19 / 04 / 2024

İşte sitelerin güvenlik detayları!

İşte sitelerin güvenlik detayları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde güvenlik detaylı " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...



İkamet, temel insanlık ihtiyacıdır ve yalnızca güvenli alanlarda yapılır.


Sitelerde hizmet veren güvenlik firmalarının ömrü ortalama bir yıldır. Bu süre de, sözleşmeden kaynaklanmaktadır. Sözleşmeler olmasa belki de bir, iki ayda firma değişimi söz konusudur.


Firma değiştirmekle sorun çözülmüyor. Çünkü güvenlik hizmetlerini şirketler veya personel vermez.  Hizmeti veren/ verebilecek olan  uzlaşmacı hukuki,güçlü mali,etkin idari, zengin sosyal yapısalda personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde, enerji-emek-iş işleyişi ile sahaya yansıtılmış organizasyonlardır.


Ancak, site yönetimleri, sanki malzeme alır gibi, yalnızca fiyat üzerinden değerlendirme  yapmaktadır,bu değerlendirme sonrasında da daha güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasını beklemektedir.

  

Oysa, güvenlik temel insanlık ihtiyacıdır. Güvenlik emniyetin bir parçasıdır. Sitenin güvenliğinden malikler, sakinler, çalışanlar, misafirler, sonuçta herkes, hep birlikte sorumludur.


Güvenlik personel maaşı veya hizmet gideri için, aylık onbinlerce lira veren site yönetimleri,  bu hizmetin  yüz liralık kitabı, eğitim ve denetimi için ne sözleşmeye madde kor ne de bunun için,  bir bütçe ayırır.

Siteler 24 saat yaşayan alanlardır. Güvenliğin rövanşı yoktur. Sitelerde diğer tesislerden farklı olarak üç seviye güvenlik hizmeti söz konusudur:


1. Fiziki güvenlik , 2. Emniyet güvenliği, 3.İmaj güvenliği 


Maalesef, bir çok sitemiz henüz ikinci ve üçüncü  seviyede güvenlik uygulamaları ile tanışmamıştır.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Site hizmet planı nasıl düzenlenmeli?




Geri Dön