe öncelikle planlamadan başladıklarını belirten Başkan Çelik, Yeni İmar Planı, Ulaşım Master Planı, ve Kentsel Dönüşüm Planı ile Tarım ve Hayvancılık Master Planı için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Başkan Çelik, "Şehir, yaşayan ve gelişen bir şehirse kentsel planları da geliştirmek zorundasınız" dedi. Projelerini anlatmaya büyük ölçekli yeşil alanlarla başlayan Başkan Mustafa Çelik, Hava İkmal Şehir Parkı, Keykubat Kent Ormanı, Organik Bahçe, Mis Kokulu Bahçeler, Gesi Kent Ormanı gibi projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik bunların yanı sıra yeni hobi bahçeleri, Sümer Parkı, Taşhan Kent Ormanı, Taşlıburun-Eğribucak arası ağaçlandırma çalışmaları gibi projeleri de hayata geçireceklerini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yeni dönemde önemli kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Çelik, Sahabiye Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlanan filmi davetlilere izletti ve Sahabiye'de hak sahipleri ile görüşmelere bu yıl başlayacaklarını dile getirdi. Argıncık Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesini, Halıcılar Sitesini rezerv alan olarak kullanmak suretiyle yapacaklarını, Sancaktepe ve Boztepe Mahallelerinde Cephanelik bölgesi kentsel dönüşüm için Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Başkan Çelik, Çarşı Dönüşüm Projesi ile de çarşı içini bir AVM konforuna getireceklerini kaydetti.

"ULAŞIMDA TÜRKİYE'YE ÖRNEK GÖSTERİLECEĞİZ"

Başkanlığı döneminde en çok üzerinde duracağı konunun ulaşım olacağını ve ulaşım anlamında Türkiye'ye örnek gösterileceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yeni açacakları yolları harita üzerinden gösterdi. Başkan Çelik, Ortayol'u bu yıl açmayı planladıklarını, Kartal Kavşağı'ndan başlayarak Gültepe Bulvarı'nı açacaklarını, Mustafa Şimşek Caddesi'ni devam ettirerek Sivas Caddesi'nin yükünü alacaklarını, Mimsin-TOKİ Bulvarının devam ettiğini, Derevenk Viyadüğü bağlantı yollarını açacaklarını söyledi. Çelik, Kartal Kavşağı'na yapılacak olan katlı kavşak çalışmasının da filmini gösterdi. Toplu taşıma projelerinden de bahseden Başkan Çelik, Anayurt-Talas-Erkilet ve Belsin-Terminal-Nuh Naci Yazgan raylı sistem hatları ve banliyö hattı projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Sosyal ve kültürel projelerden bazılarını da anlatan Başkan Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi karşısına ülkemizin en modern Engelsiz Yaşam Merkezi'ni yapacaklarını, bu yıl ilk etapta dört bölgede engellilerin emanet edilebileceği Mola Evleri açacaklarını, hane halkı sosyal doku araştırması ile ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kardeş aile projesini hayata geçireceklerini, kıdemli yaşam köyü yapacaklarını, sosyal yaşam merkezleri açacaklarını ve ilk etapta üç sosyal yaşam merkezinin bu yıl temelini atacaklarını, yeni bir kent müzesi yapacaklarını, Saat Kulesi'nde açtıkları Kayseri Hediyem Mağazalarını yaygınlaştıracaklarını, Bilim Merkezi yanına Bilim Parkı ve Çocuk Oyun Sokağı yapacaklarını, Amatör Sporcular Merkezi yaparak amatör spor kulüplerinin hizmetine sunacaklarını, Okçuluk Tesisleri yapacaklarını ve bu yıl en az iki gençlik merkezinin temelini atacaklarını söyledi.

ÜÇ AYRI SANAYİ BÖLGESİ

Üç ayrı sanayi bölgesi projesini de dile getiren Başkan Mustafa Çelik, Beydeğirmeni Bölgesi'ne Kocasinan Belediyesi ile birlikte Organize Besicilik Bölgesi yapacaklarını, tüm et ve et ürünleri üreticilerinin bir arada olacağı Et ve Et ve Et Ürünleri İhtisas OSB kuracaklarını, Kayseri'ye yılda 300 milyon TL kaynak sağlayacak olan Güneş Enerjisi İhtisas OSB için çalışma yaptıklarını, Hava İkmal'in taşınmasıyla Kuzey Çevreyolu-Havaalanı arasının Havacılık ve Savunma Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi haline dönüşeceğini belirtti.

İLÇELER İÇİN TÜRKİYE'DE İLK OLAN PROJELER

Toplantıda ilçelerde yapacakları yatırımlardan bazılarına da yer veren Başkan Mustafa Çelik, tarım ve hayvancılığa can suyu projelerine devam edeceklerini söyledi. Başkan Çelik, ilk etapta 7 ilçeye Türkiye'de ilk kez süt soğutma tankları kuracaklarını, yine ülkemizde ilk olacak toplu ahır projesini Felahiye'de kurarak başarılı olması halinde yaygınlaştıracaklarını ve ilk etapta 7 ilçeye kesimhaneler yapacaklarını kaydetti.

Kayseri'deki insanların daha mutlu ve huzurlu yaşayacağı bir şehir için çalışan ve bu doğrultuda hazırladığı projeleri kamuoyu ile paylaşan Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda hayatın sonunu da düşündüklerini dile getirdi ve Kayseri Şehir Mezarlığı'nı Türkiye'de parmakla gösterilen tek mezarlık haline getireceklerini söyledi.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Haber Kayseri Gündem Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023" adı altında bir toplantı gerçekleştirildi. Geniş çaplı katılımın yaşandığı programda Başkan Mustafa Çelik hedeflerinin yeni vizyon ile Kayseri'yi uluslararası çapta cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirterek yeni projeleri tanıttı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in "Yeni Kayseri İçin Yeni Güç Hedef 2023" toplantısı Radisson Blu Otel'de yapıldı.
 
Toplantıyı, Kayseri'deki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden yaklaşık bin davetli izledi. 

Kayseri'nin yeni vizyonunu "Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim" olarak ortaya koyan Başkan Çelik, bu vizyon doğrultusundaki projelerini anlattı. 

Sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki son bir yılı anlatarak başlayan Başkan Mustafa Çelik, "Başlangıçta daha önce planlanan işlerin takibini yaptık. Muazzam yoğun ve hareketli bir yıl oldu" dedi. 

Projeleri sıraladı 


Biten ve devam eden projelerle ilgili bilgi veren Başkan Çelik, kale içi projesinde son aşamaya gelindiğini, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Mtızesi'ni yakında açacaklarını, Kayseri Mahallesi ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başladıklarını, Mimarsinan Katlı Otoparkın tamamlandığını, Talaş Amerikan Koleji'nde çalışmaların sürdüğünü, Türkiye'nin en modern Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni 19 Mayıs'ta açacaklarını, Erciyes Kıs Turizm Merkezi'nde çalışmaların devam ettiğini, Kocasinan Bulvarı'ndaki katlı kavşakların ilkini açtıklarını ve diğer ikisinin birkaç haftada tamamlanacağını söyledi. 
İlçelerde de çok önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, insanların mutlu oldukları yerde yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. "Boş durmadık, koşturduk" ifadelerini kullanan Başkan Çelik, halen Büyükşehir Belediyesi'nin 346 noktada her biri en az birkaç milyonluk olan yatırımları bitirmek için çalıştığını belirtti. 

Öncelik planlamada 


İşe öncelikle planlamadan başladıklarını belirten Başkan Çelik, Yeni İmar Planı, Ulaşım Master Planı, ve Kentsel Dönüşüm Planı ile Tarım ve Hayvancılık Master Planı için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Başkan Çelik, "Şehir, yaşayan ve gelişen bir şehirse kentsel planlan da geliştirmek zorundasınız" dedi. Projelerini anlatmaya büyük ölçekli yeşil alanlarla başlayan Başkan Mustafa Çelik, Hava İkmal Şehir Parkı, Keykubat Kent Ormanı, Organik Bahçe, Mis Kokulu Bahçeler, Gesi Kent Ormanı gibi projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik bunların yanı sıra yeni hobi bahçeleri, Sümer Parkı, Taşhan Kent Ormanı, Taşlıburun-Eğribucak arası ağaçlandırma çalışmaları gibi projeleri de hayata geçireceklerini söyledi. 

Sahabiye Dönüşüm Projesi 


Yeni dönemde önemli kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Çelik, Sahabiye Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlanan filmi davetlilere izletti ve Sahabiye'de hak sahipleri ile görüşmelere bu yıl başlayacaklarını dile getirdi. Argıncık Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesini, Halıcılar Sitesini rezerv alan olarak kullanmak suretiyle yapacaklarını, Sancaktepe ve Boztepe Mahallelerinde Cephanelik bölgesi kentsel dönüşüm için Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Başkan Çelik, Çarşı Dönüşüm Projesi ile de çarşı içini bir AVM konforuna getireceklerini kaydetti. 
Ulaşımda Türkiye'ye örnek gösterileceğiz Başkanlığı döneminde en çok üzerinde duracağı konunun ulaşım olacağını ve ulaşım anlamında Türkiye'ye örnek gösterileceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yeni açacakları yolları harita üzerinden gösterdi. 

Trafik rahatlayacak Başkan Çelik, Ortayol'u bu yıl açmayı planladıklarını, Kartal Kavşağı'ndan başlayarak Gültepe Bulvarı'nı açacaklarını, Mustafa Şimşek Caddesi'ni devam ettirerek Sivas Caddesi'nin yükünü alacaklarını, MimsinTOKİ Bulvarının devam ettiğini, Derevenk Viyadüğü bağlantı yollarını açacaklarını söyledi. Çelik, Kartal Kavşağı'na yapılacak olan katlı kavşak çalışmasının da filmini gösterdi. Toplu taşıma projelerinden de bahseden Başkan Çelik, Anayurt-Talas-Erkilet ve Belsin-Terminal-Nuh Naci Yazgan raylı sistem hatları ve banliyö hattı projeleri ile ilgili bilgi verdi. 

Sosyal ve Kültürel projeler 


Sosyal ve kültürel projelerden bazılarını da anlatan Başkan Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi karşısına ülkemizin en modern Engelsiz Yaşam Merkezi'ni yapacaklarını, bu yıl ilk etapta dört bölgede engellilerin emanet edilebileceği Mola Evleri açacaklarını, hane halkı sosyal doku araştırması ile ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kardeş aile projesini hayata geçireceklerini, kıdemli yaşam köyü yapacaklarını, sosyal yaşam merkezleri açacaklarını ve ilk etapta üç sosyal yaşam merkezinin bu yıl temelini atacaklarını, yeni bir kent müzesi yapacaklarını, Saat Kulesi'nde açtıklan Kayseri Hediyem Mağazalarını yaygınlaştıracaklarını, Bilim Merkezi yanına Bilim Parkı ve Çocuk Oyun Sokağı yapacaklarını, Amatör Sporcular Merkezi yaparak amatör spor kulüplerinin hizmetine sunacaklarını, Okçuluk Tesisleri yapacaklarını ve bu yıl en az iki gençlik merkezinin temelini atacaklarını söyledi. 

Üç ayrı sanayi bölgesi 


Üç ayrı sanayi bölgesi projesini de dile getiren Başkan Mustafa Çelik, Beydeğirmeni Bölgesi'ne Kocasinan Belediyesi ile birlikte Organize Besicilik Bölgesi yapacaklarını, tüm et ve et ürünleri üreticilerinin bir arada olacağı Et ve Et ve Et Ürünleri İhtisas OSB kuracaklarını, Kayseri'ye yılda 300 milyon TL kaynak sağlayacak olan Güneş Enerjisi İhtisas OSB için çalışma yaptıklarını, Hava İkmal'in taşınmasıyla Kuzey Çevreyolu-Havaalanı arasının Havacılık ve Savunma Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi haline dönüşeceğini belirtti. 

Kayseri Gündem 



Geri Dön