20 / 04 / 2024

İşte Osman Nuri Bakırcı'nın savcılık ifadesi!

İşte Osman Nuri Bakırcı'nın savcılık ifadesi!

Teslim etmesi gereken 1.200 konutu bulunan Osman Nuri Bakırcı verdiği ifadede projelerinin yüzde 80 tamamlandığını ve bütün izinlerin alındığını projeleriyle ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi. İşte Osman Nuri Bakırcı'nın savcılık ifadesi...




Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı hakkında, projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesi birçok dava açılmıştı. Bakırköy 14 Ağır Ceza mahkemesinde görülen davalar 26 Haziran, 12 Ekim ve 2 Kasım tarihlerine ertelendi. 


Teslim etmesi gereken 1.200 konutu bulunan Osman Nuri Bakırcı Büyükçekmece Başsavcılığı'na giderek ifade verdi. Osman Nuri Bakırcı'ya inşaatları sorduklarında "yapmıyorum, savcılığa verin" gibi cevaplarla karşılaştıklarını belirten mağdurlar Osmanlı İnşaat'ın projelerindeki inşaat çalışmalarının göstermelik olduğunu ve bu çalışmaların iflas erteleme davasını etkilemek için yapıldığını, her mahkeme tarihi yanaştığında inşaat projelerindeki küçük hareketliliğin mahkemenin bitmesi ve karara bağlanması ile yine tamamen durduğunu iddia etti.



İşte Osman Nuri Bakırcı'nın Büyükçekmece Başsavcılığı'na verdiği ifade:


BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Soruşturma No : 2013/10699

SORGULAMA TUTANAĞI


(Şüpheli İçin)

İFADE VERENİN :

T.C. Kimlik Numarası: 4673501****

Adı ve Soyadı: OSMAN NURİ BAKIRCI

Baba ve Ana Adı: İSHAK - İMMİHAN

Doğum Yeri ve Tarihi: ERZURUM - 15/03/1974

Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer: PALANDÖKEN / ERZURUM

İkametgah Yahut Mesken Adresi: ***

İşyeri Adresi: Atatürk Mah. Kıraç Vadisi Osmanlı İnşaat YapıEsenyurt/ İSTANBUL

Varsa Telefonu (Ev-İş-Cep-İrtibat): 532 430 ** ** 

Mesleği, Ekonomik Durumu: İnşaat Girişimcisi

Medeni Hali, Çocuk Sayısı: Evli

İfadenin Alındığı Yer: C. Savcılığı Odası

İfade verene yüklenen suç anlatıldı, müdafi seçme hakkının bulunduğu ve onun hukuki yardımından

yararlanabileceği, müdafiin ifade alma sırasında hazır bulunabileceği, müdafi seçecek durumda değilse ve birmüdafi yardımından yararlanmak istediği takdirde kendisine baro tarafından bir müdafi görevlendirebileceği,yakınlarından istediğine yakalandığının derhal bildirileceği, isnat edilen suç hakkında açıklamada bulunmamasının kanuni hakkı olduğu, şüpheden kurtulması için somut delillerinin toplanmasını isteyebileceği kendisine hatırlatılıp açıklandı.


SORULDU:

Şikayet dilekçesini okudum. Halen Osmanlı Gıda inşaat isimli firmanın yönetim kurulu başkanıyım. Esenyurt ilçesinde Osmanlı inşşatın yapmış olduğu projelerin bir kısmı bitti. Bir kısmı devam ediyordu. Bu  devam eden inşaatlarda daha öncekiler gibi 19-20-23 kat üzerinden planlandı.. Bir kısım inşaatın tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. İlerleyen süreçte Büyükşehir belediyesi Esenyurt ilçe belediyesine müdahale etti. Çalışmaları durdurdu. Verilen sözlü beyanlara istinaden bizim yapmış olduğumuz imalatları durdurdu. Avam projeleri iptal etti. Biz Büyükşehir belediyesinin müdahalesinden önce bir kısım evleri lansman satışına sunmuştuk. Benimle birlikte toplam 27 firmanın Esenyurttaki çalışmaları durmuş vaziyettedir. Bu husustaki taleplerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. Biz belediyeler arasında sorun çıktığı andan itibaren satış yapmadık. Müştekiyi müşteri olarak tanırım. Kendisine 2011 yılının sonlarında biz daire satışı yapmıştık. Planlardaki aksaklık 2013 yılının ilk aylarında başlamıştır. Zaten yapmış olduğumuz sözleşmede de mücbir sebepten dolayı dairenin tesliminin ertelenebileceğii,iptal olabileceği, başka bir dairenin teslim edilebileceği hususları yazılıdır. Yalnız sözleşmemizde teslimatın iptal olması durumunda para iadesi vardır. Fakat erteleme durumunda herhangi zarar tazmini söz konusu değildir. Müştekinin mutlak suretle karşılanacaktır. Fakat 1200 tane müşterim vardır. Hepsine bir anda parayı ödemem söz konusu değildir. Bu nedenle karşı tarafın zararını karşılayamadım. Fakat olay benden kaynaklanan bir sorun değildir. Savunmam bundan ibarettir dedi. Ceza Muhakemesi Kanununun 147'nci maddesinde yazılı hususların yerine getirilmesinden sonra tutanak okunup, ifade veren ile hazır bulunanlar tarafından imza altına alınmıştır. 



Cumhuriyet Savcısı         Zabıt Katibi                      Şüpheli

HANDAN BALCI       GAMZE TEMUR      OSMAN NURİ BAKIRCI 



Osman Nuri Bakırcı'ya yeni dava!



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön