29 / 03 / 2024

İşte Türkiye'de Mayıs ayında açılan 6 yeni AVM!

İşte Türkiye'de Mayıs ayında açılan 6 yeni AVM!

Yaza doğru perakende sektörü hareketlenirken, yeni alışveriş ve yaşam merkezleri birbiri ardına açılmaya başladı ve pek çok ilçe ilk kez AVM ile tanıştı. İşte mayıs ayında kapıları açılan Türkiye'nin yeni AVM'lerinden bazıları:



Yaza doğru perakende sektörü hareketlenirken, yeni alışveriş ve yaşam merkezleri birbiri ardına açılmaya başladı ve pek çok ilçe ilk kez AVM ile tanıştı.


Türkiye'de bugün 354 AVM bulunuyor. Ülke genelinde AVM"si olmayan 23 il bulunduğu belirtiliyor. 2015 yılında 663 milyar TL olan perakende ciro büyüklüğünde organize perakendenin yani zincir mağazalarının payı, alışveriş merkezlerinin katkısı ile 217 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakam, on yıl önce 55 milyar TL seviyesindeydi. Türkiye'de AVM'lerde 800 bin kişi istihdam ediliyor. AVM'lerde aylardır süren hareketsizlik yeni açılışlarla yerini canlılığa bırakıyor. İşte mayıs ayında kapıları açılan Türkiye'nin yeni AVM'lerinden bazıları:


1) Novada Manavgat AVM


Manavgat AVM ile tanıştı 

Novada Manavgat, Antalya'nın en büyük ikinci ilçesi ve en önemli turistik merkezlerinden biri olan Manavgat'ta kapalı otopark alanı dahil 78 bin metrekare inşaat alanında 120 yeni markaya ev sahipliği yapıyor. 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Novada Manavgat; günlük 30 bin araç geçişinin gerçekleştiği Antalya-Alanya karayolu üzerinde, Antalya'ya 75 km mesafede, Antalya-Alanya yolunun orta noktasında yer alıyor. Alışveriş merkezi ayrıca, Manavgat otogarının yanındaki kolay ulaşılabilir lokasyonu ile de bölge halkı ve turistler için bir çekim merkezi olacak. Novada; bulunduğu bölgede, Manavgat ilçesinin yaklaşık 250 bin kişiye ulaşan kış nüfusuna ek olarak, Serik ve Alanya sakinlerinin de kapsadığı 650 bin kişiye hitap eden ilk ve tek alışveriş ve yaşam merkezi olarak öne çıkıyor. Toplam 150 milyon dolarlık yatırım değeriyle Akdeniz Bölgesi'nin en fazla yatak kapasiteli turizm ilçesi olan Manavgat ve çevresi için 2.000 kişilik istihdam alanı oluşturacak olan alışveriş merkezi, Antalya'nın en büyük çocuk ve yetişkin eğlence merkezi ve çeşitli aktivite programlan ile bölgenin yeni buluşma ve sosyalleşme noktası olacak. 


2) Endülüs Park AVM


Bursa'nın üstü açılır AVM'si

Bursa'nın ilk üstü açık alışveriş merkezi olan Endülüs Park AVM açıldı ve Bursa-Mudanya yolu üzerinde hizmet vermeye başladı. Alışveriş merkezi ve rezidansı ile prestijli markaları çatısı altında toplayan Endülüs Park AVM, şık restoran ve kafeleri ile müşterilerine sosyal imkanlar sunuyor. 101 mağazanın yer aldığı üstü açık alışveriş merkezi, Mudanya ve şehir merkezine 15 dakika uzaklıkta.


3) Axis İstanbul AVM


Eyüp'ün AVM'si

Perakende yatırımlarında da hedef büyüten Sur Yapı, yeni AVM'si Axis İstanbul Alışveriş Merkezi'nin kapılarını açtı. Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi, 135 mağazası, kafe ve restoranları, teraslan, çocuklar için büyük bir eğlence ve oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmet verecek. Alışveriş merkezinin birinci fazı 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. Planlanan ikinci f azm da açılması ile birlikte kiralanabilir alan 60 bin metrekareye ve mağaza sayısı 170'e ulaşacak. Bugüne kadar 122 gayrimenkul projesine imza atan Sur Yapı, hedef büyüttüğü perakendede 2013 yılında Axis Kağıthane AVM'yi, 2014 yılında Ümraniye'de Metrogarden AVM'yi hizmete açmıştı.


4) Bamboo AVM


Nazilli'nin ilk AVM'si


Nazilli'nin ilk, bölgenin en büyük alışveriş merkezi Bamboo AVM de bugün kapılarını açtı. 53 bin metrekare üzerine kurulan Bamboo AVM, 850 kişiye ekmek kapısı olacak. Aydın - Denizli Karayolu üzerinde inşa edilen raniye'de hayata geçirilen MoBamboo, çevre illere de hitap edip ilçenin ekonomisine canlılık getirecek. AVM'de 85 mağaza, yemek alanı, eğlence alanlan, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kafeteryalar, sinema salonlan ve çocuk oyun alanlan yer alacak. 


5) Novada Edremit


Novada Edremit'in 2. fazı açılıyor


İlk fazı 2015 yılının Temmuz ayında ziyaretçi ile buluşan Novada Edremit'in ikinci fazı yeni markalan ile 26 Mayıs'ta açılıyor. Kuzey Ege'nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi projesi olan Novada Edremit; H&M, LC Waikiki, Koton, İpekyol, Twist, Roman, U.S. Polo Assn. ve Flo gibi önde gelen 65 ulusal ve uluslararası marka ile yılda yerli ve yabancı ziyaretçi ağulayacakİzmir - Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit ve Akçay arasında yer alan Novada Edremit, ikinci fazıyla birlikte toplam 25.000 metrekare kiralanabilir alanda ulusal ve uluslar arası 65 markaya ulaşacak. 


6) Modern East AVM


Ümraniye'ye yeni AVM


200 milyon euroluk yatırımla Ümraniye'de hayata geçirilen Modern East Alışveriş Merkezi 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.


 AVM'nin ikinci fazı bittiğinde bu rakam 90 bine çıkacak. AVM'de 2 bin 900 kişiye istihdam sağlanacak. 4 kat üzerinde 141 mağazası 1500 kişi oturma kapasitesine sahip geniş yeme içme alanı 36 kafe ve restoranı, terasları hizmet ve eğlence üniteleri bulunan  Modern East, 3 ofis kulesi ve yaklaşık 600 lüks konutun yer aldığı rezidans blokunun da yer aldığı karma projenin bir parçası. Aktif olarak kiralaması devam eden LEED Sertifikası'na aday ofis bloklarında, katlarda 350 metreden 1450 metrekareye kadar olan farklı büyüklüklerde A+ ofisler bulunuyor.


Yeni Birlik Gazetesi 


Geri Dön